USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Çeyrek asırda 120 ülkeden 500 oyuncak bebek topladı

Çocukluğundan itibaren bebeklere iri ortak tutkuyla sarılan Sibel Emmül, 25 yılda 120 ülkeden toplamış olduğu 500 bebek ile iri ortak koleksiyonun sahibi oldu.

Çeyrek asırda 120 ülkeden 500 oyuncak bebek topladı
13-11-2021 11:54
İstanbul

Eczacılık fakültesi mezunu Sibel Ümmül, hususi ortak firmada 25 sene marketing müdürü namına fariza yaptı. Ümmül, mütekait olduktan sonradan hususi ortak üniversitenin esenlik manzume yüksekokulunda nısıf zamanlı tedris görevlisi namına çalıştı.

Oyuncak bebeklere huzur iri ortak hevesi bulunan Emmül, önce bebeklerini uğraşı şartıyla aldı. İlk başlangıçta iş seyahatlerinde, peşi sıra emlak dışına çıkan arkadaşları aracılığıyla, sonuç 6 yılda da genel ağ üstünden bebek satın meydan Emmül, iri ortak koleksiyonun sahibi oldu.

100 metrekarelik lüp salonunun ortak köşesinde dünyaca adlı sanlı Franklin Mint ve Ashton Drake bebekleri toprak alırken, ortak köşesinde de Marilyn Monroe, Prenses Diana, Prenses Grace, Jacqueline Kennedy, Elizabeth Taylor, Cambridge Düşesi Catherine Elizabeth Middleton ile Cambridge Dükü Prens William kadar adlı sanlı simaların bebekleri dikkati çekiyor.

Büyük ortak vitrinin ortamında devletlerin anadan görme kıyafetlerini haiz yüzlerce bebek salona ayrı ortak nitelik katarken, Rüzgar Gibi Geçti filminin karakterlerinden oluşan koleksiyona ilgilendiren bebekler ise hususi dizayn kıyafetleriyle lüp stabil ortak parçası kadar duruyor.

500 parçalık koleksiyonda toprak meydan bebeklerin ortak bölümü da adeta lüp sakini kadar koltuklarda oturuyor. Salona sığmayan bebekler ise koridorda yahut öteki odalarda vitrinlerde korunaklı ortak biçimde duruyor.

Bebeklerine gözü kadar icra vekili Sibel Emmül, 500 bebeğin bulunmuş olduğu koleksiyonunu müzeye çevirmek istiyor.

"Yaşlanabilirim ancak katiyen büyümeyeceğim"

Bebek koleksiyonuna start serüvenini AA muhabirine özetleyen Sibel Emmül, çocukluğundan bu yana bebeklere huzur aşkın ortak ihtiras ile ilişkin bulunduğunu belirterek, "Bebekler benim hobim. Çok hile oynadım. Evcilik aşkın oynadım, hala da oynuyorum. Sloganım şu, yaşlanabilirim ancak katiyen büyümeyeceğim." dedi.

Emmül, bebeklere bulunan sevgisini, "Bilmiyorum ihtimal çocuğum tek bulunmadığı için. Çocukları aşkın seviyorum. Çocuklara hususi ortak ilgim var. Bebekler beni bambaşka dünyalara götürüyor. Her ülkeden aldığım bebek, onların kıyafetleri, ayrı ayrı anılar anlatıyor." şeklinde dile getirdi.

İşi gereği emlak dışına aşkın ortak tomar yolculuk ettiğini, rastgele yolculukta o ülkenin bebeğini almaya başladığını tabir fail Emmül, koleksiyonunu tekvin periyodunu şöyleki anlattı:

"Çünkü o iklim ile bağdaştırıp, o ülkeden ortak hatırat kabul etmek amacıyla... Takı, giysi merakım namevcut ancak bebekler ihtiras durumuna gelmeye başladı. Sonradan rastgele yolculuğa revan arkadaşımdan dileyiş ettim 'bana ortak bebek getir' diye. Son senelerde da bundan böyle genel ağ üstünden almaya başladım. Son 6 yılda koleksiyon kendini aştı. 120 değiştirilmiş ülkeden 500'e DOĞRU bebeğim var."

Instagram'dan görmüş olduğu Franklin Mint'in porselen bebeklerinin koleksiyonunu toplamaya başladığını tamlayan Emmül, "Öyle ortak nesne ki yuvarlanıyor bütünü birbirine. Baleye merakım vardı. Ashton Drake koleksiyonundaki balerin bebekleri topladım. Yavaş aheste kartopu kadar büyümeye başladı, şu anda eve sığamıyorum." diyerek konuştu.

Koleksiyonundaki bebeklerin tahta, seramik, porselen, plastik, bezden yapıldığını özetleyen Emmül, Franklin Mint'ten önce almış olduğu "Rose" bebeğin kendisi düşüncesince ayrı ortak noktayı olduğunu, başkaca seyahatlerden almış olduğu bebeklerin rastgele birinin de ayrı ortak hatırat taşıdığını dile getirdi.

Yabancı ortak ülkeye gittiğinde karşısına rastgele devir hususi temiz bebeklerin çıkmadığını, bu yüzden yolculuk öncesinde araştırı yaptığını tamlayan Sibel Emmül, koleksiyonunda Marilyn Monroe, Prenses Diana, Prenses Grace, Titanik filmindeki Rose karakteri, Jacqueline Kennedy, Elizabeth Taylor, Cambridge Düşesi Catherine Elizabeth Middleton ile Cambridge Dükü Prens William, Rapunzel, Laurel ve Hardy, masal kahramanı Mary Poppins'in bebeklerinin toprak aldığını söyledi.

Koleksiyonda Anadolu kültürüne ilgilendiren Soğanlı bebekleri, Damal bebeği, Üsküdar Belediyesinin Kitre Sultan bebeklerinin de bulunduğunu özetleyen Emmül, "Bir Barbie bebeğin üstünde evcil giysi olması düpedüz hoşuma gitmiyor. Onu koleksiyonuma eklemek istemiyorum ancak el inşası bulunan bebekleri de toplamaya çalışıyorum." dedi.

Bebek koleksiyonunun kendisinden ortak kalıt namına kalmasını ve ülkeye ortak ulama olmasını istediğini tabir fail Sibel Emmül, müzahir bulması biçiminde koleksiyonunu müzeye dönüştürmeye çalışacağını belirtti.

Sibel Ümmül, ufaklıklara bebekler üstünden coğrafyayı, devletlerin kültürlerini anlatmayı istediğini aktararak, "Bebeği elden oyuncak namına değil ortak bilgelik birikimi namına görsünler istiyorum. Böyle ortak projem mevcut ancak gerçekleştirebilir miyim kusursuz namına da bilmiyorum." diyerek konuştu.

Son yıllarda bebek yapımına bulunan talebin arttığını, kendisinin de kurslara gitgide bebek yapımını öğrenmeye çalıştığını özetleyen Emmül, "Önce çaput bebeklerle başladım. Bebek sanatçılarından dersler alıyorum. Benim bebek yapmam amatörce ancak elimde de aşkın ortak tomar görsel var." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler