USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Derisinin altına yerleştirdiği çip sayesinde Iron Man gibi ateş edebiliyor

Ünlü oyuncu Robert Downey JR.'ın canlandırdığı Iron Man (Demir Adam) karakterinin zırhını esas yaşama uyarlayan Türk yazılımcı ve dedektör Tolga Özuygur şimdide ten altına yerleştirdiği ortak çip sayesinde, tasarladığı güçlü eş koluna komutlar veriyor.

Derisinin altına yerleştirdiği çip sayesinde Iron Man gibi ateş edebiliyor
19-12-2021 10:53

Yaptığı kuvvetli eş zırhı ile adını duyuran Türk yazılımcı ve YouTuber Tolga Özuygur, derisine yerleştirdiği çiple RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) ve NFC teknolojilerini kullanabiliyor. Atölyesinin kapısını derisinin altına yerleştirdiği NFC çipiyle açabilen Özuygur, demincek de icra ettiği kuvvetli eş kolunu bu cümle ile buyuru ettirebiliyor.

Vücuduna yerleştirilen çipte 2 nüsha RFID mevcut Özuygur, bu çipi matlup halde programlayabiliyor. Bu sistemle bap ayırmak yahut müşterek etiket doğrulaması gerçekleştirmek da mümkün. Özuygur henüz evvel tamamladığı kuvvetli eş zırhına ek adına dünkü müşterek Iron Man kolu tasarladı. Bu kolu derisinin altındaki çiple koldaki düzene makul programlama yaparak buyuru ettirebiliyor.

Demir eş kolunu RFID teknolojisini kullanarak içerisindeki el inşası müşterek devir ile etraflı kolun fonksiyonlarını arama edebilen Özuygur, kuvvetli eş filmimizde elin ateş ika pozisyonunu aldığında icra ettiği hareketi gerçekleştirdi. Ateş ika pozisyonunu almış olduğu tam tasarladığı dizi film derisinin altında mevcut çipe tanımlanıyor. Daha sonradan ateş ika komutu derisinin altındaki çip sayesinde gerçekleşiyor.

“Yaptığım anaç mühendislik projeleriyle rastgele yaştan kişiye sabah yeli özgülemek istiyorum”

Özuygur, videoteyp paylaşım platformu kanalında anaç mühendislik projeleri yaptığını söyleyerek, "Özellikle bilgi montaj filmlerinden görmeye öğür olduğumuz birtakım hayalî projeleri başlıca dünyada elbette yapabileceğimizi araştırıp bunları uygulamaya çalışıyorum. Bunu yapmaktaki başlıca nedenim hoppadak gençlere sabah yeli deposu olabilmek değil. Her yaşlarındaki insanı az buçuk henüz bilgi bölgesine yönlendirebilmek düşüncesince bunları yapıyorum. İnsanlar beni Iron Man projemle tanıdı. Şu anda onunla ilişik dünkü müşterek plan geliştirmekteyim. Demir eş serisindeki müşterek cins ten altı implant ile yazışma kuran teknolojilerden müşterek tanesi üstünde çalıştım. Bu sayede derimin altındaki implantı kullanarak arama edebildiğim müşterek nüsha kuvvetli eş kolu tasarladım" dedi.

“Deri altımdaki implantlar esasta akbil yahut etiket doğrulamada kullanılıyor”

Bu cins implantların derinliğine senelerdir kullandığına nazarıitibar çekici Özuygur, "Dünyada binlerce şahısda bulunan müşterek şey. Daha baş döndürücü bu implantlar etiket tasdik gibi çalışmalar düşüncesince kullanılıyor. Benim yerleştirdiğim implantın zarfında müşterek nüsha RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) bulunuyor. Bu cins implantlar henüz baş döndürücü akbillerde görmeye alışığız. İnsanların planladığı gibi yerimizi strateji ika yahut zihnimizi arama buyurmak cins değil. Oldukça girintisiz çıkıntısız elektronik müşterek çip. İmplantın yerleştirme süreci enikonu basitti. Bunu müşterek afiyet çalışanı ile doğrudan adına elinize girintisiz çıkıntısız müşterek iğne ile yerleştirebiliyorsunuz. Yurtdışında baş döndürücü müşterek tomar bu işi eden yer mevcut ancak Türkiye'de baş döndürücü müşterek tomar münteşir değil. Bu kalem müşterek implantı derimin altına yerleştirirken banko müşterilerini isteklendirmek gayeli yapmıyorum. Bu ağız ağıza zat ferdî tercihim" ifadelerini kullandı.

“Günlük yaptığım sert baş döndürücü şeyi derimin altındaki çip sayesinde yapabiliyorum”

Özuygur, "Çipin içerisindeki bilgiyi ağız ağıza kendiniz arama edebiliyorsunuz. Benim çipimde 2 nüsha RFID bulunuyor. Bunu arzu ettiğiniz gibi programlayabiliyorsunuz. Bu halde ayrımlı projelerde kullanabilirsiniz. İsterseniz bap ayırmak için, müşterek etiket doğrulaması düşüncesince yahut bilgisayarınıza tahavvül buyurmak düşüncesince bunu kullanabiliyorsunuz. Demir Adam zırhını arama buyurmak düşüncesince programlayabilirsiniz. Yapabileceğiniz baş döndürücü müşterek tomar alternatif var. Bu ağız ağıza görüntü gücünüze bağlı. Günlük hayatımda kullandığım sert baş döndürücü şeyi bu çip sayesinde arama edebiliyorum. Demir eş kolunu RFID teknolojisini kullanarak içerisindeki el inşası müşterek devir ile etraflı kolun fonksiyonlarını arama edebiliyorum. Çipi kullanarak hoppadak etiket tasdik adına arama sağlamayı başardım. Demir eş filmimizde elin ateş ika pozisyonunu aldığında icra ettiği hareketi gerçekleştirdim. Ateş ika pozisyonunu aldığımda dizi film elimdeki çipi tanımlıyor. Ateş ika komutunu derimin altındaki çip sayesinde yapıyorum" diyerek konuştu.

“Amacım zamanımız teknolojisinin ne ölçüde bulunduğunu göstermek”

Kolun üretimini 3D yazılım ile gerçekleştirdiğini tamlayan Özuygur, "İlk evvel bilgisayarda dizayn yapıyorum. Sonra üç buutlu yazıcılar ile tasarladığımı üretiyorum. Sonrasında ise çetince müşterek pentür ve el işi sürecine geçiliyor. Daha sonradan devir dizaynı yapılıyor. Tasarımım etkin mekanik müşterek sistemin durumunu alıyor. İzleyenler bunun absürt müşterek obje bulunduğunu düşünebilir. Neden müşterek filmdeki nesneyi üretiyorsun diyebilirler. Benim tamamı olayım anaç mühendislik projeleri. Amacım İnsanlara bilgi montaj filmlerindeki tasarımların caba zamanımız teknolojisiyle elbette üretilebileceğini ve bunu çıkmak istediklerinde elbette müşterek kere izleyeceklerini aktarmak. Burada müşterek Ar-Ge, mühendislik ve müşterek nesnenin istihsal süreci yer alıyor" açıklamalarında bulundu.

“Gençler TEKNOFEST gibi etkinliklere katılmalı”

Gençlerin bu cins etkinliklere iştirak sağlamalarını önerdiğini kail Özuygur, laflarını şu halde tamamladı: "Ülkemizde esasta sert baş döndürücü robot etkinlikleri ve yarışları bulunuyor. Bunların ortada TEKNOFEST gibi baş döndürücü dobra müşterek etkinliğimiz bulunuyor. Bunlara iştirak sağlayanların takım biçiminde emekleri gerekiyor. Bende çalışmalarımı dostlarımla küçük takımlar oluşturarak üretiyorum. Hiçbir şeyi biricik başınıza yapamazsınız. Arkadaşlarınızla bu arada dünkü şeyler araştırıp bunlar dair fiilen küçük projelerle başlayıp hemen sonra bunları elbette geliştireceğinizi araştırarak menfaatlerini geliştirmelerini söyleyebilirim".

Furkan Serttaş - Muhammed Fırat Aksoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler