USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Çocuk Hastalıkları Uzmanı uyardı: Çocuklardaki yüksek ateşe dikkat

ÇOCUK Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emel Kabakoğlu Ünsür, çocuklarda tanıdık coşkun hastalıklara dikkat çekerek ' Çocuklarda ateşle beraberce halsizlik, çer çöp ve öksürük varsa doğrudan doktora başvurulmalı' dedi.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı uyardı: Çocuklardaki yüksek ateşe dikkat
22-01-2022 15:07
ÇOCUK Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emel Kabakoğlu Ünsür, çocuklarda tanıdık heyecanlı hastalıklara dikkat çekerek " Çocuklarda ateşle baş başa halsizlik, süprüntü ve öksürük mevcut ise elden doktora başvurulmalı" dedi.

Acıbadem Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emel Kabakoğlu Ünsür, Çocuklarda tanıdık heyecanlı emraz dirlik değerlendirmede bulundu. Kış mevsimin gelmesiyle çocuklarda enfeksiyona ilişkin rahatsızlıkların görülme oranın arttığını tamlayan Ünsur, ilkin yüksek heyecanlı oluştuğu hastalıklarda ana babaların akıllıcasına ateş ölçümü yapmalarının baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Çocuklarda heyecanlı rahatsızlıkların tesirleri açısından evlatların bulunmuş olduğu yaşı önemsiyoruz. Anne babalar, bebeklerde ilkin 0-3 ay, 3-9 ay 1 gözyaşı peyda etmek neredeyse üç ayrımlı devirde tanıdık yüksek alevde neler yapmaları gerektiği dair bilim sahibi olmalılar. Öncelikle evde akıllıcasına ateş ölçümüne dikkat etmeliler. Ateş ölçümü en sakıncasız koltukaltından ve dinleyerek yapılmalıdır. Çeşitli ateş takdir şekilleri var. Bizim düşüncesince en emin bulunan evvel 9 maaş dönümde ayda kerhane altı ölçümlerdir. Temassız alından ölçen ateş ölçerleri baş döndürücü kaynak etmiyoruz. Özellikle yassı ısısından etkilenebileceği düşüncesince bu ateş ölçerler adına kerhane altı yahut dinleyerek tasdik etmenizi öneriyoruz”

“ÇOCUĞU SICAK ORTAMDA TUTMAYIN”

Çocuklarda ateş diyebilmek düşüncesince ölçümde 38 ve üstünde olması icap ettiğini kail Ünsür, “0-3 maaş bebeklerdeki ateş, bizim düşüncesince nispetle önemlidir. Ateşinin düşmesi düşüncesince bebeği ilk önce ısıdam tutmamak gerekir. İnce ortak kıyafet giydirilmeli ve üstü müeddep ortak çarşafla örtülmeli. Daha sonradan ılık ortak duş sığdırmak ve düşmüyorsa, ateş düşürücü çare gitmek gerekiyor. Ancak ateş düşürücü behemehâl ortak uzmandan fikir alınarak verilmeli” dedi.

3-9 ay gözyaşı grubundaki evlatların evde ateşlerinin ortak gündüz izlem edilebileceğini kail Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emel Kabakoğlu Ünsür şu detayları verdi; “3-9 ay gözyaşı grubunda heyecanlı evladı evde ortak gündüz izlem edebilirsiniz. Fakat ortak gündüz sonradan ateş düşmüyorsa ishal, gaseyan ve süprüntü mevcutsa o devir behemehâl ortak hekime bulunmak gerekiyor. Bir yaşın üstündeki evlatları evde, üç gündüz izlem edebiliriz. Fakat gine ayrımsız halde ateş düşmüyorsa halsizliği, kusması, döküntüsü ve öksürüğü mevcut ise doktora gidilmesi gerekir.”

“HAVALE GEÇİREBİLİR”

Yüksek alevden korkulmasının en şişman sebebinin devretme nakil korkusu bulunduğunu tamlayan Ünsür, devretme nakil oranın en kesif 3 ay ile 6 gözyaşı ortada görüldüğüne dikkat çekerek şu detayları verdi:

“3 maaş bebeklik ile 6 gözyaşı ortada devretme riskinin yüksek bulunduğunu biliyoruz. En kesif da 2 gözyaşı yöresinde görülür. Yüksek ateş tanıdık çocukta şuur kaybı oluşur, vücudu kitlenir, kasılmalar görülür, menfez kayması kabil ve solgunluk kabilinden belirtiler görülebilir. Havale öyküsü şayet çocuğun eş bireylerinde varsa, çocukta devretme nakil payı da artabilir. Havale nâkil çocukta evvel yapılacak işlem, şayet teneffüs almasını engelleyecek lisan kaçması yahut gevezelik kitlenmesi mevcut ise sola yatırılarak iklim yolu açıklığı sağlanmalı ve en DOĞRU keyif kuruluşuna başvurulmalıdır. Evde devretme nâkil çocuğa ılık duş aldırmak, yüzünü yumak kabilinden devir kaybetmemekte avantaj var."

“KREŞE GİDENLER DAHA FAZLA HASTALANIYOR”

Kreşe revan evlatların bu çevrim baş döndürücü ortak tomar heyecanlı hastalığa yakalandıklarını kail Doç. Dr. Emel Kabakoğlu Ünsür "Özellikle kreşe revan çocuklarda bu zamanda daima çor uydurma konusu. Bunun en kesif sebebi evlatların boğunuk ortamda, birbiriyle elan kesif değinme etmesi ve zımnında çor etkenlerinin elan bedava bulaşması geliyor. Kreşlerde ayrımlı mikroplarla da karşılaşıyorlar. Mikropla tanışıp hastalanan füru bu mikroplara dirlik muafiyet geliştiriyorlar. Ancak pandemi hasebiyle kreşlerin kapanması kararı elan baş döndürücü evde küsurat çocuklarda çocukluk devri enfeksiyonlarıyla elan az karşılaştıkları düşüncesince elan az hastalandılar ve muafiyet da geliştiremediler. Ancak bu sene kreşlerin açıkça olması hasebiyle bu enfeksiyonlarla karşılaşıyor ve elan kesif hastalanıyorlar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler