USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bayraktar Kızılelma evvel uçuşunu gerçekleştirdi

Baykar'ın öz sermayesiyle ulusal ve ibdai kendisine geliştirdiği Türkiye'nin geçmiş insansız harp uçağı Bayraktar Kızılelma, geçmiş uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Bayraktar Kızılelma evvel uçuşunu gerçekleştirdi
14-12-2022 20:08
İstanbul

Baykar'dan meydana getirilen açıklamaya göre, Tekirdağ Çorlu'da mevcut Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde evvela pervaz evveliyat mukteza testlerin tamamlanmasıyla beraberce vakit 14.59'da havalanan Bayraktar Kızılelma, 15.17'de evvela uçuşunu başarıyla tamamlayarak gerileyiş yaptı. Bayraktar Kızılelma'nın 18 dakika idame eden evvela uçuşu Türk havacılık tarihinde toy müşterek zamanın perdesini açtı.

Baykar'ın yüzdelik 100 öz sermayesi ile yola çıkmış bulunduğu Bayraktar Kızılelma projesi 2021'de başladı. 14 Kasım 2022'de istihsal hattından çıkan TC-ÖZB pöçük numaralı Bayraktar Kızılelma, Çorlu'da mevcut Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne geçiş etti. Burada müşterek aydır bitmeme fail testlerin arkası sıra projenin başlangıcından bugüne kestirmece müşterek sene denli üstün dereceli müddette evvela pervaz gerçekleştirildi.

???? 35.000 feet operasyonel irtifa
⏱️ 5 vakit havada kalış süresi
???? 1.500 kilo yarayışlı ağırlık kapasitesi

???? İlk uçuşunu gerçekleştiren, Türkiye’nin evvela insansız kıtal uçağı Bayraktar Kızılelma'nın uran nitelikleri pic.twitter.com/9PDXUv1g6H

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) December 14, 2022

"Kızılelma, medeniyetimizin teknolojide baştan doğuşunun simgesi"

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, evvela uçuşun arkası sıra Baykar kadrosuna icra ettiği konuşmada, "Mücadeleye 20 sene evvela başladığımız günden itibaren hayalimiz buydu. 2004'te Bayraktar MİNİ İHA ile çıktığımız minval Bayraktar Kızılelma'ya derece geldi. 2019'da bire müşterek tarihlerde Bayraktar Akıncı'yı evvela kat uçurduk. Akıncı'dan 3 sene sonraları bugün Bayraktar Kızılelma, havacılıkta akamete uğratılan serüvenimizi bütünlemek ve 20 salname hayalimizi yapmak kıl payı evvela uçuşunu başarıyla tamamladı. Kızılelma, havacılıkta dünyanın geleceğini ve bundan sonraları bizim takipçi değil tarihe taraf vererek düzen müessis olacağımızı tabir ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kızılelma'nın yaklaştıkça uzaklaşan müşterek amaç bulunduğunu aktaran Selçuk Bayraktar, şunları kaydetti:

"Biz de on paralık fasılasız hâlâ ötedeki hedefler düşüncesince çalışacağız. Kızılelma, medeniyetimizin teknolojide baştan doğuşunun simgesidir. Burada kazandığımız özgüven ile sivil polis polis teknolojilerde de türkiye şişman başarılara imza atacaktır. Takoz olma çabaları olsa bile katiyen yolumuzdan dönmeyeceğiz ve semalarımızda dört dörtlük özgür olana derece fasılasız çalışacağız. Tüm düzentileme arkadaşlarımıza ve ailelerine teşekkürname ediyorum. Başta merhum babamız Özdemir Bayraktar'ı ve bu yolda kaybettiğimiz hepsi arkadaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum.

Babam da bugünü görseydi inanırım baş döndürücü mutlu olacaktı. Annem Canan Bayraktar'ı da burada hayırla adlandırmak istiyorum. Ayrıca, bizi rastgele devir destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve mutluluk büyüklerimize teşekkürü müşterek namus borcu biliyorum. Bu yolda yanımızda bulunan Milli Savunma Bakanlığımıza, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığına ve beraberce çalıştığımız hepsi kurumlara teşekkürname ediyorum. Bizden dualarını kalık etmeyen milletimize de şükranlarımı sunuyorum."

Selçuk Bayraktar, mevzuya bağlı Twitter hesabından icra ettiği paylaşımda ise "Daha müşterek tomar yerde tutamadık uçtu. Rabbimize şükürler olsun. Milli İHA serüvenimizdeki 20 salname hayalimiz bugün asıl oldu. Türkiye'nin evvela insansız kıtal uçağı Bayraktar Kızılelma, evvela uçuşunu gerçekleştirdi. Vatanımıza, milletimize, hepsi arkadaş ve karındaş coğrafyalara iyi kademli olsun." ifadelerini kullandı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da "Ülkemiz havacılık zamanı düşüncesince müşterek milat. Yüzde 100 Baykar özsermayesi ile 2021 senesinde başlamış bulunan Kızılelma projesinde evvela uçuşumuzu müşterek sene denli üstün dereceli müşterek müddette tamamladık. Vatanımıza ve milletimize, kalbi Türkiye ile beraberce atan hepsi coğrafyalara iyi olsun." dedi.

Harp alanında dengeleri değiştirecek

Bayraktar Kızılelma, ilkin çelimsiz pistli gemilere gerileyiş kalkış yeteneğiyle savaşma alanında çevrilme gerçekleştirecek müşterek ortam olacak. Türkiye'nin nesir etmiş bulunduğu ve halihazırda tempo testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu gemisi denli çelimsiz pistli gemilere gerileyiş ve kalkış yeteneğine ehil olacak halde geliştirilen Bayraktar Kızılelma, bu kabiliyeti sebebiyle denizaşırı görevlerde ehemmiyetli gösteriş üstlenecek. Bu yeteneğiyle Mavi Vatan'ın korunmasında izlemsel müşterek gösteriş üstlenecek.

Bayraktar Kızılelma, tasarımından elde edeceği ceninisakıt içgüdü izi sebebiyle en güçlü görevleri başarıyla gerçekleştirecek. 6 titrem kalkış ağırlığına ehil olması hedeflenen Türkiye'nin evvela insansız kıtal uçağı ulusal yerine geliştirilen hepsi cephaneleri kullanacak ve planlanan 1500 kilo yarayışlı ağırlık transfer kapasitesiyle şişman müşterek çelim çarpanı olacak. İnsansız kıtal uçağı, ulusal AESA içgüdü ile faziletli durumsal farkındalığa da ehil olacak.

İnsansız iklim araçlarından değişik yerine saldırgan manevralarla insanlı kıtal uçakları denli hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek bulunan Bayraktar Kızılelma, evcil hava-hava cephaneleri ile iklim hedeflerine dirlik da aktiflik sağlayacak. Bu yetenekleriyle kıtal alanında dengeleri değiştirecek. Türkiye'nin caydırıcılığında çarpan tesiri yapacak.

Baykar, kestirmece 20 sene evvela insansız iklim araçları geliştirmeye başladığı evvela andan bugüne derece bütün gelirinin yüzdelik 75'ini ihracattan elde etti. 2021 senesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi çeşidinden defans ve havacılık sektörlerinde dış satım önderi bulunduğu açıklayan Baykar, 2022 senesinde ise 18 değişik ülkeye müşterek bilyon dolardan müşterek tomar dış satım gerçekleştirdi. Ayrıca, Baykar'ın 2022'de imzaladığı sözleşmelerin yüzdelik 98'ini dış satım anlaşmaları oluşturdu. Baykar, 2022 yılı bakımından Bayraktar TB2 SİHA'lar düşüncesince 26 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA düşüncesince ise 5 ülkeyle dış satım sözleşmesi imzaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler