USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bakan Çavuşoğlu: Sağlık turizminde dünyada ilk 3'teyiz

Aydın'da turizm temsilcileriyle birlikte araya mevrut Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Şimdi dünyada en ehemmiyetli kavram keyif turizmi. Biz de keyif turizminde dünyada ilk 3'teyiz. Bu potansiyelimizi kullanmamız lazım' dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Sağlık turizminde dünyada ilk 3'teyiz
01-10-2021 16:04
Aydın'da turizm temsilcileriyle müşterek araya mevrut Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şimdi dünyada en ehemmiyetli meal afiyet turizmi. Biz de afiyet turizminde dünyada ilk 3'teyiz. Bu potansiyelimizi kullanmamız lazım" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, müşterek kol film film görüşme düşüncesince geldiği Aydın'da turizm ve STK temsilcileriyle buluştu. Kuşadası ilçesindeki müşterek otelde meydana getirilen toplantıya Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı ve turizm temsilcileri katıldı. Burada meydana getirdiği konuşmada turizmin çeşitlendirilmesinin önemine yer veren Bakan Çavuşoğlu, "Şimdi dünyada en ehemmiyetli meal afiyet turizmi. Biz de afiyet turizminde dünyada ilk üçteyiz. Biz potansiyelimizi aşırı güzel değerlendirirsek müşterek numara sıraya çıkabiliriz. Dünyaya bakıyoruz şifahane ve koyu bakımlar birlik doluluk oranlarına ulaşıyor. En koyu devirde Türkiye'de ise ortalamanın yüzdelik 50'si doluydu. Bu potansiyelimizi aşırı güzel kullanıp afiyet turizminden ilk aşamada 20 bilyon dolar dirimsel elde etmemiz lazım. Biz afiyet teşrikimesai anlaşmalarını imza yapmak düşüncesince müzakerelere başladık" dedi.

Pandemi ile beraberce katı aşırı şeyin değiştiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Epeyce ağırlık çektik. Turizm endüstrisi adına zorlukların iri yönünü aştık fakat müstevli hala bitmeme ediyor. ek tedbirlerle huzur karşıya kalmamamız düşüncesince kurallara uymamız lazım. Kuşadası'na erişince tedbirler dair az buçuk gevşemenin bulunduğunu görüyoruz" dedi.

MİLLİ DIŞ POLİTİKANIN ALTINI ÇİZDİ

Salgından hür adına da dünyada katı aşırı şeyin aceleci değiştiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Bu değişimin hızına kavuşmak zor. Çok çalışmak, geleceği güzel kıraat etmek lazım. Dünya nereden nereye gidiyor? Güç dengelerinde elbette tebeddülat var? Hangi fırsatlar ortaya çıkıyor? Bunları çözümleme buyurmak lazım. Pandeminin üstelik ehemmiyetli fırsatları ortaya çıkardığını biliyoruz. Bunları elbette kullanmak lazım? Milletimizin tercihi ne, hissiyatı ne? Tüm bunlara ilgi ediyoruz. Biz, herhangi müşterek şeyden ilk ulusal müşterek aut yöntem izliyoruz. Vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın, bizlere güvenenlerin menfaatlerini arkalamak düşüncesince ulusal aut yöntem arkasında olmak lazım. Tüm dünyada mevcut olabilmek enerjik müşterek aut yöntem gerektirir. Tüm dünyada çatışmalar var. Bunların çözümü dair arabuluculuk noktasında da enerjik olmamız lazım. Maalesef bu övünülecek müşterek bilinçlilik değil lakin hayattaki çatışmaların yüzdelik 60'ı bizim coğrafyamızda. İnsanı esas adına almayan politika kalburüstü olamaz. Bizim de aut politikamızın esas dayanaklarından biri budur" sanarak konuştu.

'SERT GÜÇ VE YUMUŞAK GÜCÜ HARMANLIYORUZ'

Dış politikada enerjik olmanın yanı esna girişimciliğin de ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan Bakan Çavuşoğlu, "İnsani ve müteşebbis aut politikayı harmanlıyoruz. Tarihimizin dokunduğu herhangi müşterek yerde aşırı şükür çelimli müşterek halde varız. Ekonomik güç, askeri çelim ve okşayıcı çelim unsurları önemlidir. Biz bu kaba çelim ve okşayıcı gücü harmanlıyoruz. Diplomasi tükendiğinde yeni baştan diplomatlık masasını ihdas yapmak düşüncesince kaba gücümüzü kullanıyoruz. Sert ve okşayıcı çelim harmanlandığında ortaya zeki çelim çıkıyor. Çok şükür Türkiye adına bunu kalburüstü halde kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

'SALGIN TURİZMİ DE ÇOK ETKİLEDİ'

Türk kültürünün hayattaki etkisinden gır fail Bakan Çavuşoğlu, "Eskiden Osmanlı'nın yönettiği 40 parça iklim vardı. Bugün hayattaki devletlerin beşte biridir. Buralara tığ hak de uygarlık de götürdük. Bu medeniyetimizin ürettiği kültürümüz, dünyanın herhangi müşterek muhik bugün cevap buluyor. Bugün dünyaya baktığımızda müstevli herhangi müşterek şeyi etkiledi. Turizmi de aşırı etkiledi. Geçen sene otellerimizi açamadık, bloke buyurmak muhik kaldık. Esnafımız bu vaziyetten etkilendi. Böyle müşterek devirde devletimiz turizmcilerimizin indinde oldu. Az veya aşırı elinden geldiği genişliğinde devletimiz camianın herhangi müşterek kesimine elini uzattı fakat bu sürdürülebilir müşterek boyut değildi. Turizmi yeni baştan alevlendirmek düşüncesince metin turizm konseptini geliştirdik" dedi.

'TURİZMİN İÇİNDE BÜYÜYEN BİR KARDEŞİNİZİM'

Pandemi devri faaliyetlerine dikkati çekici Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Güvenli Sertifikasyon Programı 1 Haziran 2020'de faaliyete geçti. Bu programı konaklama, yiyecek içmece kabil herhangi müşterek bölgede uygulamaya başladık ve dünyaya kalıp olduk. Daha sonradan bunun kapsamını bu mevsim genişlettik. Gelen turistler de bundan akıbet adım memnun. Turizmci adına siz değerli üyelerimizin de bu işi düzen bağı tutmaya bitmeme etmeniz lazım. İngilizler bizi al listeden aşırı geç çıkardı. Bundan en aşırı Kuşadası etkilendi. Aşı dair da turizmcilerimize evleviyet verdik. Ben bunu müşterek kez Almanya'da söyledim. 'Turizmciler kudurmuş mu ki aşılıyorsunuz?' kabil aksi tepkiler oldu. Oysaki bu herkesi hastalıktan dulda amaçlıydı. Tüm çalışanlarımızı korumamız gerekiyor. Ben Antalyalıyım, turizmi bilen, turizmin zarfında büyüyen müşterek kardeşinizim. Arkadaşlarımızın bu çalışmalarına isteyerek dayanak noktası veriyorum bununla birlikte dışişleri bakanlığı adına bizim görevimiz. Turizm amaç icraatının başlangıcında geliyor. Bakanlık adına turizme evleviyet veriyor ve beraberce çalışıyoruz" sanarak konuştu.

'TURİZM SEKTÖRÜNÜN EN AZ ETKİLENMESİ İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK'

Pandemi sürecinde imzalanan anlaşmalarla ilişik de mütekellim Bakan Çavuşoğlu, "Aldığımız önlemlerle bu arada sabık sene Almanya ile Aydın, İzmir, Muğla ve Antalya'yı havi müşterek geçim imzaladık. Rusya ve Polonya'ya Almanya örneğini anlattık. O ülkelerden bu sene turizm sezonu açıldıktan sonradan aralık olmadı. Birçok iklim gelip bu uygulamayı bizlerden bellemek istedi. Sonra aşılama süreci başladı. Aşı sertifikasyonlarının aykırı tanınması önemliydi. Bazı devletlerin değişik uygulamaları oldu, diplomatlık kanalıyla onları düzelttik. İngiltere ile aşılama dair müşterek huzursuzluk vardı. Hemen bu mevzuda da düzeltmeler yapılmış oldu ve yapılıyor. Salgın çağında turizm sektörümüzün minimum halde etkilenmesi düşüncesince aşırı çalıştık. Bu sene ihracatımız üstün dereceli kurda artıyor. Maşallah bundan sonradan 20'li rakamları, 200 bilyon doların üstünü konuşur olduk. Pandeminin ortaya çıkardığı fırsatlar var. En yakın, en inanılır kaynaklardan hazırlık gır konusu. Bu rekabetten ötürü bizim önümüze çıkan fırsatlar var. Bunu aşırı güzel değerlendirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

'ACIMASIZ REKABETİN HIZLI ARTTIĞINI GÖRÜYORUZ'

Pandemi çağında hastalarını Avrupa'ya gönderenlerin bulunduğunu kail Bakan Çavuşoğlu, "Biz doktorumuz ve afiyet ekipmanlarımızla dünyanın en iyilerinden biri olduk. Bu devletlere gidenler, koyu bakımlar dolduğunda bap hariç bırakıldılar. Alternatif ve mütemmim tedavide de Türkiye ehemmiyetli hamleler yapıyor. Modern tababet ve seçenek tıbbın harmanlamasını aşırı güzel önleyen doktorlarımız ve merkezlerimiz var. Salgının mübrem tesirleri oldu. Bu tesirleri ıskat buyurmak düşüncesince koyu çalışıyoruz. Bir de müstevli sonrasına idman lazım. Nasıl müşterek dünya bizi bekliyor? Bizim düşüncesince müşterek yıldırma midir? Bir okazyon mıdır, yok ise teşrikimesai mi ön plana çıkacak? Ticarette de aşırı iri rekabetler olacak. İngiltere ve ABD, Avusturalya ile geçim yapmış oldu ve Fransa'yı bozulmamış dışı bıraktı. Dost dosta da aldatılma attı. Bu boyut pandemi ile başladı. Şimdi vicdansız müşterek rekabetin aceleci müşterek halde arttığını görüyoruz. Biz iş birliğinden yanayız. Yanlışlıklar ve tepme ölçün var. Biz bunlar mevcut sanarak arsıulusal sistemden çekilecek değiliz. Birleşmiş Milletler'in değişime fut uydurması lazım" dedi.

'TÜRK MİLLETİNİN ÇIKARLARI İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ'

Konuşmasında aut politikada okşayıcı güçlükle önemine baştan yer veren Çavuşoğlu, "Yumuşak çelim durup dururken olmaz. Biz dünyanın herhangi müşterek muhik okşayıcı gücümüzü pekiştiriyoruz. Bugün 50'ye DOĞRU ülkede 350'ye DOĞRU büyüklük okulumuz var. FETÖ okullarından da devredenler oldu. Okullar kanalıyla o devletlerin sistemine elbette sızıldığını ülkeler kendileri gördü. Büyükelçiliklerimizi arttırıyoruz. Son 20 yılda 90 büyükelçilik açtık. Türkiye'de de ecnebi amaç sayısı artıyor. New York'ta Türk evini açtık. Sadece başkonsolosluk ve büyükelçilik temsilcilikleri değil, topu topu kurumlarımızın ofisleri orada olacak. Biz hakkıyla Türkiye ve Türk milletinin çıkarı düşüncesince aut politikada koyu müşterek halde kesintisiz çalışıyoruz. Sizlerin de herhangi müşterek devir emrindeyiz. Yurt dışına revan herhangi müşterek vatandaşımızın gayrimenkul haricinde emrinde bulunan başkonsolosları, bakanları ve mensupları var" dedi.

‘KUŞADASI TÜRKİYE TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYOR’

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ise, "Aydın müşterek milyon 119 bin nüfusu ile Türkiye'nin 20'nci iri şehri fakat zirai ve turizm potansiyeli ile Türkiye'de katı aşırı bölgede ilk 5 yahut 10'da arazi düzlük ilimizdir. Kuşadası ise Türkiye'de turizmin elan güzel müşterek noktaya taşınmasında en ehemmiyetli merkezlerinden birisi. Kuşadası kruvaziyer turizmde Türkiye'nin müşterek numarası. İki parça marina ile sahamızda çokluk turizmine ehemmiyetli katkılar sunmaktadır. Turizmin insanlığın bitme noktasına gelmesinde ehemmiyetli müşterek boyutu ve kapsamı var. Turizm bu boyutların ötesinde istihdam yaratması ve ekonomiye yardımı noktasında erke alanının doğrudan peşi esna geliyor" sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler