USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bulutların üzerindeki bayır gelin böceği meraklılarını ağırlıyor

Kahramanmaraş'ta uğur böceklerinin hicret etmiş olduğu Çimen Dağı'nın 2 bin 260 rakımlı Uludaz Tepesi, doğaseverlerin ve fotoğrafçıların flaş rotası oldu.

Bulutların üzerindeki bayır gelin böceği meraklılarını ağırlıyor
04-07-2022 12:04
Kahramanmaraş

Kent merkezine 65 kilometre uzaklıkta bulutların üzerindeki Uludaz Tepesi'nde koloniler biçiminde yaşayan, renkleri ve yoğunluklarıyla dikkati çekici uğur böcekleri, Kahramanmaraş natür turizmi düşüncesince ehemmiyetli müşterek öge durumuna geldi.

Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince varlıklarının korunması düşüncesince emek vermek başlatılan uğur böceklerini görmeye baş döndürücü sayıda evcil ve ecnebi gezmen geliyor.

Zorlu müşterek yolculuğun peşi sıra böceklerin bulunmuş olduğu alana vasıl doğaseverler ve fotoğrafçılar, siper dibine tahsil edilen ve el ortada "gelin böceği", “yedi benekli” yahut "uç uç böceği" yerine da bildik uğur böceklerini fotoğraflıyor.

Doğaseverler ve fotoğrafçılar, başkaca tepede, gündüz doğumu ve batımında oluşan korku denizini çekebilmek düşüncesince de saatlerce bekliyor. Bir dördül ışık düşüncesince dinlenme kampı kuran doğasever ve ışık tutkunları geceyi alana benzeyen bölgelerde geçiriyor.

Kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Başkanı Mehmet Fındık, AA muhabirine, yaz aylarının gelmesiyle uğur böceklerinin tepeye barhana ettiğini söyledi.

Böcekleri gitmek ve görüntülemek düşüncesince Türkiye'nin nice yerinden doğasever ve fotoğrafçının alana geldiğini özetleyen Fındık, şu şekilde konuştu:

"Uğur böcekleri sömürge biçiminde yaşamış olduğu düşüncesince bura baş döndürücü turfa bölgelerden. Ayrıca burada rakımından çevre şeb ezanı yahut sabah korku denizi oluşuyor. Burası Kahramanmaraş'ın tanıtımı düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli müşterek nokta. Yaklaşık 14 senedir buraya geliyoruz. Fotoğrafçılar senenin 6'ncı ve 7'nci aylarında buraya geliyor zira uğur böcekleri derin yerine bu zamanlarda yaşıyor. Aynı sürede şita sporları düşüncesince de dağcılık kulüpleri alana tırmanış yapıyor. Kahramanmaraş'a il dışından mevrut fotoğrafçılar ilkin bu alanı gitmek istiyor. Çünkü bu yoğunlukta uğur böcekleri rastgele müşterek noktada bulunmadığı düşüncesince bu mevsimde alana derin dilek oluyor."

"Yürüyüş yolu da uğur böcekleri de muhteşem"

Eşiyle uğur böceklerini görüntülemek düşüncesince İzmir'den mevrut hekim Ercan Öztürk de böceklerin tepede sömürge biçiminde yaşamasının yegâne karakter vakalarından bulunduğunu belirtti.

Daha geçmiş nice yerde ışık etkinliğine katıldığını fakat bu alana hususi müşterek ilgisinin bulunduğunu dile getiren Öztürk, şu şekilde bitmeme etti:

"Uğur böceklerinin gelişigüzel devir burada toplandığını duyuyor, basından izliyorduk. Gözümüzle gitmek istedik. Eşimle bu arada ışık çekiyoruz. Şimdi de göz kamaştırıcı müşterek gurup var. Muhteşem müşterek duygu. İnsan aşağıdan çıkarken güç müşterek parkur üzere geliyor, minimum 3 kilometre fevk çıkıyoruz lakin ona değiyor. Kesinlikle her insanın görmesi müstelzim müşterek yer, haber mektubu ederim. Bu arada ışık çekerken uğur böceklerini ezmemeye hız edelim."

Adana'dan mevrut Fadime Şener de uğur böceklerini baş döndürücü düşkünlük ettiğini, levent boylu zamandır alana doğmak istediğini anlatarak, "Çok istek ettiğim müşterek vakaydı ve tek irtical geldim. Yürüyüş yolu da uğur böcekleri de muhteşem." ifadelerini kullandı.

"Bir natür harikası"

İstanbul'dan mevrut Sevil Atabay da uğur böceklerinin ekosistem düşüncesince ehemmiyetli canlılardan bulunduğunu ve onlarca böceği müşterek arada görmenin devlet donör bulunduğunu söyledi.

Sosyal medyadan bölgedeki uğur böceklerini görür görmez gelmeye değişmeyen verdiğini dile getiren Atabay, "Bir natür harikası. Bulutlar, dağlar, doğa, uğur böcekleri baş döndürücü güzel." dedi.

Ahmet Güneçıkan ise gelişigüzel sene uğur böceklerini gitmek düşüncesince tepeye çıktığını anlatarak, koloniler biçiminde canlı böceklerin baş döndürücü delici bulunduğunu kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler