USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Binlerce güvercin dondurucu soğukta sobayla ısıtılan otelde konaklıyor

Diyarbakır'da fariza verici "Güvercin Oteli"nde meraklıları çeşidinden kiralanan odalarda nazil kestirmece 10 bin güvercin sobayla ısıtılıyor.

Binlerce güvercin dondurucu soğukta sobayla ısıtılan otelde konaklıyor
28-12-2021 12:44
Diyarbakır

Merkez Bağlar ilçesinde güvercin meraklıları düşüncesince 2014 senesinde kurulan "Güvercin Oteli", 7 yılda binlerce güvercine ev sahipliği yaptı.

"Gökela", "Atlas", "Zeytini", "Külreng", "Narenci" ve "Cigeri" üzere değişik ırklardan rengarenk güvercinlerin konakladığı otelde ilkin şita aylarında toprak hatırlamak olanaksız bir duruma geldi.

Soğuk şita günlerinde güvercinlerine yunak ve konforlu müşterek ortamda korunma olanağı arz etmek isteyenler, yalıtım ve odun sobası ile ısıtılan, fındık, fıstık ve bademin birlikte onlarca cins oyun olanağı verilen 3 bloklu Güvercin Oteli'ni yeğleme ediyor.

Toplam 100 odadan oluşan ve 24 zaman alıcı sistemi ve bekçiyle mahfuz otel, şita aylarında güvercin meraklılarının vazgeçilmezi biçimine geldi.

"Talep arttığı düşüncesince toprak bulunamıyor"

Otel yöneticisi Mehmet Batmaz, AA muhabirine, Diyarbakırlıların güvercin sevdasının kendilerine de aşılandığını söyledi.

Yaklaşık 25 senedir güvercin beslediğini, güvercinlerin erke verdiğini, onlarla ilgilenirken stresten uzaklaştıklarını dile getiren Batmaz, "Diyarbakır'da arkadaşlarımız henüz geçmiş damlarda, avluda ve arazilerde güvercin besliyordu. Şu an o ortamlar bulunmadığı düşüncesince Güvercin Oteli'nde toprak tutuyorlar. Burada hem damda aynı zamanda odalarda güvercinlerini besleyebiliyorlar." dedi.

Batmaz, oteli açmadan geçmiş bu derece arzu olacağını düşünmediklerini anlatım ederek, "İnsanların efsanevi sevgisinin bu derece iri olacağını kestirim etmedik. Güvercini olanlar toprak bulamadığı düşüncesince bizlere başvuruyor. Biz de isterse bitirme isterse de göz veriyoruz. Odanın kâffesi düzenlemesini isteğe gereğince yapıyoruz." niteleyerek konuştu.

Otelde gösteriş yarışmaları üzere değişik etkinlikler de düzenlediklerini aktaran Batmaz, bu etkinliklerde güvercin meraklılarının da kaynaştığını kaydetti.

Batmaz, "Kış aylarında arzu henüz müşterek tomar oluyor. O sebeple bu otelde toprak hatırlamak imtiyazlı olmaktadır ve arzu arttığı düşüncesince toprak bulunamıyor. Kış aylarında güvercinlerin bakımı da çetince oluyor. Bakımı düşüncesince değişik yemler veriyoruz, ısınmaları düşüncesince soba kuruyoruz. Onları kızdırmak düşüncesince yalıtım sobalarından odun sobasına derece herhangi müşterek ayrışık sıtma sistemini kuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Güvercinlere esenlik hizmeti de sunduklarını özetleyen Batmaz, şita aylarında güvercinlerin aşırı müşterek tomar hastalandığını, hayvanların ısınması ve bakımlarının en elleme biçimde yapılması icap ettiğini aktardı.

Batmaz, parasız bulunan güvercinleri otama ettirdiklerini, baytar hekimlerin yönlendirmesiyle en elleme bakımı hazırlamaya çalıştıklarını kaydetti.

"En az 100 insan sırada"

Oteldeki 100 odanın tamamının dolduğunu dile getiren Batmaz, şöyleki konuştu:

"Şu an minimum 100 insan de tam var. Güvercinlere henüz elleme ve dizgeli müşterek düzlem alıştırmak düşüncesince projemiz hazır. Güvercinler en elleme bölgelere layık. Elimizden geldiğince onlara en elleme biçimde bakacağız. Güvercinlerin şita bakımı aşırı farklı. Vitamin, oyun ve soba üzere hizmetleri en fevk kurda yapıyoruz. Masrafı aşırı bulunmasına karşın onlara bulunan sevgimiz harcaması ikinci planda bırakıyor. Günlük minimum 10 bin liralık gider gidiyor. Kışın yalıtım faturası aşırı müşterek tomar geliyor. Tüm odalarda sıtma sistemi var."

"Burası hem güvercinler aynı zamanda bizim düşüncesince elleme oldu"

Güvercin meraklılarından Abdullah Yaman da 20 senedir güvercin beslediğini belirtti.

Geçmişte evinin damında güvercin beslemeye çalıştığını fakat apartmanlarda bunun olanaksız bir duruma geldiğini dile getiren Yaman, oluşturulan Güvercin Oteli'nde müşterek göz kiraladığını söyledi.

Yaman, 40 güvercini ile işinden ötürü oteldeki görevlilerin ilgilendiğini, maaş giderlerinin 1000 liralık yöresinde bulunduğunu anlattı.

"Kış aylarında yumurtalar soğuyor, güvercinler de soğuktan donuyordu. Burada sıtma sistemi bulunduğu düşüncesince kışın da süt kuzusu alabiliyoruz. Burası hem güvercinler aynı zamanda bizim düşüncesince elleme oldu." diyen Yaman, günün belli saatlerinde gelip, güvercinler ile ruhsal gerilim attığını kaydetti.

"Güvercinlerim burada bulunduğu düşüncesince gözüm arkada kalmıyor"

73 yaşındaki İhsan Kelekçi ise 13 yaşından bu yana güvercin merakının olduğunu, 60 senedir güvercin beslediğini söyledi.

Başlarda evlerinin avlusundaki kümeste güvercin yetiştirdiğini tamlayan Kelekçi, şu an ise buna akıllıca noktayı bulunmadığı düşüncesince güvercinleri otele getirdiğini aktardı.

Kelekçi, güvercin sevdasının aşırı değişik müşterek önsezi bulunduğunu kaydederek, "Güvercin bakmak düşüncesince dü bükülmüş bahçeli ev yapmıştım. Evimin etrafında yapılar yükseldiği düşüncesince apartmana geçtim. Apartmanda güvercin beslememe izin etmedikleri düşüncesince Güvercin Oteli'nde toprak tuttum ve burada merakımı gideriyorum. Burada soba yakıyor, güvercinlerin kâffesi gereksinimlerini gideriyoruz. Kuşlar beni ayakta tutuyor, günümün ne geçtiğini anlamıyorum. Güvercinlerim burada bulunduğu düşüncesince gözüm arkada kalmıyor." halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler