USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bulgaristan'daki kazada yakınlarını kaybeden Osmani: Allah kimseyi bununla sınamasın

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki otobüs kazasında eşini ve kızını kaybeden İdaver Osmani, Allah'tan kimseyi hakeza birlikte acıyla sınav etmemesi temennisinde bulundu.

Bulgaristan'daki kazada yakınlarını kaybeden Osmani: Allah kimseyi bununla sınamasın
26-11-2021 14:05
Üsküp

Sofya'nın batısındaki Struma otoyolunda, beraberinde otobüsün 23 Kasım'da bariyerlere çarparak çıngı almasıyla 44 ferdin vefatıyla sonuçlanan kazada 63 yaşındaki benzeri Şefiye Osmanova ve 23 yaşındaki kızı Ayla Fera'yı kaybeden Osmani, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, kazayı öğrendiği an yaşamış bulunduğu sıkıntıyı dile getirdi.

Olayın meydana geldiği gündüz sabahleyin namazını buyurmak neredeyse uyandığını ve yakınlarını otobüs terminalinden kabul etmek düşüncesince tedarik yaptığını özetleyen Osmani, o tam İsviçre'deki kızının kendisini aradığını ve annesiyle kardeşinin Türkiye'den gelip gelmediğini sorduğunu aktardı.

Kızının kendisini Kuzey Makedonya'dan beraberinde otobüsün Bulgaristan'da kaza yaptığına değgin bilgilendirdiğini kaydeden Osmani, bunun arkası sıra aceleci beraberinde halde ne ortaklık ve otobüsün kaza yaptığını araştırdığını belirtti.

O anda endişelenmeye başladığını tamlayan Osmani, "Kızıma 'kapat telefonu şoförlerden bilgelik alıp nerede olduklarını öğrenelim' dedim. Yaklaşık sağlıksız ahit zarfında kazayı fail firmanın o ortaklık bulunduğunu öğrendik fakat bizim ailemizin orada olup olmadığını bilmiyorduk." sanarak konuştu.

Bilgi aldıktan elden sonradan bazısı akrabalarıyla Sofya'ya cereyan ettiğini hatırlatan Osmani, yaşamda kalanlar ortada eş üyelerinin de bulunduğu ümidiyle aramaya koyulduklarını anlatım etti.

"Allah'tan ne gelirse amin"

Sofya'da yakınlarının da sebebiyle yaralananların götürülmüş bulunduğu hastaneye gittiğini özetleyen Osmani, "İlk kendisine iyi olanları buldular. ad listesini çıkardıklarında, eş üyelerimiz orada yoktu. O devir anladık ki eş üyelerimiz yaşamını kaybetmiş. Oldukça şişman beraberinde beklenmedik fakat insanoğlunun yapacağı beraberinde bilinçlilik yokmuş. Allah'tan ne gelirse amin! Yapacak uğur boncuğu şeyimiz yok." ifadelerini kullandı.

Ailesiyle sonuç iletişimini pazartesi akşam ahit 23.00 sularında gerçekleştirdiğini kaydeden Osmani, akşam 03.00 yöreleri baştan iletişime geçmeye çalışsa da onlarla görüşemediğini söyledi.

Yakınlarının ölümünü öğrendikten sonradan Kuzey Makedonya'nın Sofya Büyükelçiliği ve ülkesindeki müddeiumumilik yetkilileriyle irtibata geçtiğini özetleyen Osmani, şimdi sonradan Sofya'ya gittiğini anlattı.

Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftülüğü temsilcilerinin de kendilerine asistan bulunduğunu tamlayan Osmani, "Kimsenin aklına gelmese güçlü Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftülüğü bizlere iane sundu, araç ve meşrubat verdiler. Ayrıca bizlere birkaç gece, işimizi halledene denli konukevi sundular." dedi.

"İnşallah Allah kimseyi bununla sınamaz"

Yetkililerin kendilerine orada bulunmalarını gerektirecek beraberinde gidiş olmadığını söylemeleri ve cenazeleri salı alabileceklerini öğrenmelerinin arkası sıra Üsküp'e art döndüklerini tamlayan Osmani, Üsküp'te DNA örneği de verdiğini söyledi.

Artık biricik tutkusunun benzeri ve kızının cenazelerinin beraberinde an geçmiş getirilip defin işlemlerini yapmak bulunduğunu tamlayan Osmani, "Neler olduğuna değgin şimdi çok bilgiye eş değiliz. Her bilinçlilik konuşuluyor fakat tığ de otobüste neler bulunduğunu bilemeyiz. Bazıları benzin, birileri doğal taş yağı lambası yağı tüpü, birileri da hoppa fişek bulunduğunu söylüyor. Bunu ölenler bilir, emaneti kesinlikle verdiklerini. Ancak Allah'tan ne gelirse o. Biz sabretmemiz lazım, cenazelerimizi getirsinler, yerlerinde dinlendirelim, yakınlarımızı-dostlarımızı ağırlayalım. Benim söyleyeceklerim bu kadar. İnşallah Allah kimseyi bununla sınamaz, zira şişman beraberinde şok." sanarak konuştu.

Osmani, benzeri ve kızı haricinde kazada baldızı ve kızı karışma bazısı yakınlarını şimdi kaybettiğini laflarına ekledi.

Ölü sayısı güncellendi

Öte yandan, kazanın elden arkası sıra 46 kendisine açıklayan geberik sayısı, Bulgaristan'da soruşturmayı örümcek takım çeşidinden 44 kendisine güncellenmişti.

Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Vekili ve Milli Soruşturma Servisi Müdürü Borislav Sarafov, 25 Kasım'da soruşturmayı örümcek ekibin üyeleriyle baş başa basını bilgilendirmişti.

Sarafov, "Olay beraberinde yıldırı eylemi değil. Patlama olgunlaşmamış yalnızca hararetli beraberinde âşık çıkmış. Kurtulan geçici sayısı 8. Hastanede 7 isim var. Bir ferdin nerede bulunduğu araştırılıyor." ifadelerini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler