USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

BTK Başkanı Karagözoğlu: Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre birlikte etap düşüncesince ilerleniyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, "(Operatörlerin fiberde kuma enfrastrüktür firması talebi) Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre müşterek hamle düşüncesince ilerleniyor." dedi.

BTK Başkanı Karagözoğlu: Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre birlikte etap düşüncesince ilerleniyor
07-10-2021 12:09
İstanbul

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca planlı ve dün kapılarını açan 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na katıldı.

Etkinlik kapsamında AA muhabirine açıklamalarda mevcut Karagözoğlu, stantta toprak alan, ASELSAN ile ağız ağıza domestik ve ulusal adına imal edilen Milli Monitör Sistemi'nin şu anda sahada kurulumlarının gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

BTK Akademi'de gelinen yeri da paylaşan Karagözoğlu, BTK Akademi'ye ehemmiyetli borda bordaya arzu bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin teveccühüyle şu anda 721 bin mukayyet öğrenciyi eski durumdayız ve rastgele gündüz toy eğitimler katıyoruz. En sonuç kattığımız terbiye İngilizce eğitimleri oldu. Çünkü biliyorsunuz ki sektörümüz adına bilim teknolojileri sektörü, İngilizce'ye bağımlılığı bulunan borda bordaya sektör, öğrencilerimizden de burada derin borda bordaya arzu vardı. Bu talebi gelecek noktasında şu anda eğitimlerimiz başladı, ağır borda bordaya arzu görüyor. teşekkürname alıyoruz. BTK Akademi'de kullanıcılarımızı ve öğrencilerimiz daima dinliyoruz. Onların yönlendirmeleri doğrultusunda da toy eğitimleri BTK Akademi'ye katmaya çalışıyoruz.

Bu mevzuda şurası söylemeliyim, rüştiye seviyesindeki öğrencilerimizden de bizlere erinç haz var, platforma onlar da başlamak istiyorlar, ailelerinin onayı ile gelebiliyorlar şu an. Bununla ilişik emek vermek yapıyoruz, şu an çabucak e-devletle değil, onların da gelip motamot pandemiden evvela bulunduğu üzere buradan terbiye alabilmelerini sağlayacak olanağı inşallah baş döndürücü andıran borda bordaya sürede hazırlıyoruz. Platformda online verdiğimiz eğitimin indinde fiziki eğitimlerle de gençlerimizin indinde olacağız."

"Sadece yol, güreşçi köprüsü yapım yatırımı değil, fiber ağlarla da yahut altyapıyla da vatandaşımıza başarmış durumdayız"

Karagözoğlu, ilkin müstevli devri ile baş başa hepsi dünyada dijitalleşmenin önemine ayraç ederek, bu bölgede Türkiye'de meydana getirilen icraat ve yatırımlar üstünde bilim verdi.

Son 20 salname süreçte Türkiye'de ağır borda bordaya enfrastrüktür yatırımı yapıldığına dikkati çekici Karagözoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Burada bahsettiğimiz çabucak yol, güreşçi köprüsü yapım yatırımı değil, fiber ağlarla da yahut altyapıyla da vatandaşımıza başarmış durumdayız. Bunun dönüşümü elbette gündemimizde şu an. Bunun fibere dönüştürülmesi, hâlâ aceleci internete hem vatandaşımızı kavuşturmak, hâlâ aceleci internete ulaşmakla baş başa esasen bu işin istikbaline odaklanmak.

Mesela 5G'yi konuşuyoruz, 5G'yi konuşurken esasen altyapıya bulunan gereksinimi da bu baş başa tetikliyor. Bu enfrastrüktür ihtiyacını tığ bugün karşılayabiliyor olmamız ve buraya envestisman yapıyor olmamız geçişsiz ki ferda hakkıyla 5G'nin bizlere çizmiş bulunduğu gösterimi yaşama geçirebilelim. Bu noktada da operatörlerimizle baş başa elbette hem altyapının geliştirilmesi düşüncesince çalışıyoruz bununla beraber o imgesel yahut hani 5G'nin bizlere vadettiklerini yapmak ve vatandaşımıza bunu arz etmek düşüncesince de borda bordaya himmet içerisindeyiz."

"İnternet talebini bizlere ileten her insana erişmek düşüncesince elimizden mevrut gayreti göstereceğiz"

BTK Başkanı Karagözoğlu, Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom ortada derinlemesine süreden buyana gündemden düşmeyen "Ortak enfrastrüktür şirketi" kurulması dair da bilim verdi.

Orada konkre borda bordaya hamle olup olmayacağı yönündeki suali Karagözoğlu, şu şekilde yanıtladı:

"Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre borda bordaya hamle düşüncesince ilerleniyor. Somut borda bordaya hamle atılması noktasında, borda bordaya kuma enfrastrüktür firması kurulması noktasında borda bordaya emek vermek yürüyor. Bunun gerekçesine gelirsek, altyapının borda bordaya edilgen fiil tarafı, borda bordaya de çalışkan tarafı dediğimiz asal haberleşmeyi sağlayıcı cihazlar var. Pasif tarafta da borazan döşenmesi, hattın geçeceği alanın borda bordaya açıdan kurulması var. İşte bunu birbirinden ayırıp, bu dü ayrıştırdığımız yapıyı borda bordaya yandan kuma enfrastrüktür firmasıyla bu altyapıyı sağlayıp, operatörlerimizin hepsini bu altyapıyı sunmak, esasen dört başı mamur gaye bu. O noktada da borda bordaya emek vermek var. Bunu destekleyen öbür borda bordaya emek vermek da cihanşümul kapsamında yürüttüğümüz borda bordaya çalışmamız var. Evrensel şu anda Bakanlığımızdan BTK'ya kaymıştı. Ve bu kaymayla baş başa tığ burada rastgele tarafa hakkıyla genel ağ talebini bizlere ileten her insana erişmek düşüncesince elimizden mevrut gayreti göstereceğiz."

"Platformların hizmetle ilgili borda bordaya üstlenme veriyor olması lazım"

Karagözoğlu, borda bordaya dü gündüz evvela hepsi dünyada toplumsal iletişim araçları devlerinde yaşanmış bulunan fariza kesintisine değgin de değerlendirmelerde bulundu. Kullanıcıların orada çabucak borda bordaya fariza kullanıcısı bulunduğunun altını çizen Karagözoğlu, fariza sağlayıcının rastgele borda bordaya taahhüdünün bulunmadığına dikkati çekti.

Karagözoğlu, şunları söyledi:

"Çünkü tığ bu hizmeti şu anda rastgele borda bordaya tutarı ödemeden alıyoruz, esasen ihtimal işin temeli burada. Ücret ödemiyoruz. Peki asal sevap ne? Esas ücret, bizim kimlerle haberleştiğimize, kimlerle sosyalleştiğimize değgin olarak, bu ilişik mecralar çeşidinden da bizlere reklam olarak, ilgilendiğimiz muhtemelen sahalara bizi kanalize ederek, yönlendirmesi planlanıyor. Uluslararası borda bordaya müşareket çöktü ve ayağa kalkması saatler aldı. İlgili şirketin ansızın borda bordaya tomar ülkede data merkezleri var.

Biz işin geleceğini planlarken neyi planlamamız lazım? Kendi vatanımızda yaptığımız sistemlerde de bire borda bordaya şeyi gözetmemiz geçişsiz ki sürdürülebilirlik rastgele devir düşüncesince esas. Ve bizim şu mottoyu doğrusu ego hakkıyla bana sevap ödeyen bir tanesi benden fariza alıyormuşçasına borda bordaya hizmeti sunuyor olmalıyız. İlgili platformların hizmetle ilgili borda bordaya üstlenme veriyor olması lazım. Velev ki eşhas onun üzerinden, tanıtma sistemine güvenerek, ticaretini bunun üstünde nesir ettiysek yedi ahit haberleşemeyen borda bordaya insanoğlunun baş döndürücü ağır borda bordaya zarara uğraması muhakkak. Onun düşüncesince domestik sistemlerimiz kesinlikle seçenek adına edinmek mecburiyetinde ve tığ bu domestik sistemleri rastgele devir düşüncesince destekliyoruz. Geliştirilmesini destekliyoruz."

"Yerli toplumsallaşma platformlarımız var, bunları hâlâ da ilerletiyor olmamız lazım"

Bu çerçevede Dedi, BİP, Yaay üzere domestik uygulamaların önemine dikkati çekici Karagözoğlu, bu platformların hâlâ da ilerlemesi icap ettiğinin altını çizdi.

Karagözoğlu, borda bordaya platformun ilerlemesi düşüncesince ilginin de ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, şu detayları verdi:

"Yerli toplumsallaşma platformlarımız var, bunları hâlâ da ilerletiyor olmamız lazım. Biz borda bordaya talebi oluşturmazsak, öz sistemlerimizi o sistemlerle rakiplik edecek talebi kendimizde oluşturmazsak, o devir onlarla rakiplik ika şansımız da derece derece düşüyor. Biraz öz tenkit de yapalım. Öz eleştirimiz şu, borda bordaya tarafta ego söz gelimi daima uygulamalarını güncelledik, güncelleyen birisiyim. Her gündüz az hâlâ telefonumu açtığımda borda bordaya güncellemeye basarım, ne yürütüm güncellenmiş diyerek arama ederim.

Diğer uygulamalarda baktığımız devir ihtimal haftada borda bordaya el yahut dü el uygulamaya borda bordaya güncelleme geliyor, güncellemenin içeriğini de bilmiyoruz bu da ayrı borda bordaya husus fakat daima borda bordaya güncelleme var. Müşteri adına ego diyorum ki bu aplikasyona, bu uygulamaya, benim ihtiyaçlarım doğrultusunda restorasyon geliyor, borda bordaya ihtiyacım karşılanıyor. Diğer tarafta öz ürünlerimizde bunu gerçekleştiremediğimiz devir müşteriyi maatteessüf kaybediyoruz."

"BİP özelinde dobra gelişmeler var, az buçuk hâlâ sadeleşmeye gitmesi üzere eleştiriler var, o sadeleştirmeler de ihtimal gelebilir"

Karagözoğlu, yaşanmış bulunan bu sorunlarla baş başa domestik uygulamalara ilginin artıp artmadığı yönündeki suali ise şu şekilde yanıtladı:

"WhatsApp'ın sözleşmeye maddeler ilave edip bunları da KVKK tabiriyle borda bordaya 'torba rıza' halinde arzu ettiğinde, kullanıcıdan ağır borda bordaya reaksiyon aldı. Bu, 'Benim kuralımı onama et.' dayatmasını yapıyor. Böyle borda bordaya dayatmayı hazırlamaya kimsenin hakkı yok. Ben istediğim bilgiyi paylaşıp, istediğim bilgiyi de paylaşmam. Benim bulunan bilgiyi paylaşıp paylaşmama sonucu köle olmalı.

O devirde domestik uygulamalara ağır borda bordaya haz yakaladık. Mayıs ayına derece ki süreçte ağır borda bordaya teveccühle yurttaşlarımız domestik uygulamaları yeğleme ettiler. Son devirde baktığımız devir BİP özelinde mesela, dobra gelişmeler var, yurttaşı dinliyor. Belki az buçuk hâlâ sadeleşmeye gitmesi üzere eleştiriler var, o sadeleştirme de ihtimal gelebilir, ayrıştırılabilir. Onu da ilişik ihvan değerlendirecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler