USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bedensel sakat kitapçı pedagoji bilimi aşkıyla öğrencilere erke oluyor

Bingöl'de dirsekten dü kolu, diz kapağından itibaren dü bacağı olmamasına karşın dü lisans eğitimini tamamlayıp kütüphane memuru bulunan Birgül Aran, kıraat azmiyle ortak önlisans, ortak de tezli faziletli lisans programını tamamladı.

Bedensel sakat kitapçı pedagoji bilimi aşkıyla öğrencilere erke oluyor
28-02-2022 12:49
Bingöl

Bingöl'de anadan doğma bedenî mânialı Birgül Aran, fariza meydana getirdiği meslek kütüphanesinde edep bilimi bilimi aşkıyla öğrencilere kip oluyor.

Bingöl'de dirsekten dü kolu, diz kapağından itibaren dü bacağı sıfır Aran, Avrupa İslam Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden yetkilendirilmiş oldu. Daha sonradan Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Lisans Programını bütünler Aran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Cevdet Yılmaz Ortaokulu Kütüphanesi'ne 2018 senesinde görevli şekilde atandı.

Protez desteği ile revan ve kendisini yaşama bağlayan kitaplarla iç içe fariza fail Aran, edep bilimi bilimi yaşamını sürdürmeye değişmeyen verdi.

Anadolu Üniversitesi İlahiyat Önlisans Programı'ndaki eğitiminin peşi sıra Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı'nı da başarıyla bütünler Aran, Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu'nda eğitimini sürdürüyor.

Kütüphanedeki rolü esnasında yakından ilgilenilmiş olduğu öğrencilere kitap okumayı sevdiren Aran, endamsız müddette yaklaşan alışveriş kurduğu öğrencilerin "Birgül ablası" oldu.

"Kitaplar acıklı ve ayağım oldu"

Birgül Aran, AA muhabirine, ilkokul, rüştiye ve lisede baş döndürücü güzel ortak mektepli bulunduğunu söyledi.

Çocukluğundan bu yana kitap okuduğunu dile getiren Aran, barajını kitap okuyarak aştığını tabir etti.

Aran, çocukluğunda harçlıklarıyla kitap aldığını anlatarak, "Kitap okumam beni hariç çıkardı. Kitaplar benim acıklı ve ayağım oldu. Kitap okuduktan sonradan esasta engelimin bana bariyer olmadığını anladım. İnsandaki engelin, vücutta, bedende olmadığının idrakine vardım. Bu sayede kendimi temin dolayısıyla da gittim. Kitaplar bana dünyanın tek adsız sansız kapılarını açtı. Birçok hikayede toprak almamı sağladı." dedi.

Okul kütüphanesinde göreve başlamadan ilk kesif pıtrak ahali kütüphanesine gittiğini dile getiren Aran, "Şu anki görevim beni baş döndürücü bahtiyar ediyor. Hem kitaplarla hemhal oluyorum bununla birlikte çocuklarla ortak arada edinmek beni bahtiyar ediyor. Her çeşitli kitap okudum ve okumaya da bitmeme ediyorum." ifadelerini kullandı.

Aran, uygulayım bilimi çağlarında evlatların bilgelik kirliliğinden korunması hesabına himmet gösterdiğini aktararak, evlatların bu yaklaşımla kitaplara ilgisinin arttığını kaydetti.

"İnsanlık göz, el, fut reşit olsaydı duvardaki resimden farkımız olmazdı. İnsan bedenden ibaret değildir. Beden onu sınırlayan elbisesidir. Ben okudukça insanoğlu olmanın kemaline ulaşmak düşüncesince de iri ortak savaşım verdim." diyen Aran, dibe batmış olduğu yıllarda kitapların elinden tutup, yükseğe çıkmasını sağladığını belirtti.

"Kendisinden baş döndürücü memnunuz"

TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu Müdürü Murat Pesen de Birgül Aran'ın kitap kıraat dair öğrencileri yüreklendirdiğini, özverili ve azimkâr ortak insanoğlu bulunduğunu söyledi.

Pesen, "Öğrencileri şuur sahibi yapması zımnında kendisinden baş döndürücü memnunuz. Kütüphaneye kitap kazandırmayla ilgilendiren de ağırbaşlı emekleri var. Emekleri düşüncesince namına teşekkürname ediyorum." niteleyerek konuştu.

"Birgül ablayı tanıdığımdan bu yana kitap okumayı sevdim"

Öğrencilerden Aslı Su Begiç, hâlâ ilk kitap okumayı sevmediğini, ayrıca tek kitap okumadığını anlattı.

Begiç, "Birgül ablayı tanıdığımdan bu yana kitap okumayı sevdim. Birgül ablaya elbette kitaplar kıraat etmek istediğimizi söylüyoruz, o da bizlere araştırma görevlisi oluyor." biçiminde konuştu.

Azra İkiz de Birgül Aran'ı ve kütüphaneyi baş döndürücü sevdiklerini dile getirdi.

Mustafa Övün de evde internette devir kılmak hesabına bundan böyle kitap okuduğunu tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler