USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bill Clinton'ın burnunu sıkmasıyla maruf 'Erkan bebek' 23 yaşında

Marmara Depremi'nin peşi sıra Kocaeli'deki deri kenti görüşme fail zamanın ABD Başkanı Bill Clinton'ın kucağına alıp sevilmiş olduğu tam burnunu sıkan "Erkan bebek", hafızalardaki yerini koruyor.

Bill Clinton'ın burnunu sıkmasıyla maruf 'Erkan bebek' 23 yaşında
04-03-2022 14:50
Kocaeli

Marmara Depremi'nin arkası sıra Kocaeli'deki düğün kenti görüşme fail zamanın ABD Başkanı Bill Clinton'ın kucağına alıp sevilmiş olduğu tam burnunu sıkmasıyla maruf "Erkan bebek", kullanıcılarını o devre birlikte nebzede olsa gülümsetebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

"Erkan bebek", biçim üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi bulunan ve "asrın felaketi" adına tanımlanan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden etkilenen vatandaşların yaralarının sarılmaya çalışmış olduğu dönemde, gazetelerin birlikte numara sayfalarında piyasaya çıkan fotoğrafıyla tanındı.

O günlerde İzmit ilçesindeki düğün kenti görüşme fail zamanın ABD Başkanı Clinton'ın kucağına alıp severken burnunu sıkmış olduğu anlarda fotoğrafı çekilen ve "Erkan bebek" adına maruf Erkan Işık, aradan güzeşte 23 yıla rağmen, ismi söylendiğinde zamanın tanıkları çeşidinden hala hatırlanıyor.

Gönüllü adına kontrol istirdat kadrosuna katıldı

Erkan Işık, AA muhabirine, depremlerin kişilerde şişman üzüntüler bıraktığını söyledi.

Arama Kurtarma Derneğine örgen bulunduğunu anlatım fail Işık, bu mevzuda tahsile katıldığını dile getirdi.

Edirne'de yurtsal vazifesini meydana getirdiği tam Kovid-19 salgınının ortaya çıktığını ve maça meydana getirdiği dönemlerde, ailesi düşüncesince endişelendiğini tamlayan Işık, salgından meydana gelen endişe dolayısıyla askeriye günlerinin sıkkın geçtiğini anlattı.

Lisede, enformatik ve uygulayım bilimi eğitimi gördüğünü ve darülfünun sınavında istediği puanı alamadığı düşüncesince tahsile bitmeme etmediğini dile getiren Işık, "Benim alışkın olduğum meydan henüz baş döndürücü çizim yada yazarlık, sinema, tiyatro... Ayrıca liet lafları yazmayı seviyorum. Bunun haricinde enformatik dalında da açınmak istiyorum. Gönüllü adına filhakika kontrol ve istirdat ekibindeyim ancak bunun haricinde üniversitede bunun eğitimini alabilsem, üniversiteyi bari bu bölgede kazanabilsem. Bu dalda da akın etmek isterim." dedi.

Çiğ köfte salonu işleten babasına devir zamane iane ettiğini, babasının beraberinde çalışmasının, özlük ayakları üstünde durabilmesi açısından birlikte yarar sağlamadığını özetleyen Işık, birlikte firmada 5 ay kuryelik yaptığını ve işten güzeşte hafta boşanmak durumunda kaldığını belirtti.

Işık, şu anda aylak bulunduğunu ve iş aradığını söyleyerek, "Belediyede 6 ay ortaöğretim stajı gördüm. Staj gördüğüm alanda, birimde idman istiyorum. Belediyeye iş başvurusunda bulundum, yanıt bekliyorum. Artık iş dünyasına hücum etmek istiyorum. Benim de bundan böyle yapmak istediğim hayallerim var. Kız dostum var, 2-3 sene zarfında gelin olmak istiyoruz." diyerek konuştu.

"İnsanları, birlikte nebze de olsa gülümsetmişim"

"Erkan bebek" adına tanınmanın birlikte dezavantajını yaşamadığını özetleyen Işık, şöyleki bitmeme etti:

"23 yaşında, 'Erkan bebek' demeleri bana birlikte başağrısı yaratmıyor. Onun haricinde artısı tabii oldu. Yolda giderken, köpeğimi gezdirirken birlikte amcayla tanışıyorum, beni tanıyorlar, dobra birlikte duygu. İnsanlar beni tanıyor, benim düşüncesince artısı oluyor. Ana sınıfına giderken, daima basına çıktığım düşüncesince az baş döndürücü farkına varmıştım. Araştırmayı da baş döndürücü dost biriyim. O nedenden kendim de defaatle araştırmıştım. Çok er yaşta, bunun bilinci başlamıştı. Ondan sonraları da bitmeme etti. Benim 3-4 salname yaklaşan dostlarım fark dünkü öğür oluyor, kimilerine ego on paralık anlatmıyorum. Askerde önce başlangıçta muarefe ortamı olana denli kimesne bilmiyordu, ondan sonraları insanoğlu adım adım öğrendi. Zaten birine söyledim, 80 ad öğrendi. Komutanlarla da aram iyiydi. Komutanlardan, Kocaeli'de yaşayanlar, Kocaeli'ye gelenler o haset anımsadı. Askerde dobra anılarım oldu."

O devre gazetelerde "ABD Başkanı Bill Clinton'ın burnunu sıktı, yaşamı değişti" kabilinden manşetler atıldığını hatırlatan Işık, "Ufak küçük dokunuşlar oldu, olmadı diyemem boydak hayatımı değiştirecek denli tek nesne yaşamadım. Şaşalı birlikte sahn yaşamadım boydak buna inandırdılar. Ben birlikte nesne istemeden gır verenler ha ancak hayatım değişmedi. Sağ olsun adlı sanlı iş kadını rahmetlik Kadir Has'ın eğitimime baş döndürücü katkısı oldu. Onun haricinde sunulan laflar yapılmadı. O nedenden hayatım değişmedi. 17 Ağustos'ta o denli şişman üzüntüler yaşanmış. Ben, kullanıcılarını o vakayla gülümsetmişim. Gurur donör tarafı bu olabilir. İnsanları birlikte nebze de olsa gülümsetmişim." ifadelerini kullandı.

Baba Hacı Işık ise o devre oğlunun fotoğrafının gazetelerde arazi aldığını hatırlatarak, "Oğlum cümle lisesini tamamlamış oldu boydak şu anda işsiz. Evimiz kira, dükkan kira. Dükkanda jale köfte satarak hayatımızı bitmeme ettirmeye çalışıyoruz, geçinmeye çalışıyoruz." biçiminde konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler