USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Aşı pişmanlığı: 8 kişilik aileden bir tek o Kovid-19'a yakalandı, entübe oldu

İSTANBUL'DA canlı 51 yaşındaki Hülya Başel, ailesinin kâffesi ısrarlarına karşın koronavirüs aşısı olmayı reddetti. 6 evladı ve benzeri aşılama bulunan dinç kadın, aileden hastalığa yakalanan tek kişi oldu. 24 çağ derin bakımda kalan ve entübe edilen Başel, teneffüs te

Aşı pişmanlığı: 8 kişilik aileden bir tek o Kovid-19'a yakalandı, entübe oldu
27-09-2021 14:43
İSTANBUL'DA canlı 51 yaşındaki Hülya Başel, ailesinin bütün ısrarlarına karşın koronavirüs aşısı olmayı reddetti. 6 evladı ve benzeri aşılama bulunan gailesiz kadın, aileden hastalığa yakalanan tek kişi oldu. 24 güneş dip bakımda kalan ve entübe edilen Başel, teneffüs tedavisine bitmeme etmiş olduğu sayrılarevi odasından, "Çok lakin aşırı pişmanım. Lütfen dünya aşılarını olsun" niteleyerek seslendi.

Hülya Başel, aylarca koronavirüs aşısı olmamak düşüncesince direndi. 6 evladı ve benzeri gelişigüzel defasında Hülya Başel'i aşılama olmaya inandırma etmeye çalışsa da bu çabaları başarısızlıkla sonuçlandı. Yaklaşık bir ay ilkin halsizlik ve koku alma organı akıntısı şikayeti başlamış bulunan Başel, koronavirüs şüphesi ile hastaneye başvurdu. PCR testi fazlalık çıkan bahtsız kadının akciğer tomografisinde de virüs bulgularına rastlandı. Şikayetleri gündüz günden kalan Başel, teneffüs sorunu çekmiş olduğu düşüncesince dip iş servisine alındı. 3 güneş zarfında entübe edilen ve toplamda 24 güneş dip bakımda kalan Hülya Başel, güçlü otama döneminin arkası sıra odaya alındı. Halen teneffüs yardımı ile tedavisi bitmeme eden Başel, aşılama karşıtlarına pestil yatağından seslendi.

"YOĞUN BAKIMDA KALDIM BİR DAMLA SUYU BİLE ÖZLEDİM"

"Aşı olmadığıma aşırı pişmanım" niteleyerek laflarına başlamış bulunan Hülya Başel, yaşamış olduğu güçlü süreci şu laflarla anlattı:

"Bütün akrabalarım aşılama oldu, lakin ego aşılama olmadım ve 'asla olmayacağım' diyordum. Sağdan soldan duyduklarımdan çevre aşılama kazanmak istemedim. Çocuklarım bana tekraren 'anne lütfen aşılama ol' dediler. Eşim de aşırı anlattı lakin ego aşılama kazanmak istemedim. Bu yaşadıklarımdan sonraları anladım ki banko aşılama olmalıymışım. Çünkü aşırı zahmetli şeyler yaşadım, günlerce dip bakımda kaldım. Bir felç suyun tadını bile aşırı özlemiştim. Rahat bir halde dem kabul etmek istiyordum. Herkes lütfen aşısını olsun. 6 çocuğum mevcut ve bütünü aşırı şükür iyi, aşılarını oldukları düşüncesince onlara koronavirüs geçmedi. Ben ise aşırı lakin aşırı pişmanım. Lütfen dünya aşılarını olsun. Şükür ki demincek aşırı iyiyim."

"SOSYAL MEDYADAN ETKİLENDİ AŞI OLMAMA KONUSUNDA KARARLIYDI"

Hülya Başel'in kızı Merve Başel de annesinin toplumsal medya, dinleyerek biber dolması bilgiler ve dost çevresinden etkilenip aşılama kazanmak istemediğini belirterek, "Annemde ilkin belirtiler halsizlikle başladı. Grip belirtisi aşırı bir tomar yoktu, az buçuk öksürük yaşandı, daha sonra ateşlenme başladı. Bizim düşüncesince dirimlik riziko arttı. Hastaneye getirdik ve tomografide ciğerlerinde bulgulara rastlandı. Biz ailece derneşik adına koronavirüs aşılarını izleme etmiştik. Babamız aşılama olmamızı destekledi. Annem ise aşılama olmama dair kararlıydı. Sosyal medya, dinleyerek biber dolması bilgiler ve dost etrafı dolayısıyla aşılama olmamaya değişmeyen verdi. Bunlardan aşırı etkilendi ve bizi dinlemedi. Hastalığa yakalandığında ise koronavirüse yakalandığını ve yaşadıklarını anlattık. Kendisi şaşıran gözlerle bizlere baktı. Çok güçlü bir süreçti ve bu yaşadıkları dolayısıyla kendisi de aşırı pişman. Bunu yaşadıktan sonraları kişilere aşılama olmaları dair tığ de dayanaklık etmek olmaya başladık" ifadelerini kullandı.

"SOLUNUM DESTEĞİ ALIYOR, BİR SÜRE DAHA HASTANEDE KALACAK"

Başel'in tedavisini meydana getiren Medicana Ataşehir Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji vw Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Ağalar ise hastanın hali üzerine şu detayları paylaştı:

"Öksürük, erdemli biberli ve dem darlığı şikayetleri ile hastanemize başvurdu. Akciğerlerinde yayılmış koronavirüs tutulumuna rastladık. Solunum zorluğu yaşıyordu. Yatışının 3'üncü gününde dip bakımda entübe kazanmak mecburiyetinde kaldı. 24 gündür dip bakımda tedavisi bitmeme ediyordu. Tedavisi yapılmasından sonraları odaya aldık fakat dünya bu derece ak yazılı olmayabilir. O sebeple herkesin aşılama olması aşırı önemli. Aşı olmadığınızda rahatsızlığı aşırı elan ağırbaşlı geçirirken aşılama olduğunuzda hastalanmıyor veya bu rahatsızlığı aşırı elan bol geçiriyorsunuz. Hülya Hanım'ın müvellidülhumuza desteğine bitmeme ediyoruz. Bir süre hastanede kalması gerekecek. Solunum faaliyetleri normale dönerek emektar biçimine dönebilmesi derinliğine zaman alacak. Burada kalmış olduğu proses aşırı zahmetli ve daha sonra da güçlü bir proses olacak lakin sağlığına ulaşması bizim düşüncesince aşırı elan önemli."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler