USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bakan Koca: Ülkemizde aşı geliştirecek fabrikanın ihale süreci başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de aşı ve biyoteknolojik verim geliştirerek üretimini meydana getirecek çağcıl ortak merkeze gerekseme bulunduğunu belirterek, 'Bu konudaki hazırlığımızı tamamladık. Dün sebebiyle bu tesisin ihale süreci başladı. Çok geçenlerde topu

Bakan Koca: Ülkemizde aşı geliştirecek fabrikanın ihale süreci başladı
11-12-2021 21:52
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de aşı ve biyoteknolojik mahsul geliştirerek üretimini meydana getirecek çağdaş ortak merkeze gerekseme bulunduğunu belirterek, "Bu konudaki hazırlığımızı tamamladık. Dün sebebi ile bu tesisin ihale süreci başladı. Çok geçenlerde topu topu detaylarını paylaşacağız" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda; Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ve değgin şirketlerin 2022 yılı bütçeleri görüşüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlığın 2022 yılı bütçe sunumunu yaptı. Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı bütçesi üzerinde mütekellim milletvekillerine teşekkürname ederek laflarına başladı.

'SAĞLIKÇILARA TAZMİNAT DAVALARI FIRSATÇI BİR İŞ KOLU HALİNE GELMEYE BAŞLADI'

Bakan Fahrettin Koca, esenlik mensuplarının haklarına değgin yapılanları anlatarak sağlıkta hız problemininin çözümünün yalnızca hükümler olmadığını söyledi. Bakan Koca, şöyleki konuştu:

"Sağlıkta hız problemininin çözümü yalnızca kanun mı, tabii değil. Yasa ortak dayanaktır. Bütün kuruluşlar olarak, sağlıkta şiddete gönül rahatlığı sosyal el donanması peyda etmek zorundayız. Sağlıkta hız vakasının tarafları bekâr eden ve kıygın değildir. Hukuk, yazık ahlakıyla eli kolu değgin bulunan esenlik çalışanını şiddete gönül rahatlığı korumalıdır. Sağlık çalışanlarına müteveccih şiddete gönül rahatlığı herkesten yan olmasını istem ediyoruz. Sağlık personelleri ağırbaşlı davalara sunulan kalıyor ve iri tazminatlar ödüyor. Öyle ki ödence davaları oportünist ortak iş kolu durumuna gelmeye başladı. Malpraktis'ten bahsediyorum. Biliyorsunuz, bu lügat ortak meslekte maharet noksanlığından yahut hatadan doğan dokunca anlamına geliyor. Ülkemizde bu bölgede duygu mahkemesinin olmaması, davaların seyrini hata yönlere sürüklüyor. Ve hekimler, gök bilimsel ödence korkusuyla, hastalarına karışma etmeleri müstelzim noktada adeta eli kolu değgin kalıyor. Bu konudaki çalışmalara sizden dayanak noktası bekliyoruz. Unutmayınız, hekimlerimiz en ensesi kalın devletlerin müşteri gözlerle baktığı, en dobra yetişkin hekimlerdir."

'İLAÇ BULUNAMIYOR HABERLERİNİN GERÇEKLE İLGİSİ YOKTUR'

Bakan Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun arsıulusal tanınırlığı bulunan ortak velayet bulunduğunu kaydederek, "Bu kurumumuzun faaliyetleri ile bugün Türkiye'de geçer not rastgele 100 kutu ilacın 88'i devletimizde üretilmektedir. Bu kurumumuz yardımıyla rastgele sene çıkar yol ihracatımız katlanarak artmaktadır. 'Türkiye'de çıkar yol bulunamıyor' haberlerinin konkre gerçekle merakı yoktur. Somut dürüstlük 'Türkiye'ye fiyatlı çıkar yol satmaya çalışıyoruz fakat satamıyoruz' feryadıdır. Hastamızı mecalsiz bırakmayız" niteleyerek konuştu.

'TURKOVAC KESİNTİYE UĞRAMIŞ BAŞARININ SAHNE ALMASIDIR'

Bakan Koca, Türkiye'de 25 sene aradan sonraları aşı üretildiğini kaydederek şöyleki konuştu:

"Ülkemizde 25 sene aradan sonraları aşı üretildi. Antijen bile evcil yerine geliştirilen ortak aşımız oldu. Yerli aşı Turkovac kesintiye tutulmuş başarının oyunluk almasıdır. Dünya'da Kovid- 19 aşısını üretebilmiş 6 ülkeden biriyiz. Bu muvaffakiyet vekalet ettiğiniz bu milletindir. Türkiye tahminî 50 sene sonraları yüzdelik 100 kişi olanakları ile aşı geliştirdi. Bu değere cemaat adam olmak her insanın sorumluluğudur. Yalnızca Kovid- 19 aşısı değil, uygulayım bilimi transferi ile ülkemize getirilmek kabilinden Su çiçeği, Hepatit A ve Kuduz aşısı düşüncesince de çağrıya çıkarak ülkemize envestisman yapılması düşüncesince olanak sağladık. Bu üç aşı ile aşı yerlileştirme çalışmalarımız bitmeme edecek. Ülkemizde aşı geliştirecek, biyoteknolojik mahsul geliştirecek ve üretecek çağdaş ortak merkeze banko gerekseme var. Bu konudaki hazırlığımızı tamamladık. Dün sebebi ile bu tesisin ihale süreci başladı. Çok geçenlerde topu topu detaylarını paylaşacağız. Rahmetli Refik Saydam'ın mirasına cemaat çıkıyoruz. Bazı kuruluşlar tarihlerini tamamlayabilir. Ama siz, yükselen kuruluşlar mensur ediyorsanız, gelecekle teşrikimesai içindesiniz."

'BÖYLE BİR DEVLETİN BAKANI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM'

Türkiye'nin Kovid- 19 pandemisi boyunca sağlıkta meydana getirdiği hizmetlere değgin mütekellim Koca, "Ülkemizde koridorlarda müvellidülhumuza tüpleri uğrunda kuyruğa girmiş hastalar görmedik. Hastaya soluk verici teneffüs cihazını 'hangi hastamı yaşatabilmek düşüncesince kullanayım' ikilemini hekimlerimize yaşatmadık. Başka devletlere marazlı götürmeyi planlamak şöyleki dursun, vatandaşlarımızı dünyanın ciharıyek kabilinden ülkemize getirip otama ettik. Böyle ortak devletin bakanı olmaktan alım çalım duyuyorum. İki salname sürece baktığımız devir göreceğimiz şudur: Salgın, ferdî hayatla sosyal yaşamın arasına ortak yalpak koydu. İkisini birbirinin zıddı durumuna getirdi. Toplumlar bunu sürdüremez. Hayat, ortak çeşit el sağlığı yasaklar manzumesi ile bitmeme edemez. Bizim tavrımız şu olmuştur: Bireysel hayatla sosyal avlu baş başa savunulmuştur. Yanlış bilginin çabucak yayılması tehlikesi ile yüzleştik. Bu süreçte en doğrusunun vatandaşlarımızı ortak numara vasıtasız ve can sıkıcı de olsa dürüstlük bilgiyle buluşturmayı, Bilimi asal düzlük kararlar vermeyi bel kemiği aldık. En çabuk halde en akilane sonucu vermeye çalıştık. Fiziksel ve sayısal esenlik ast yapısını en dobra halde kullandık. Saatlerle yarıştığımız ortak ahiret yolculuğu kalım savaşı verdik. Hatamız kusurumuz olmuşsa milletimize vekaleten sizden af dileriz. Yaptığımız doğruların mesai ve gayretlerin hakkını ise milletimizin vicdanına delibozuk ettik. Takdirlerine boynumuz kıldan incedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler