USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Babasının sattığı 1991 model serçeyi 20 yıl sonra bulup modifiye etti

Karaman'da modifiye tutkunu oto tamircisi, 20 yıl sonra ilanda görmüş olduğu babasının 1991 model serçe arabasını yeniden aşağıya yenileyip 6 saniyede 100 kilometre hıza çıkmasını sağlarken, katılmış olduğu son yarışta da 2'ncilik elde etti.

Babasının sattığı 1991 model serçeyi 20 yıl sonra bulup modifiye etti
26-09-2021 10:39

Orta Anadolu Küçük Sanayi Sitesinde oto tamircisi bulunan Mehmet Aykan, modifiyeli taşıt tutkunu bulunduğunu iş yerinin duvarlarına asmış olduğu fotoğraflarla her insana gösteriyor.

1991 senesinde babasının almış olduğu ve 11 yıl bindikten sonra sattığı otomobili, 20 yıl sonra ilanda görür görmez elden düzlük Mehmet Aykan, aracını modifiye ettikten sonra yarışlara da girmeye başladı.

Aykan, yarışlarda ciddiyet yapmaması düşüncesince erkete aynaları ile koltuklarını söktüğü arabası yersiz zamanlarında çalıştırarak bakımını yapıyor. Modifiye taşıt meraklıları ise arabası gördüklerinde candan izliyor.

“Motorunu modifiye etmiş olduğu 1991 model serçeyi 6 saniyede 100 kilometre hıza çıkardı”

Mehmet Aykan, çocukluğundan buyana modifiyeli araçlara aşırı düşkün bulunduğunu söyledi. Yarış isteğinin tek devir bitmediğini kail Aykan, “Elimizden geldiği denli planlı yarışlara katılmaya çalışıyoruz. Şu an kullandığım arabası babam 1991 senesinde kullanılmamış yerine aldı ve kısaca 11 yıl bindikten daha sonra sattı. Benim de çocukluğum bu araçta geçti. 20 yıl aradan sonra arabayı adanmış ilanlarında gördüm ve elden satın aldım. Arabayı yarışlara eklemek düşüncesince 2 arkadaşımla baş başa yeniden dun yenileyerek 120 bin liralık mülk harcadık. Gece güneş demeden aşırı uğraştık. Çoğu parçası burada bulunmadığı düşüncesince hepsini haricen getirttik” dedi.

Yeni model vesait kabil bunun da bilgisayara bağlanabildiğini kaydeden Aykan, "Bu sayede otomobilin beynini arama edebiliyoruz. Yüksek hıza çıkabilmesi düşüncesince azot gazıyla mahrukat takviyesi yapıyoruz. Antalya'da planlı son yarışta 400 metreyi 13.5 saniyede tamamladık. Araç, 6 saniyede 100 kilometre hıza ulaşıyor. Motoru ağız ağıza modifiye edildi ve turbosu da var. Kısacası motoru ağız ağıza çelikten yapılmadır" sanarak konuştu.

“Karaman'da yarışlık sıkıntımız var”

Trafiğe çıkamadığı düşüncesince uzlaştırıcı yarışlara çekiciyle götürüp getirdiğini özetleyen Aykan, "Karaman'da yarışlık sıkıntımız var. Bir tığ değiliz yarışlara eklenmek talip nice arkadaşımızın var. Bu vakte denli öteki kentlerde meydana getirilen yarışlara imkanlarımız doğrultusunda yalnızca tığ katılabildik. Ama yarışlara eklenmek talip aşırı arkadaşımız var. Karaman'da yarışlık olmamasından çevre yarışlara hazırlanabilmek düşüncesince hafta süresince ego 3 güneş çekçiyle uzlaştırıcı Konya'ya götürüp orada yetişmek durumunda kaldım. Onun düşüncesince Karaman'a yarışlık yapılmasını istiyoruz" dedi.

Mehmet Dağlı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler