USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Azimli anneler 40'ından sonradan mektepli oldu

Kayseri Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü'nde terbiye gören kadınlar, yaşlarına karşın kıraat azimleriyle dayanıklı oluyor.

Azimli anneler 40'ından sonradan mektepli oldu
19-10-2021 13:28
Kayseri

Kayseri Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü'nde yetişek düzlük avrat öğrencilerin, ilerleyici yaşlarına karşın darülfünun kıraat etmek düşüncesince gösterdikleri azim dikkati çekiyor.

Birinci ve ikinci sınıfta bütün 64 öğrencinin yetişek görmüş olduğu bölümde, yaşları 40 ila 58 ortada mütebeddil 22 avrat mektepli ortada lisans mezunu da eskiden muhtelif nedenlerle ilkokulu bitiremediği düşüncesince eğitimini havadan tamamlayarak darülfünun imtihanını kazananlar da arazi alıyor.

"Okumanın yaşı yoktur." lafının iyi müşterek örneği bulunan kadınlar, hedeflerini yapmak düşüncesince azimle yetişek alıyor.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, AA muhabirine, bölümdeki öğrencilerin ilerleyici yaşlarına karşın darülfünun okumadaki arzu ve azimlerini takdirle karşıladığını söyledi.

İnsanın doğduğu andan itibaren öğrenme sürecine girdiğini özetleyen Karamustafa, "Artık nice bilinçlilik bilimsel nitelikli bilgelik kapsamında öğrenilirse çalışan ve dişi oluyor. Bu ve benzeşim programlarda öğrenme azmi bulunan vatandaşlarımızı kutlama kartı ediyorum." dedi.

"Yaş grubu iri olanlar diğerlerine kere resim oluyor"

Meslek Yüksekokulunda tedrisat görevlisi Emine Türkarslan da hem müşterek numara aynı zamanda ikinci dershane öğrencilerin yarıya yakınının karşılama yaşta bayanlardan oluştuğunu belirtti.

Bu öğrencilerin muhtelif nedenlerden çevre muahharen darülfünun okumaya değişmeyen verdiğini anlatım fail Türkarslan, şunları kaydetti:

"Bir bölümü evlatları darülfünun sınavına hazırlanırken bu süreci yaşayıp onlarla sınava girmişler. Bir bölümü da zarfında düğmük kalmış olduğu düşüncesince kıraat serüvenine sürdürmek düşüncesince burada. Mezun olduktan sonraları ahali eğitimlerde eli uz belletmen olabiliyorlar, kendilerine iş noktayı açıyorlar ve ya sınava girerek eğitimlerini 4 salname kendisine tamamlayabiliyorlar. Sınıflarımızdaki gelişigüzel dü gözyaşı grubu birbirini dengeleyerek beraberce müşterek istihsal serüvenine giriyor. Yaş grubu iri olanlar diğerlerine kere resim olmaktadır ve ya bizim yetişemediğimiz noktada onlar da müşterek belletmen kendisine bilgilerini paylaşıyor. İki batın müşterek arada baş döndürücü değişik mahsulat oluşturmakta ve vakalara değişik açılardan bakıp, toy mahsulat ortaya koyabiliyorlar."

"Herkesin hayalini gerçekleştirmesini isterim"

Bölümde yetişek düzlük öğrencilerden 58 yaşındaki Şemsi Lekesiz, beşinci dershane mezunu olduğunu, ortaokulu ve liseyi dışardan okuduğunu belirtti.

"Oğlum polis, kızım mimar oldu. Ben de en önemsiz kızımla sınava hazırlandım. O Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesini kazanmıştır ego de burayı. Kızım bana öğüt çalıştırdı. Hep istiyordum okumayı." diyen Lekesiz, kıraat isteğini ailesinin de bildiğini aktardı.

Lekesiz, kızının da yardımı ile bu bölümü kazandığını anlatarak, "Şu anda baş döndürücü mutluyum, baş döndürücü iyi müşterek duygu. İsteyenler cesaretlerini kırmasın, gelsinler. Herkesin hayalini gerçekleştirmesini isterim. Hocalarımız da arkadaşlarımız da baş döndürücü iyi. Bundan sonraları da örgensel ekincilik okumayı düşünüyorum." niteleyerek konuştu.

"30 sene sonraları gine müşterek imtihan deneyimi oldu"

48 yaşındaki Demet Özyurt ise etraflıca seneler çalıştıktan sonraları iş yaşamına aralık verdiğini, ahali yetişek kurslarında muhtelif mevzularda yetişek aldığını anlatım etti.

Sevdiği bölgede bilimsel nitelikli yetişek de kabul eylemek istediğini dile getiren Özyurt, "Yöresel el sanatlarımız var. Onların yaşatılmasını, doğacak nesillere aktarılmasını istiyorum. Halk eğitimde çörek görürken hocam beni yönlendirdi, eli uz belletmen olmam konusunda. Bir kızım üniversiteden yetkilendirilmiş oldu, gayrı kızım da sınava hazırlanıyor. Şansımı tecrübe eylemek istedim, doğrusu ön lisans mezunuydum. 30 sene sonraları gine müşterek imtihan deneyimi oldu. Çok şükür istediğim bölümü kazandım." halinde konuştu.

Oğlu ile darülfünun sınavına girdi

3 bebek anası 40 yaşındaki Figen Sarıaslan ise beşinci dershane mezunuyken kıraat serüveninin oğlu yardımıyla baştan başladığını söyledi.

"Büyük oğluma öğüt çalıştırırken, 'Ders çalış, kıraat etmek güzeldir.' dediğimde, 'Okumak güzelse sen bozukluk okumadın?' dedi. Onun lafıyla ahali tahsile gittim, ortaokulu, liseyi dışardan bitirdim." ifadelerini kullanan Sarıaslan, darülfünun sınavına da oğlu ile girdiğini aktardı.

Sarıaslan, "Senden geçmiş yetkilendirilmiş olurum inşallah demiştim. Öyle de olacak gibi. O yeğleme yapmadı çünkü. Bu sahası baş döndürücü seviyordum. Bu sanatın ilerlemesi icap ettiğini düşünüyorum. Bu sanatlar unutulmamalı. 18 yaşlarında evlenmiştim, o yaşlarda okumanın önemini bilmiyordum, sonraları anlıyor insan. Şimdi ön lisans okuyorum, bozukluk lisans da olmasın?" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler