USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank: Dünyadaki değişim işlemi yakalayacak halde envestisman yapıyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, hayattaki değiş ve dönüşümü yakalayacak halde gençlere, teknolojiye ve Türkiye'ye envestisman yaptıklarını belirterek, "Bugünümüzü kurtarmanın tabii derdindeyiz lakin geleceği de yakalamanın derdindeyiz." dedi.

Bakan Varank: Dünyadaki değişim işlemi yakalayacak halde envestisman yapıyoruz
22-09-2021 17:16
İstanbul

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Anadolu Ajansı'nın (AA) iletişim araçları paydaşı bulunduğu Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) standında matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı.

Festivalin açılışının evvel şişman ortak coşkuyla yapıldığını anımsatan Varank, "Gençlerimizin ve ailelerinin şişman ortak teveccühü var. Biz TEKNOFEST'te yerel ve ulusal teknolojilerimizi yurttaşlarımıza göstermeye çalışıyoruz, onların bu teknolojileri deneyimlemesini istiyoruz. Havacılık gösterileriyle de Türkiye’nin neler yapabildiğini yeteneklerini şimdi yakından görmelerini istiyoruz." niteleyerek konuştu.

Varank, uygulayım bilimi yarışmalarının festivalin en ehemmiyetli ayaklarından birisi olduğuna ayraç ederek, nice değişik bölgede yarışmaların bitmeme ettiğini dile getirdi.

Türkiye'nin Otomobili'nin geçmiş el ortak festivalde sergilendiğini vurgulayan Varank, arabaya koyu nazarıitibar gösterildiğini belirtti.

Varank, TOGG ile dünyada mütebeddil otomotiv piyasasına Türkiye’nin yanıtını verdiklerini tabir ederek, şunları kaydetti:

"Otomotiv endüstrisindeki dönüşümü er zamanda görerek anadan doğma elektrikli, özerk nitelikleri bulunan ve düşüncesi iyelik hakları yüzdelik 100 bizlere dayalı olan, bu sayede de baş döndürücü değişik teknolojileri baş döndürücü havadan ortak biçimde bütünleşmiş edebildiğimiz ortak projeyi başlattık. Proje de planlandığı biçimde gidiyor."

"Geleceği fikren planlama yapıyoruz"

Muhalefetin TOGG'un planlanan müddette üretime geçemeyeceğine bağlı yorumlarına müteveccih istifham karşı Varank, şöyleki konuştu:

"Biz gökyolu galaksisi dediğimizde onların aklına hemen saman geliyor. Böyle ortak ihtilaf anlayışıyla oturup mütalaa etmeniz, bazısı mevzuları kendilerine söylemeye çalışmanız beklenen değil. Biz bugünden geleceğin teknolojilerine envestisman yapıyoruz. Şu anda dünyada ortak müsabaka mevcut lakin tığ bundan 10-15 yıl ahir yarışı fikren planlamalarımızı yapıyoruz. Milli Uzay Programı'nı nite yapıyoruz? Dünyada şu anda feza dalında sunturlu ortak müsabaka var.

Özel firmalar değme gündüz ortak füze fırlatıyor, kullanıcılarını uzaya gönderiyorlar. Ama tığ bugünden o bölgeye envestisman yapmadığımızda, onlar füze fırlatırken tığ eğlenmek zorunda kalırız. Biz hayattaki değişimi, dönüşümü yakalayacak biçimde gençlerimize, teknolojiye, Türkiye’ye envestisman yapıyoruz. Bugünümüzü kurtarmanın natürel derdindeyiz lakin geleceği de yakalamanın derdindeyiz."

Varank, 2019 yılı böylecene Türkiye’nin Otomobili'ni tanıttıklarında muhalefetin vatandaşların erdemli miktarda takdirini görüp "Otomobil iyi olmuş" söylediğini anımsatarak şöyleki bitmeme etti:

"Sonra dediler ki ‘Fabrikası nerede?’, ehemmiyetli noktasını attık şu anda fabrikayı yapıyoruz, ‘Neden hala makine çıkmadı?’ diyorlar. Fabrika yapılmaksızın makine üretmenin mümkünatı yok, inşaatı bitmeme ediyor. Türkiye'nin Otomobili'ni ulusal ortak plan yerine görüyoruz. Bunun siyasi ortak münakaşaya dönüşmesini istemiyoruz."

"Tüm emlak alım çalım duyacak"

Türkiye’nin yılda 2 milyon makine ürettiğine ve dünyanın izlemsel makine üreticilerinden birisi olduğuna ayraç fail Varank, bu yıl de ülkede 750 bin taşıt satılmasının öngörüldüğünü söyledi.

Türkiye’nin otomotiv endüstrisindeki dönüşümü yakalaması icap ettiğini vurgulayan Varank, “Bunu Türkiye’nin Otomobili yapacak. Biz geleceğin teknolojilerini bu makine projesiyle tasarlıyoruz, üretiyoruz, tedarikçilerimiz geleceğin arabalarına çevrik istihsal yapmayla dayalı yetenek kazanıyorlar. Türkiye’nin Otomobili 2022 böylecene dizi istihsal bandından indiğinde tamamı emlak bu işle alım çalım duyacak." dedi.

Teknoloji ve ek kalburüstü istihsal dalında şişman ortak himmet zarfında olduklarının altını çizen Varank, sahasının sayısal dönüşümüyle baş başa yeni mesleklerin ortaya çıktığına, nitelikli ve kâmil insanoğlu kaynağına gerekseme duyulduğuna ayraç etti.

Varank, TEKNOFEST kadar etkinlikler ve meydana getirilen yarışmaların gençleri yeni iş sahalarına hazırladığını belirterek, "Burada onlarca paydaşımız mevcut. Buradaki gençlere yetişim yaptırıyorlar, onları özlük takımlarının içerisine engelleme ediyorlar. Buradaki gençlerimiz natürel ki iş bulma yönünde şimdi ortak tomar avantaja erbap olacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

"TEKNOFEST’i arsıulusal bellik durumuna iletmek istiyoruz"

TEKNOFEST’in emlak dışından da görüşme edildiğini dile getiren Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Biz TEKNOFEST’i şimdi arsıulusal ortak bellik durumuna iletmek istiyoruz. Bizim gayemiz şu; dünyada ortak düşüncesi olan, girişimi bulunan insanoğlu ‘TEKNOFEST niteleyerek ortak müsabaka var, tığ buna katılalım, orada teknolojimizi gösterelim bu sayede de kendimize yeni yatırımcılar bulalım, bu teknolojiyi dünyaya tanıtalım.’ niteleyerek düşünsün istiyoruz."

Varank, Türkiye’nin Otomobili’nin fiyatına bağlı istifham karşı de “Aracın fiyatı anlaşılan değil lakin taşıt özlük sınıfında Türkiye’deki araçlarla yarışacak ortak fiyattan sektöre çıkacak." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler