USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bitlis'te kuduz zımnında ölen çocuğun ailesi, bire bir teessürat yaşanmasın istiyor

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde başıboş köpeklerin ısırması kararı kuduz bulunan ve otama görmüş olduğu hastanede hayatını yitiren 11 yaşındaki Mustafa Erçetin'in ailesi, bire bir acıyı başkalarının yaşamaması düşüncesince iyesiz köpeklere hal bulunmasını istedi.

Bitlis'te kuduz zımnında ölen çocuğun ailesi, bire bir teessürat yaşanmasın istiyor
14-11-2022 13:10
Bitlis

İlçeye ilişkin Göldüzü köyünde canlı Murat ve Çiğdem Erçetin çifti, 5 evlatlarından birisi bulunan ve iyesiz köpeklerin ısırması hesabına yakalandığı kuduz zımnında hayatını yitiren Mustafa'nın acısını yaşıyor.

Köylülerin, mekân il ve ilçelerden gelenlerin taziyelerini ikrar fail Erçetin ailesi, başkalarının da bire ortak acıyı yaşamaması düşüncesince iyesiz köpeklerin toplanması icap ettiğini belirtiyor.

Gözyaşlarına bilgili olamayan ana Çiğdem Erçetin, AA muhabirine, baş döndürücü şişman ortak ateş içre olduklarını söyledi.

Yaşadıkları süreçte nice kesimden dayanaklık etmek gördüklerini tamlayan Erçetin, acılarını paylaşan her insana teşekkürname etti. Erçetin, şu şekilde konuştu:

"Evlat acısı zor. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Sahipsiz köpeklerin toplanmasını istiyoruz, hiç kimseye dokunca vermesinler. Bizim canımız yandı, bambaşka kimsenin canı yanmasın."

Baba Murat Erçetin ise oğlunu acıklı ortak görüngü kararı kaybettiğini dile getirerek, "Acımız baş döndürücü büyük. Bu mevzuda bambaşka kimsenin canının yanmasını istemiyoruz. Sokak köpeklerine ortak hal bulunmasını istiyoruz. İnşaat işçisiyim, gurbette çalışıyordum ancak bundan böyle gitmeyeceğim, çocuklarımın birlikte olacağım. Bir iş olursa idman istiyorum." dedi.

"Başıboş köpekleri toplasınlar. Bir derman bulunsun"

Mustafa'nın büyükbabası Yılmaz Erçetin de taziyet sürecince karye muhtarı ve köylülerin tamamı gereksinimleriyle ilgilendiğini söyledi.

Oğlunun ve gelininin ateş çektiğini dile getiren Erçetin, şunları kaydetti:

"Mustafa'nın yaşamış olduğu görüngü dünyada gündeme geldi. Allah yağmur eylesin. Başkalarının canı yanmasın. Başıboş köpekleri toplasınlar. Hayvanseverler 'ben hayvanı seviyorum' diyor, benim torunum ölüm etti, benim acımı da paylaşsınlar. Ben demiyorum 'hayvanlar öldürülsün' ancak ortak derman bulunsun. Devletimiz şişman ortak devlet, yapabilir."

Bütün yetkililerin otama sürecinde kendilerine asistan bulunduğunu tamlayan Erçetin, "Özellikle Adilcevaz ilçesindeki bebek doktorundan Allah bin kat razı olsun. Oğlumun psikolojisi bozulmuş. Torunum düşüncesince Fransa'dan arayanlar oldu. Fransa televizyonu bu evladı gösteriyordu ancak çaresi bulunmadı. Ateş düşmüş olduğu noktayı yakıyor. Ciğerimiz yanıyor. Annesi ve babası rastgele gündüz ağlıyor." diyerek konuştu.

Köy sakinlerinden Emin Erçetin, köpeklerin köyde dava olmaya bitmeme ettiğini belirterek, "Sokak köpekleri hayvanlarımızı yiyor, evimize denli giriyorlar. Toplanırsa baş döndürücü güzel olur, baş döndürücü huzursuz oluyoruz. Tavuklarımızı götürüyorlar. Korkudan şeb ezanı evden çıkamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Göldüzü Köyü Muhtar Halis Oruçlu, köyün çevresindeki köpeklerin de aşılanmasını istem ettiklerini, bu mevzuda yetkililerden dayanaklık etmek istediklerini söyledi.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde başıboş köpeklerin ısırması kararı kuduz tanısıyla Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi koyu hizmet ünitesinde otama gören 11 yaşındaki Mustafa Erçetin, 9 Kasım'da hayatını yitirmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler