USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Hac sürecini uyarma düşüncesince ehemmiyetli birlikte okazyon adına görüyoruz

Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı kendisine hac sürecini uyarma düşüncesince ehemmiyetli ortak punt kendisine görüyoruz. Dolayısıyla bu hem dinen aynı zamanda kanuncu kendisine milletimizin dini yaşamına kösemenlik etmekle mesul bulunan hepimiz düşüncesince en iri imkandı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Hac sürecini uyarma düşüncesince ehemmiyetli birlikte okazyon adına görüyoruz
06-07-2022 22:59
Mekke

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hac İdare Merkezinde planlı "Arafat Bilgilendirme Toplantısı"nda konvoy başkanlarıyla ortak araya geldi.

İki salname aradan sonraları gene hac ibadetinin yapılmasının aşırı müjdeli bulunduğunu tamlayan Erbaş, "İki sene ülkelerden hacı onama edilmedi. 'Acaba üçüncü sene tek eğer olmazsa 5 bin, 10 bin hacı onama ederler mi' niteleyerek beklerken, 40 bine DOĞRU hacı adayının ülkemize saptanca kendisine tanınması şükrü müstelzim ortak konu. Ne derece şükretsek azdır." ifadelerini kullandı.

Kafile başkanları ve uyarma görevlilerinin, hacıların Beytullah ve Arafat'la buluşmasına kılavuzluk ettiklerini anımsatan Erbaş, "Yeryüzünde ortak kişiye kılavuzluk noktasında kader olabilecek bundan elan dobra ortak bilinçlilik mevcut mı? Beytullah'ı çevrinme etmelerine, Arafat'ta duraklama yapmalarına, Ravza'yı görüşme etmelerine vesile olursunuz elhamdülillah. Hacı adaylarının ibadetlerini kusursuz ortak biçimde yapmaları siz değerli ziyaretçilerimizin kılavuzluk ve izlemesine bağlıdır. Haccın ekol olması, hac yolculuğunun mektebe dönüştürülmesi sizin çalışmalarınıza bağlı. Hac ortak mekteptir, ibadettir." dedi.

"Hepsinin simgesel anlamlarını hacılarımıza anlatmamız lazım"

Erbaş, haccın en ehemmiyetli hikmetlerinden birisinin de Allah Resulü'nün metodunu durumunda bellemek bulunduğunu ayraç ederek, "Allah Resulü Efendimiz, Arafat'ta nite uyarma etti, 'insanlar' söylediği zaman, 'ashabım' söylediği devir ne cümleleri kurdu. 'Müminler' söylediği devir ne cümleleri kurdu? Bütün bunlar ortak metottur. Mina, iblis taşlama, hepsinin simgesel anlamlarını hacılarımıza anlatmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Kafile başkanlarının alışkanlık ve hukuk sahibi olduklarını tamlayan Erbaş, "Güler yüzlü, güleç çehreli hep beraberce elleme ve içten ilgiler kuracak, Muhammedi muhabbetin en dobra örneğini göstereceksiniz." dedi.

Sabrın ilkin hac devrinde aşırı ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Erbaş, konvoy başkanlarının, hacı adaylarını ilkin bu süreçte yaşanabilecek rastgele ortak mesele karşısında sabretmeleri dair uyarmalarını söyledi.

Erbaş, konvoy başkanını işini içtenlikle eden ortak anahtar insanı kendisine niteleyerek, "Rahmanın misafirlerine iş etmeyi en şişman onur onama ederek, gönüllerde iz bırakacaktır. Hem ibadette bununla birlikte vazifede sekinet, artağanlık ve başarı yakalamanın yolu, ihlas ve samimiyetten geçer. Her birinizin bu doğrultuda ortak coşku, içtenlik ve cansiparane üstlendiğiniz görevi, gereğince gerçekleştireceğinize Allah'ın izniyle inancım tamdır." niteleyerek konuştu.

"Bu müddet süresince buradaki insanlarımızın gönlünü fethedeceksiniz"

Hac ve umre dönemlerinin, kişilerin irşada hem devir bununla birlikte dimağ açısından en amelî bulunduğu zamanlar bulunduğunu tamlayan Erbaş, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı kendisine hac sürecini uyarma düşüncesince ehemmiyetli ortak okazyon kendisine görüyoruz. Dolayısıyla bu hem dinen bununla birlikte kanuni kendisine milletimizin dini yaşamına kılavuzluk etmekle mesul bulunan biz düşüncesince en şişman imkandır. İnanıyorum ki sizler bu müddet süresince buradaki insanlarımızın gönlünü fethedeceksiniz. Bu toprakların bereketi, hukuk ve muhabbettir. İnşallah çoğumuz üstlenme ettiğimiz bu ulvi vazifeyi en dobra biçimde ödeme yazar hacılarımızın yaşamının art küsurat kısmında dimağ ve doğrultu noktasında kalımlı izler bırakacaksınız."

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü ve Hac İdare Merkezi Başkanı Remzi Bircan ise, hac organizasyonunda fariza meydan konvoy başkanları ve kült görevlilerine, Arafat'a intikallerin ve Arafat'tan inişlerin problemsiz ortak biçimde sağlanması dair hatırlatmalarda bulundu.

Bircan, Arafat'a geçiş ve dönüşlerin nite olacağını, Müzdelife'de hacıların ne noktalarda duraklama yapacaklarını ve iblis taşlamaya giderken ne güzergahların kullanılacağını harita üstünde anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler