USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank TOGG Gemlik Tesisleri İnşaatında incelemelerde bulundu

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) Gemlik'teki istihsal tesisinin inşaatı mücahede kesmeden bitmeme ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ölçülü emek harcamaları durumunda inceledi. Projenin Türkiye'nin 100. yılına mühür vuracağını tamlayan Bakan Varan

Bakan Varank TOGG Gemlik Tesisleri İnşaatında incelemelerde bulundu
12-10-2021 14:23

Varank, istihsal tesisinin tamamlandığında Avrupa'nın çevreye en okkalı fabrikası olacağını anlatım ederek “Söz verdiğimiz halde 2022 yılının böylecene araçlarımızı hızlı istihsal bandından indirmiş olacağız” sanarak konuştu.

İşler yolunda

27 Aralık 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıtımı yaptığı, 18 Temmuz 2020'de gine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılmış olduğu birlikte törenle üretimevi inşaatı başlatılan Türkiye'nin Otomobili'nde işler önünde gidiyor.

Fabrika inşaatında inceleme

Bakan Varank, banttan indiğinde Avrupa'nın anadan doğma elektrikli geçmiş ve birlikte tane SUV modeli olacak TOGG'un Gemlik'teki tesislerinin inşaatında incelemelerde bulundu. Varank'a ziyaretinde Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yönetim Kurulu Üyesi, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş haremlik etti.

Brifing aldı

Ziyaret çerçevesinde yetkililer, envestisman stratejileri kendisince Bakan Varank'a bilgelik verdi. Boya, beden ve anahtar binalarının özellikleri, inşaatta makbul acemi teknolojiler, görme engelli patron uygulaması ve gündeş gidişat ile ilgilendiren brifing düzlük Varank, acemi oluşturulan karayolları bağlanak yöntemini durumunda incelendi.

İncelemelerin peşi esna değerlendirmelerde mevcut Bakan Varank şunları söyledi:

Süratle bitmeme ediyor: Türkiye'nin 100. yılına damgasına vuracağına inandığımız, Türkiye'nin Otomobili projesi düşüncesince Gemlik'teyiz. Türkiye'nin Otomobili denir fakat mobilite dünyasındaki değişimlere baktığımızda geleceğe kaşe vuracak birlikte teknolojik cihaz bulunan Türkiye'nin Otomobili dememiz elan doğru. 2019 senesinde anons ettiğimiz halde arabanın 2022 böylecene hızlı istihsal bandından inebilmesi düşüncesince şu anda Gemlik'te üretimevi inşaatı planlandığı kabil bitmeme ediyor.

Pandemiye karşın Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndaki babayiğitlerimiz şişman birlikte özveriyle, şişman birlikte gayretle çalışmaya bitmeme ediyor. İçerisinde bulunduğumuz bina, boyahane olacak. Otomobillerimiz burada en akıbet uygulayım bilimi ile boyanacak. Fabrika. hatların kurulması ve işler bir vaziyete getirilmesiyle bu arada tamamlanacak.
En akıbet ve en acemi teknoloji: İnşallah uydurma verdiğimiz halde kılıç Türkiye'nin Otomobili'ni Türk Milleti'yle buluşturmuş olacağız. Türkiye'nin 100. senedir beklediği bu projede başarıya ulaştırmış olacağız. Burada hayattaki üretimevi teknolojilerini değerlendirerek en son, en acemi ve en teknolojik üretimevi kurulmaya çalışılıyor. Çevre açısından baktığımızda da Avrupa'nın çevreye en okkalı otomotiv fabrikası Türkiye'de, Gemlik'te Türkiye'nin Otomobili TOGG'la müesses olacak.

Yakın izleme ediyoruz: Projeyi hem babayiğitlerimizle hem projedeki meraklı arkadaşlarımızla bu arada ve gözaltı yerine andıran birlikte halde izleme ediyoruz. İnşallah uydurma verdiğimiz halde 2022 yılının böylecene araçlarımızı hızlı istihsal bandından indirmiş olacağız.

Yüzyılın projesi

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, tesisin temellerinin Temmuz 2020'de atıldığını anımsattı. O günden bu güne 230 bin metrekare mestur alanın aşağılık fevk yüzdelik 70'inin inşaatının tamamlandığını bildiren Zorlu, “Ülkemize iyi kademli olsun. Sayın Bakanımızın söylediği kabil asrın projesidir” dedi.

Dünyaya satacağız

Zorlu, Avrupalıların ahbapça yanmalı motorların üstünde yenilikler yaptığını fakat TOGG'un sıfırdan bu işe başladığını kaydetti. Bunun TOGG düşüncesince birlikte üstünlük bulunduğunu vurgulayan Zorlu, “Aynı sürede otonom, sayısal birlikte teknolojiyle bu arada bu arabalarımızı hem vatandaşımız kullanacak, bununla birlikte inşallah 2024-2025 senesinde da dünyaya satacağız” sanarak konuştu.

Planladığımız halde ilerliyoruz

TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, planladıkları halde ilerlediklerinin altını çizerek “Gece çağ şişman birlikte heyecanla, sonsuz tükenmez enerjimizle daima bu arada hissedarlarımız ve bizi destekleyen eksiksiz paydaşlarımızla çalışıyoruz” dedi.

Mobilite Dönüşüm Merkezi

Yola çıktıkları andan itibaren ‘Otomobilden Fazlası' dediklerini anlatım fail CEO Karakaş, “Otomobilden ilavesi elbette ki fabrikadan ilavesi birlikte ortamdan gelmeli. O sebeple burada birlikte istihsal tesisinin indinde Ar-Ge, dizayn stüdyosu, testlerimizi yapabileceğimiz ve bizlere uyarınca elan önemlisi gitgide teknolojiyi deneyimleyebileceğimiz birlikte merkezimiz de olacak. Biz burayı Mobilite Dönüşüm Merkezi yerine adlandırıyoruz” ifadesini kullandı.

Çevre dostu tesis

Karakaş, anahtar kabil tesisi de acemi evlat teknolojilerle donattıklarını anlatarak “Hem şirketimizin hem markamızın DNA'sında çevreye okkalı peyda etmek var. mesela içre bulunduğumuz boyahane, şu an Avrupa'nın en parlak boyahanesi. Bildiğimiz kadarıyla da dünyanın sayılı. Burada çevreyle iç içe, çevreyle arkadaş acemi evlat teknolojiyi büründüren birlikte tesisten bahsediyoruz” halinde konuştu.

Amaç sene sonuna binayı bitirmek

Bu yılın sonuna derece binaya bağlı mevzuları tamamlamayı amaçladıklarını kail Karakaş, “Önümüzdeki yılın Mayıs, Haziran'ına derece ekipmanlar yerleştirilecek. Ondan ahir zamanlarda de yavaş yavaş herhangi birlikte imalat sisteminde neler gerekiyorsa sırayla ve gereğince yapılacak. 2022 böylecene da hızlı üretime apiko olacak.” sanarak konuştu.

İnşaat tamamı hızıyla sürüyor

TOGG inşaatında bin 600'ün üstünde personel çalışıyor. Bakan Varank'ın incelemelerde bulunmuş olduğu boya binasında 2 bin 500 titrem çıpa bağlantısı yapıldı. 22 bin metreküp beton döküldü. 138 nüsha polat sütun dikildi. 11 bin titrem polat imalatı tamamlandı.

Binalar yükseliyor

Bunun beraberinde beden istihsal binası, anahtar binası, erke binası, su el işi tesisi, pil binası, antre binası ile özleştirme binasının çıpa bağlantıları, beton dökümleri, bodrum engel imalatları, sütun montajları, polat imalatları, çatı-cephe sandviç açık oturum montajları bitmeme ediyor.

Alt çatı çalışmaları

Fabrikanın madun yapısı düşüncesince de 535 m. rahmet suyu, 2 bin 450 m. atılan su kesimi mensur edildi. 623 m. delik imalatı tamamlandı. 2 bin m. mekân duvarı imalatı bitirildi. 11 bin metreküp kazı, 82 bin metreküp dolgu yapıldı.

Mülkiyet hakları Türkiye'nin olacak

Türkiye'nin düşüncesi ve endüstriyel sahiplik haklarına erbap olduğu, global ölçekte kompetitif birlikte makine markası tevlit hedefiyle ortaya çıkan TOGG, banttan indiğinde Avrupa'nın anadan doğma elektrikli geçmiş SUV'u olacak. TOGG, 2030 yılına derece 5 değişik modeli de sektöre sürecek. İlk evrede yüzdelik 51 yerlilik oranına erbap elektrikli, irtibatlı ve acemi evlat otomobiller, Gemlik'te 1.2 milyon metrekare bölgeye oturmuş fabrikada üretilecek.

Oğuzhan Halil Özbek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler