USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Cinsel isteksizlik tedavisinde ön inceleme önemli

Son devirde en baş döndürücü başvurulan eşeysel probleminin isteksizlik bulunduğunu tamlayan Üro- Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Erkek eskisine kıyasla az istek duyuyorsa ve bundan rahatsızsa nedeni kesinlikle araştırılmalıdır. Kan değerleri, hormon seviyesi, yoklama v

Cinsel isteksizlik tedavisinde ön inceleme önemli
18-11-2021 10:37

Yapılan çalışmaların umumi nüfusta eşeysel istek sıklığının haftada 1-4 el ile ayda 2 el yöresinde bulunduğunu kail Hattat Klinik Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim, “Bu vaziyette bu sıklıktan az eşeysel istek duyanlar eşeysel istek azlığı yaşıyor denebilir. Ancak burada önemli bulunan bireyin kendini değerlendirmesidir. Biz bunu birtakım testlerden iane alarak da anlayabiliyoruz. Bir de giderek değiş olup olmaması önemli yan yana kriter. Erkek eskisine nazaran az istek duyuyorsa ve bundan rahatsızsa nedeni kesinlikle araştırılmalıdır. Sonuçta topu topu eşeysel mesail kabilinden eşeysel isteksizlikte de örgensel faktörler, ruh bilimsel faktörler ve içtimai faktörler arzusu etkileyebilir” dedi.

CİNSEL İSTEKSİZLİĞİN FARKLI NEDENLERİ OLABİLİR

Ön incelemenin aşırı önemli bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Hattat, “Biz eşeysel isteksizlik canlı baylarda evvel afiyet ve eşeysel avlu öyküsünü dinliyor sonradan da birtakım testler ile alttaki yatan hormonsal, sinirsel, damarsal, anatomik maslahat varmı araştırıyoruz. Eğer alttaki yatan etken hormonal yan yana eksiklikse, söz gelişi testosteron eksikliği mevcut ise o devir bunu dışardan tahkim ediyoruz. Eksik bulunan testosteronu adına koyuyoruz. Testosteron adına koyma tedavileri enikonu güzel neticeler veriyor. Hormon eksikliği ile kemikleşme problemi yahut kemikleşme kalitesinde eksilme görülüyorsa buna müteveccih tedaviler uyguluyoruz. Bunun indinde ayrıksı örgensel teessürat mevcut ise bunları da tedavi ediyoruz. İsteği azaltacak metabolik emraz ve kilogram fazlalığı, gayrisıhhi beslenme, alamet etrafı kalınlığı kabilinden ömür seçimi faktörleri düşüncesince de metin cinsellik reçeteleri hazırlıyoruz. Cinsel isteksizliğe tarz açan ruh bilimsel ve içtimai faktörleri eşeysel sağaltım ile tedavi ediyoruz. Yanlış eşeysel inanışları düzeltiyoruz. Gerektiğinde hastamızı partneriyle değerlendiriyoruz. Sonuçta elbette ki adamın problemi hanımı etkiliyor, kadının problemi da bayı etkiliyor. Çifte baş başa uygulayacakları egzersizler veriyoruz” diyerek konuştu.

TESTOSTERON SEVİYESİ DÜZENLİ KONTROL EDİLMELİ

Erkeklerin testosteron seviyelerini derneşik aralıklarla arama ettirmeleri icap ettiğini aktaran Hattat, “Bunun indinde istenecek ayrıksı hormonsal testler de olabilir. Bunları doktorlarına danışarak öğrenebilirler. Testosteron seviyelerinde düşme mevcut ise testosteron takviyeleri dair gine doktorlarından bilgelik alabilirler. Sağlıklı yan yana tagaddi planı, kilogram yönetimi ve metin yan yana kilogram aralığında kalmak, alamet çevresini kalınlaştırmamak, derneşik alıştırma yapmak, sigara kullanmamak, alkolü sınırlamak, hab ve ruhsal gerilim düzeylerini strateji geçirmek eşeysel avlu ve istek düşüncesince aşırı önemli. Cinsel istekte yan yana eksilme olduğunda, kemikleşme kalitesinde eksilme yahut rahatlama problemleri yaşandığında problemi geçiştirmemek ve sebebini yan yana hekime danışarak bellemek şart. Ayrıca cinselliği yan yana konkur adına uyumak gerek. Kendi istek ve duyguları ile partnerinin istek ve duygularını gönül tokluğu edecek yönde yan yana cinsellik hedeflemek henüz doğru. Burada önemli bulunan sayılar değil çifti bahtiyar edecek yan yana el birliği olması. Bir de partnerleriyle konuşmaktan çekinmesinler. Kendilerini, sorunlarını, duygularını, beklentilerini partnerlerine anlatsınlar ve onları da dinlesinler. Eğer işin içerisinden çıkamıyorlarsa yan yana uzmandan iane alabilirler” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler