USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Aşılamada mavi kategoriye geçen Tunceli'de vaka sayısı artıyor

Koronavirüsle savaş kapsamında geçerli ikinci düze aşılamada yüzdelik 75,3 kıyasla mavi kategoriye geçen Tunceli'de, vaka sayılarında artma sürüyor. İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, 'Şu anda havaların soğumasıyla bu arada vaka artışımız baş döndürücü faziletkâ

Aşılamada mavi kategoriye geçen Tunceli'de vaka sayısı artıyor
02-11-2021 18:28
Koronavirüsle savaş kapsamında makbul ikinci düze aşılamada yüzdelik 75,3 nispeten mavi kategoriye geçen Tunceli'de, vaka sayılarında artma sürüyor. İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, "Şu anda havaların soğumasıyla bu arada vaka artışımız baş döndürücü efdal seviyelere ulaştı. Ciddi sayılarla günce olaylarla karşılaşıyoruz lakin aşılamanın yararını görüyoruz" dedi.

Koronavirüsle savaş kapsamında ikinci düze aşılamada yüzdelik 75,3 oranıyla mavi kategoriye geçen Tunceli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaşmış bulunduğu sonuç tabloda, vaka sayısında 100 binde 286,42 ile artma yaşanmış bulunan vilayetler ortada yerini aldı. Bu tabloya karşın döllenme oranının yüksekliği sebebiyle koronavirüse yakalananların rahatsızlığı bol kurtulduğu kentte, koyu bakımda yatan pestil bulunmuyor.

'MAVİ KATAGORİYE GEÇMEK MUTLULUK VERİCİ'

Koronavirüsüne huzur en ehemmiyetli silahın aşılama bulunduğunu ve aşılamada da Tunceli'nin mavi kategoriye geçmesinin devlet donör bulunduğunu kail İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, "Şu an kısaca 100 filyasyon ekibimiz mevcut ve bu ekiplerimiz döllenme faaliyetlerine de katılıyorlar. Her ilçemizde ayrı ekiplerimiz bulunmaktadır. 18 gözyaşı üstü nüfusumuz ağırbaşlı miktarda aşılanmıştı. Ortaokul ve ortaöğretim öğrencilerimizin aşılama çalışmalarına başladık. Sayın valimizin de katkılarıyla aşılama bulunan çocuklarımıza hediyeler ve teşviklerde bulunduk. Öğrencilerimizin yüzdelik 70'ini aşıladık. İlk dozlarını oldular tam ikinci dozları var. İlimize kişi yerine mukayyet sıfır dünya öğrencilerimiz var. Yaklaşık 3 bin mektepli geldi. Onlara yönelikte gece ezanı saatlerinde yurtlarına döndükten sonradan döllenme çalışmalarına bitmeme ediyoruz. İki yıldır hem afiyet çalışanlarımız hem yurttaşlarımız sıkıldılar ve yoruldular biliyorum. Bu Kovid illetinden sebep olmak düşüncesince en ehemmiyetli silahımız aşılama bulunduğu düşüncesince aşıda mavi kategoriye devredilmek kişiye devlet veriyor” dedi.

‘VAKA SAYILARIMIZ CİDDİ BİR ŞEKİLDE ARTIYOR’

Havaların soğumasıyla beraberce vaka artışının baş döndürücü efdal seviyelere ulaştığını ve ağırbaşlı sayıda günce olayla karşılaştıklarını dile getiren Dr. Özdemir, "Belki de indinde baş döndürücü vakte layıkıyla baş döndürücü efdal rakamlar. Ancak aşılamanın yararını şurada görüyoruz. Vatandaşlarımız aşılama bulunduğu düşüncesince rahatsızlığı bol atlatıyorlar. Çoğunlukla asemptomatik indinde biçimde atlatıyorlar. Aşı bulunan yurttaşlarımızdan koyu bakıma az hâlâ on paralık yatış görmüyoruz. Vaka artışı hastanemize yansımadı diyebilirim. Vatandaşlarımız şita aylarının gelmesiyle beraberce dolgun ve mestur bölgelerde bulunmaya başladılar. Özellikle peçe ve resmiyet kurallarına uyanıklık etmelerini istiyoruz. Bu çor hâlâ tükenmiş değil. Yoğun hizmet yatışı görmüyoruz lakin vatandaşımızın hastanede saat geçirmesini istemiyoruz” niteleyerek konuştu.

VALİ ÖZKAN'DAN AŞI ÇAĞRISI

Vali Mehmet Ali Özkan da içtimai iletişim araçları hesabından icra ettiği paylaşımda vaka sayılarının düzgün sıfır derecede yükseldiğini kaydederek, "Havaların soğumasıyla beraberce mestur ve canlı alanlardaki kalın buluşmalar, tedbirleri aracısız bırakarak meydana getirilen ev ve familya ziyaretleri vaka sayılarımızı düzgün sıfır derecede yükseltti. Ayrıca arkadaşlarımızın onca çabasına karşın aşılamada istediğimiz seviyeye halen mevrut değiliz. Sizlerden ricamız lütfen canlı ortamlardan ırak duralım, maske, resmiyet tedbirlerine uyalım. Hem kendimizin bununla yanında evlatlarımızın aşılarını derneşik yerine izlem edelim. Unutmayalım ki yalnızca birilerimizin müdebbir olması tam değil, biz müdebbir olmadıkça, aşılama sırası mevrut tamamı hemşehrilerimiz aşılarını olmadıkça salgını yenmemiz benzer değil. Lütfen hem kendimizi bununla yanında kentimizi koruyalım” ifadelerini kullandı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler