USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Atık camlar bayanların marifetli ellerinde hediyelik eşyaya dönüşüyor

Ordu'da cam şekillendirme kursuna dahil olan kadınlar, atık cam parçalarını hulliyat ve bezek eşyasına çeviriyor.

Atık camlar bayanların marifetli ellerinde hediyelik eşyaya dönüşüyor
27-04-2022 13:53
Ordu

Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce oluşturulan kursta, şişe, bardak ve sepici kabil atık malzemeler erdemli ısıdaki ateşle eritiliyor.

Daha sonradan kursiyer hanımlar bu camları kolye, bileklik, küpe, göz boncuğu, anahtarlık, bezen eşyaları kabil ürünlere dönüştürüyor.

Çeşitli manzume gruplarından kadınlar, kurs yardımıyla hem ruhsal gerilim atıyor tıpkı zamanda ürünleri satarak fasile ekonomik durumuna ulama sağlıyor.

Kurs eğitmeni Zennişan Macit, AA muhabirine, cam sanatının, Altınordu Halk Eğitim Merkezinde maruz eğitimle Ordu'ya tanıtıldığını söyledi.

Burada 8 senedir maruz terbiye kapsamında arka tahavvül ilişkin çalıştıklarını özetleyen Macit, rastgele ortak tabak, şişe, bardak kırıldığında arka dönüşümle hulliyat yahut biblolar yaptıklarını, kursiyerlerin bunları satışa sunarak iyi menfaat sağladığını belirtti.

Mezun bulunan kursiyerlerden bazılarının işlik açtığını anlatım fail Macit, "Ev hanımlığından iş kadınlığına sabık kursiyerlerimiz de var. Camı baş döndürücü bayıla bayıla buraya geliyorlar. Biz de kursiyerlerle iyi devir geçiriyoruz. Yaptığımız takılar baş döndürücü tutuluyor." dedi.

Macit, ortak soda şişesinin takıya dönüştüğüne dikkati çekerek, "Mavi soda şişesinden iyi ortak tespih yapıldığını düşünün. Bunlar değme daim arka dönüşümle olunca değişik beğeniyle çalışılıyor. Ben baş döndürücü afiyet alıyorum, kursiyerlerim de afiyet alıyor. Burada atölyemiz ıvır zıvır fakat yaptığımız işler büyük." niteleyerek konuştu.

Atölyede hassas ortak avizeden baştan cam elde ettiklerini aktaran Macit, şunları kaydetti:

"Buradaki avizemiz kırıldı. Biz dedik ki 'Deneyelim.' Gerçekten erittiğimizde baş döndürücü iyi ortak cam print ve baş döndürücü iyi de kolyeler yaptık. Cam ortak sürpriz. Malzemeyi eritiyoruz, değişik nitelik çıkıyor, bazı bazı bire ortak rengi çıkıyor. Bu söylediğim çabucak arka dönüşümde. Bir şişeyi atarken baş döndürücü özen eylemek lazım. Mesela evde ortak bardak kırılıyor. 'Acaba bunu eritince ne biçimde çıkar?' niteleyerek düşünüyorum. Atarken güçlü özen ediyorum. Yolda ortak şişe görüyorum, hoşuma gidiyor. 'Acaba insanoğlu bana bakıyor mu, eğilip alsam mı?' niteleyerek düşünüyorum. Çoğu devir da aldığım oldu. Yeter ki arka dönüşümle ortak şeyler çıkartalım. Her obje hazırdan artma atık halde olanları kıymetlendirmek bizim düşüncesince şimdi önemli."

"Hayal dünyanız, ayn açınız değişiyor"

Kursiyerlerden Gülbahar Karahasan ise en aslında buyana katılmış olduğu eğitimlerde değme çağ acemi ortak fen öğrendiklerini ve kurstan baş döndürücü iri ortak afiyet aldığını vurguladı.

Yaptıkları işin ruhsal gerilim çarpmak düşüncesince uygun bulunduğunu tamlayan Karahasan, "Hayal dünyanız, ayn açınız değişiyor. Bir yapmış olduğunuz camla ikincisi bire ortak çıkmıyor, ağız ağıza siz yapıyorsunuz, baş döndürücü keyifli. Başka tekrarı namevcut doğrusu cezbediyor." ifadesini kullandı.

Karahasan, "Geri tahavvül düşüncesince şişeleri atmıyorum. Evde hassas tabak, çömlek ne var ise hepsini getirip kursta ortak şeyler hazırlamaya çalışıyoruz. Renkli camları değerlendiriyoruz. Kırılan tabağı getirip sonradan kolye adına buradan eve gidebiliyoruz." dedi.

Emekli Selda Şensoy ise kursun kendisi düşüncesince adeta sağaltım bulunduğunu dile getirerek, "Yaptığım arka tahavvül camlarından kolyeler, küpeleri hem bağış ediyorum tıpkı zamanda satıyorum ve menfaat sağlıyorum. Objelerden sergilerde gösteride bulunuyoruz. Arkadaşlarımız ve hocamızla sosyalleşmiş oluyoruz, iyi saat geçiriyoruz." niteleyerek konuştu.

Hasta falcı bulunan Elveda Yılmaz da kurs yardımıyla bundan böyle hassas ortak soda şişesini güçlü çöpe atmadıklarını ve değerlendirdiklerini anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler