USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Batman'da imal edilen tescilli Sason çileğinde kışın da hasat yapılıyor

Batman'ın Sason ilçesinde kısaca 15 sene ilk tütüne seçenek yerine yetiştirilmeye başlanan çilekte kış hasadı bitmeme ediyor.

Batman'da imal edilen tescilli Sason çileğinde kışın da hasat yapılıyor
02-01-2023 12:05
Batman

Batman Ticaret ve Sanayi Odasınca Türk Patent ve Marka Kurumuna meydana getirilen başvuruyla 2 sene ilk coğrafi işaretle tescillenen Sason çileğinin üretimi mutluluk yardımıyla herhangi bir sabık sene artıyor.

Çilek üreticilerinden Ekrem Özdemir, AA muhabirine, külot can alıcı olana derece çilek hasadına bitmeme ettiklerini söyledi.

15 sene İstanbul'da çalıştıktan sonradan memleketi Sason'a döndüğünü anlatım fail Özdemir, devletin bağış destekleriyle 2 senedir çilek ürettiğini belirtti.

Özdemir, bu çeşit desteklerin çiftçiye, üretime şişman yardım sunduğunu dile getirerek, bu destekleri kendilerine sağlayıcı her insana teşekkürname etti.

Mesut Bozkurt da Sason'da 4 sezon çilek olduğunu belirterek, Kaymakamlık ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün yardımıyla yüzdelik 70 bağış destekle kurmuş oldukları çilek bahçesinde kış aylarında da hasadın sürdüğünü söyledi.

"Mereto Dağı'nda kar, bizim bahçelerde ise çilek var"

Bozkurt, "Sason Mereto Dağı'nda kar, bizim bahçelerde ise çilek var. Hasadımız sürüyor. Organik çileklerimizden kışın da tüketmeleri düşüncesince herkesi ilçeye bekliyoruz." sanarak konuştu.

İlçenin Kilimli köyü Yoncadüzü mezrasında istihsal karşılayıcı Süleyman Argın ise güvercin, tavuk ve inatçı gübresi kullandıkları Sason çileğini kış aylarında da ürettikleri düşüncesince hasadın bu mevsimde de sürdüğünü anlatım etti.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Eyyüp Aktaş, Sason'da 370 ailenin 1500 dekar bölgede tahminî 5 bin titrem çilek üretimi yaptığını belirterek, kış aylarında külot ve buzlanma olana derece Cevizli, Yeniköy, Umurlu, Aşağı Karameşe ve Kilimli köyleri ile Demetevler Mahallesi kabilinden faziletkâr sıfır kesimlerde çilek hasadının bitmeme ettiğini kaydetti.​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler