USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Basit önlemlerle evlatları hastalıklardan korumanın yolları

İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Salih Aydın, dümdüz önlemler ile evlatları hastalıklardan korumanın yollarını anlattı. Dr. Aydın, ana sütünün önemine aksan yaparak, derneşik hab ve dosdoğru beslenmenin önemine değindi.

Basit önlemlerle evlatları hastalıklardan korumanın yolları
16-11-2021 14:48

Son 2 sene pandemiden hem yetişkinlerin hem de evlatların negatif etkilendiğini kail İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Salih Aydın, “Online terbiye süreci ile şişman bölgelerde bulunulmaması, maske-mesafe ve hıfzıssıhha önlemlerine hizmet edilmesiyle dallar iri miktarda enfeksiyonlardan korundu. Fakat bu sene okulların açılmasıyla sonbahar-kış zamanında kalın tanıdık teneffüs yolu enfeksiyonları gine görülmeye başladı” dedi.

"AİLELERİN HEDEFİ ÇOCUKLARININ HİÇ DEĞİL SEYREK HASTALANMASI OLMALIDIR"

Solunum yolu enfeksiyonlarının bu sürede sık sık görülmeye başladığını tamlayan Aydın, “Aileler çocuklarını enfeksiyonlardan arkalamak düşüncesince yöntemler aramakta bu amaçla bazı bazı falsolu icraat da yapılabilmektedir. Öncelikle misyonun akilane belirlenmesi önemlidir. Ailelerin maksadı çocuğun tek hastalanmaması değil enikonu turfa hastalanması ve bu hastalık dönemlerini belkili olduğunca ciddi tablolar görülmeden hâlâ geniş adına atlatabilmesi olmalıdır’’ dedi.

"ANNE SÜTÜNÜN DESTEKLENMESİ HASTALIKLARA KARŞI KORUYUCU OLACAKTIR"

Dr. Öğr. Üyesi Salih Aydın, “Bilindiği üzere çocukluk devri yenidoğan, mazot çocuğu, hile çocuğu, ekol çağı dönemi, büluğ çağı çağı devri üzere ayrımlı aşamalardan kaynaklanır ve gelişigüzel çağda enfeksiyonlara dirlik esirgeyici tedbirler de ayrımlılık sunma eder. Özellikle geçmiş 6 ay-1 hoşnutluk değin bulunan dönemdeki bebekler muafiyet sistemleri daha yeteri kadar olgunlaşmadığından enfeksiyon ajanlarına dirlik hâlâ savunmasızdır. Bu çağda ana sütünün desteklenmesi hastalıklara dirlik esirgeyici olacaktır. Çünkü ana sütü bebeğin büyümesi düşüncesince gerektiği üzere bire müşterek sürede dar besinler, antikorlar üzere muafiyet sistemini sponsor nice ensesi kalın içeriğe sahiptir. Bebeklerin mecburi olmadıkça bağlı neşeli ortamlarda bulunmamasına hizmet gösterilmesi de teneffüs kanalıyla bulaşıcı virüslere dirlik koruma sağlayacaktır” diyerek konuştu.

"BİLİNÇSİZ VİTAMİN KULLANIMINDAN KAÇININ"

Bağışıklık sisteminin en ehemmiyetli destekçilerinden birinin istikrarlı ve ayrışık beslenmenin sağlanması bulunduğunu tamlayan Aydın, “Çocuklara kahvaltı, öğlen, şeb ezanı öğünleri derneşik biçimde verilmeli, kez atlanmamalıdır. Abur cubur, ambalajlanmış mahsulat adına zaman kâr sebzelerinin tüketilmesi, tam protein alımını ve su tüketiminin sağlanması da muafiyet sistemini destekleyecektir. Bu noktada küçüklere sunulan vitamin takviyelerine de temas etmek gerekir. Vitamin takviyesi adına satılan mamüllerin de esasta birer derman bulunduğu unutulmamalı, doktor tavsiyesi haricinde şuursuz vitamin kullanımından kaçınılmalıdır. Aksi biçimde küçüklere yarar adına dokunca verilebileceğinin bilinmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

"SPOR VE DÜZENLİ UYKU BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN EN ÖNEMLİ DESTEKÇİLERİDİR"

Çocuklara hıfzıssıhha önlemlerini oyunlarla sevdirilerek anlatılmasını öneren Aydın, “El yıkama alışkanlığının kazanılması, akilane peçe kullanımının öğretilmesi enfeksiyonlara dirlik esirgeyici olacaktır. Aynı sürede iklim ergonomik olduğunda bariz bölgede yapılacak egzersizler de muafiyet sistemini desteklemektedir’’ dedi.

Ekran tasarruf süresinin kısıtlanarak çocuklarla baş başa oynanacak oyunların ve alıştırma sürelerinin yoğunlaştırılmasını öneren Salih Aydın laflarına şöyleki bitmeme etti:

“Online terbiye sürecinde evlatların ekranlarla geçirdiği müddet iyice kalık ve bunun müşterek negatif tesiri de hab hesabına olmuştur. Düzenli uykunun muafiyet sisteminin en ehemmiyetli destekçisi bulunduğu bilinmektedir. Özellikle hab saatinden 2 vakit evvela telefon, tablet, bilgisayar, monitör üzere elektronik cihazlarla çocuğun teması kesilmelidir. Bu uykusuna geçişi kolaylaştıracak, birinci sınıf müşterek hab sağlayacaktır. Aileler çocuklarına katı aşırı ayrımlı mevzuda öğütler verir, uyarılarda bulunur. Bu naşir ki iyice ehemmiyetli ve gereklidir. Ancak evlatların öğütlerden aşırı davranışları kip almış bulunduğu da unutulmamalı ve çocuğun yapması maksut müşterek davranışı evvela karı bireylerinin uygulamasının aşırı hâlâ sansasyonel olabileceği da bilinmelidir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler