USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank, TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na dahil olan araçları inceledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin insansız iklim araçlarında dünyanın konuşmuş olduğu müşterek diyar pozisyonuna gelmesinde insansız iklim araçlarında geçer not özerk teknolojilerin çarpıcı bulunduğunu söyledi.

Bakan Varank, TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na dahil olan araçları inceledi
26-07-2022 16:04
Kocaeli

Türkiye'nin evvela Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında bu sene 5. planlı Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'nda, sürücüsüz vesait savaşım etmeye başladı.

Bilişim Vadisi'nde meydana gelen müsabakada gençlerin geliştirdiği araçları inceleyici Bakan Varank, stantları gezerek, darülfünun öğrencileriyle çalışmalarına bağlı lakırtı etti.

Daha sonraları yarışın startını sağlayan Varank, savaşım fail takımlara başarılar diledi.

Varank, gazetecilere, Türkiye'de teknolojiye önderlik fail en iri teknoparkın Bilişim Vadisi bulunduğunu söyledi.

Bilişim Vadisi'ni ayda 2-3 el görüşme ettiğini aktaran Varank, çağ de aşırı iyi ve dobra beraberinde aktiflik düşüncesince buraya geldiğini kaydetti.

Varank, bu sene müsabakanın hâlâ çetin olduğunu, kent ortamını benzeyen beraberinde yarışlık hazırlandığını ve bu pistte değerli olmanın yarışmacılar açısından hâlâ beraberinde tomar himmet gerektirdiğini belirterek, "Az evvela İTÜ'nün takımını izledik. İTÜ değerli beraberinde halde parkuru tamamladı. Biz de bundan kıvançlı olduk." dedi.

Her sene bu yarışmalara eklenmiş bulunan mektepli sayısı, müsabık sayısı, grup sayısının arttığını, bu sene 120 takımın özerk vesait düşüncesince başvurduğunu aktaran Varank, "Aynı sürede 70 grup da bizim onlara sağladığımız otomobilin yazılımlarını imar yapmak düşüncesince başvurdu." sanarak konuştu.

Şu an bölgede 30'a DOĞRU grup bulunduğunu dile getiren Varank, takımların kişi geliştirdikleri algoritmalarla kişi geliştirdikleri tasarımlarla özerk beraberinde halde araçlarını yarıştırdığını anlattı.

Bakan Varank, özerk teknolojilerin, adeta dünyanın geleceğini belirleyecek teknolojiler olduğuna dikkati çekerek, şöyleki bitmeme etti:

"Bugün Türkiye, insansız iklim araçlarında dünyanın konuşmuş olduğu beraberinde diyar pozisyonuna geldiyse bunun nedeni esasta insansız iklim araçlarının içinde tercih ettiğimiz özerk teknolojilerdir. Bizim araçlarımız, hayattaki en değerli özerk yazılımlara, bilgisayarlara sahip. Bu açıdan da onların ne değerli bulunduğunu görüyoruz. Şu anda otomotiv sektörü ilkin edinmek gibi özerk teknolojiler, kâffesi sanayiyi tahvil yeteneğine sahip. Buradaki gençlerimiz de hakeza ehemmiyetli beraberinde aha menfaatlerini yetiştirip, burada yarışarak esasta geleceğin en değerli mühendisleri, teknisyenleri özerk tasarımcıları olacaklarını kanıtlama etmiş oluyorlar. Böyle beraberinde etkinliğe ev sahipliği yapmış olmaktan aşırı memnunuz.

TEKNOFEST Türkiye'de bilgi ve uygulayım bilimi ateşini tutuşturan beraberinde etkinlik. Türkiye'nin değme tarafında uygulayım bilimi yarışmaları düzenleniyor. Finali Samsun'da gerçekleştireceğiz. TEKNOFEST Karadeniz Samsun'da halis muhlis vatandaşlarımızı konuk geçirmek istiyoruz. 30 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde Samsun'da bu yarışmaların finalleri tamamlanacak. Öğrencilerimizin ödüllerini vereceğiz. Aynı sürede Türkiye'nin en yetenekli şirketleri orada, ürünlerini teknolojilerini sergileyecekler. Havacılık şovlarıyla yurttaşlarımız eğlenirken, bilimi ve teknolojiyi öğreteceğimiz etkinlikler gerçekleştireceğiz."

"Dünyada endüstri, uygulayım bilimi aşırı çabuk değişiyor, dönüşüyor"

Bakan Varank, bu yarışmaların gençlere repertuvar katığını vurgulayarak, sabık sene burada yarışan öğrencilerin ehemmiyetli beraberinde kısmının iş teklifi aldığını ve ayrımlı şirketlerde işe başladığını anlattı.

Öğrencilere, hem maddesel hem fen destek sunar verdiklerini vurgulayan Varank, "Kendi aracını tasarlayamayan öğrencilerimize, tığ beraberinde taşıt verip onların yazılımlarını düzeltmelerini istiyoruz. Bu açıdan da hem fen hem maddesel kendisine öğrencilerimiz ihtiyaçlarının tamamını karşılıyoruz. Asıl önemli; bulunan elde ettikleri tecrübe, buradaki deneyim. Bir defa öğrenciler burada grup çalışmasını öğreniyorlar, baş başa iş yapmayı öğreniyorlar." ifadelerini kullandı.

Varank, bu yarışmaları belirlerken geleceğin trendlerine odaklandıklarını belirterek, "İşte Türkiye'nin arabası Bilişim Vadisi'nde. Şu anda halis muhlis meslek harcamaları sürüyor, fabrikanın inşaatı bitmeme ediyor. Biz Togg'a başladığımızda, 'Acaba elektrikli vesait düşüncesince er mi?' sanarak insanoğlu sorguluyordu. Bugün geldiğimiz noktada, halis muhlis firmalar 'Eyvah tığ elektrikli araçta geç kaldık.' diyor. Dünyada endüstri, uygulayım bilimi aşırı çabuk değişiyor, dönüşüyor. İşte bu sima etkinliklerle tığ gençleri, geleceğin bilgi insanlarını bu trendlere hazırlamış oluyoruz." biçiminde konuştu.

Bakan Varank'a, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu, Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de zevcelik etti.

Gençlerin özerk sürüş algoritmalarını geliştirmeyi hedefleyen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, 29 Temmuz'da sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler