USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bisiklet tutkunları Çermik'in natürel güzelliklerine ayakçak çevirdi

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde müşterek araya mevrut çiftteker tutkunları, Mezopotamya'nın "altın üçgeni" adına bilinen gezim güzergahı kapsamında ziyaretçilerini ağırlayan tabii güzelliklere ayakçak çevirdi.

Bisiklet tutkunları Çermik'in natürel güzelliklerine ayakçak çevirdi
14-10-2021 11:44
Diyarbakır

Kovid-19 ile savaş sürecinde izole rota arayanların dünkü adresi Çermik, termal su kaynaklarının birlikte İkiz Şelale ve temaşa parkuruyla doğaseverlerin dünkü rotası oluyor.

Sinek Çayı ve Kanyonu, Gelincik Dağı, Yabanardı ve Şeyhandede mahallelerindeki İkiz Şelale kadar baş döndürücü sayıda natürel güzelliği barındıran ilçe, sonuç yıllarda çiftteker tutkunlarını da ağırlıyor.

Pedaldaşlar Bisiklet Kulübünün programı kapsamında doğaseverler, Çermik'te birlikte araya gelip 5 kilometrelik parkuru bisikletle tamamlayarak Yabanardı Mahallesi'ne ulaştı. Katılımcılar, civar halkının ikramlarının arkası esna tahminî 4 kilometrelik parkuru da yayan tamamladı.

İkiz Şelale'ye bilge noktada, irili ufaklı onlarca şelaleyi müşahede fırsatı bulan doğaseverler, meşe ve koz ağaçlarının gölgesinde, kuş sesleri eşliğinde yürürken sevinçli devir geçirdi.

"Tabiat parkı anons edilmesi düşüncesince icraat sonuç aşamada"

Bisiklet tutkunlarını ağırlayan Çermik Kaymakamı Ramazan Polat, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Yabanardı ve Şeyhandede mahallelerinde arazi meydan şelaleler arasındaki güzergahın, huy turizmine kazandırılması müstelzim ehemmiyetli birlikte meydan bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında bölgenin huy parkı anons edilmesi düşüncesince çalışmalara başladıklarını anlatım fail Polat, "Tabiat parkı anons edilmesi düşüncesince çalışmalarımız sonuç aşamada. Tabiat parkı anons edilmesinin arkası esna tarz ve parkur problemlerini halledip ülkemizin turizmine kazandıracağız. Diyarbakır iyi birlikte il, Çermik iyi birlikte kaymakamlık ve bura iyi birlikte temaşa parkuru. İnsanları bu alana bekliyoruz." dedi.

İki şelale arasındaki vadinin, yapısından ve ağaçlarla kuşatılmış bulunmasından çevre daim serin olduğunu, görsel manada da ışık tutkunlarına biricik manzaralar sunduğunu özetleyen Polat, Çermik'in müstevli sürecinde kişilerin ruhsal gerilim atıp huzurla saat geçirebileceği birlikte arazi bulunduğunu dile getirdi.

"Atmosfer harika"

Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakır Temsilcisi Sozdar Ayata, 5 kilometrelik çiftteker turunun arkası esna alana vardıklarını, bu alanın çiftteker ve huy tutkunları düşüncesince ehemmiyetli birlikte arazi bulunduğunu belirtti.

Ayata, "Burayı alımlı kılan en ehemmiyetli noktalardan bir tanesi şelaleleri ve şelaleye revan yol. 600 salname koz ağaçlarından bahsediliyor. Atmosfer harika. En önemlisi temaşa sırasında güneşle temasımız az şimdi on paralık yok. Çünkü devasa birlikte ormanlık bölgede temaşa gerçekleşiyor. Bu coğrafyada çiftteker tutkunların baş döndürücü bulunduğunu görüyorum. Yapılacak en iyi nesne böylesi etkinliklerin şimdi baş döndürücü olması." sanarak konuştu.

"Diyarbakır'a eş bu natürel güzelliğin tadını çıkarın"

Bisiklet ve huy tutkunlarından Adem Ulusoy, şimdi ilkin Türkiye'nin nice noktasını gezdiğini fakat hakeza birlikte ortamı şimdi ilkin görmediğini aktardı.

Ulusoy, "İki şelale ortada onlarca şelale var, üzerimiz ağaçlarla kaplı. Diyarbakır'da hakeza birlikte arazi bulunduğunu bilmiyordum. Diyarbakır ve Çermik'e gelin, bu natürel güzelliğin tadını çıkarın." ifadelerini kullandı.

Enver Şahin ise manzaraya fanatik kaldığını belirterek, "Böyle birlikte coğrafyaya geçmiş kez kanıt oldum. Gerçekten göz kamaştırıcı birlikte yer. Burada bulunmaktan iri esenlik alıyorum. Görmek talip herkesi buraya çağırma kılmak istiyorum zira koskoca birlikte atmosferi var." halinde konuştu.

Yabanardı Mahallesi Muhtarı Hıdır Yıldız ve Şeyhandede Mahallesi muhtarı Ramazan Koca da turizme kazandırılmasını istedikleri alana herkesi çağırma etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler