USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Artık kâr kasasında değil langırt masasında oynayacaklar

Meyve kasasından "langırt masası" özne Elazığlı darülfünun talebesi Ensar Gürsul, toplumsal medyada paylaşmış olduğu görüntülerle evlatların langırt ve alan topu masasına, spor malzemelerine ve zeka oyunlarına kavuşmasına okazyon oldu.

Artık kâr kasasında değil langırt masasında oynayacaklar
20-10-2021 12:44
Elazig

Elazığ'ın Baskil kazasının Deliktaş köyünde canlı 20 yaşındaki Gürsul, köyün arızalı birlikte arazide bulunması dolayısıyla düzen sahası bulamayan evlatların göstergeç karşısında sayaç geçirmemelerini ve sosyalleşmelerini sağlayacak birlikte düzen cihazı hazırlamaya değişmeyen verdi.

Gürsul, plastik kasa, dut ağacı dalı, çivi, pet şişe kapağı ile "langırt masası" tasarladı, ferde adına da koz kullandı. Çocukları birlikte araya getiren Gürsul, onlara langırt oynamayı öğretti.

İlkel "langırt masası"nda evlatların iri birlikte sevinçle ve heyecanla oynadığını gören Gürsul, o anları el telefonu ile kaydederek, bambaşka köylerde canlı dallar düşüncesince esin olması şartıyla toplumsal medyada paylaştı.

Büyük dikkat gören paylaşım ülke içerisinden ve ülke dışından hayırseverleri harekete geçirdi.

Gönderilen yardımlarla Hak İnsani Yardım Derneğinin realizasyon etmiş olduğu langırt ve tarz topu masası, spor malzemeleri ve zeka oyunları köydeki küçüklere ulaştırıldı.

Kavuştukları oyunlarla gır gır devir nâkil evlatların yüzü gülüyor.

"Yaptığım düzen aletiyle sosyalleşsinler istedim"

Gürsul, AA muhabirine, plastik kâr kasasıyla meydana getirdiği "langırt masası"nı fon enerjisini kullanarak hazırladığını söyledi.

Köydeki evlatların bu ve benzeşim oyunlarla oynamasının sert benzer olmadığını dile getiren Gürsul, "Çocuklar ödevlerini yaptıktan sonraları ya göstergeç seyrediyor ve ya babalarının telefonlarıyla oynuyorlar. Çocuklar yaptığım düzen aletiyle sosyalleşsinler, birlikte araya gelip geveze etsinler istedim. Teknoloji bağımlılığının önüne devredilmek düşüncesince düzen cihazı yaptım." dedi.

Gürsul, barbar de olsa meydana getirdiği "langırt masası"nın evlatların iri takdirini topladığını, onları bahtiyar ettiğini vurguladı.

Çocukların eğlenirken çekmiş olduğu birlikte görüntüyü başkalarına da esin olması düşüncesince toplumsal medyada paylaştığını tamlayan Gürsul, görüntünün takipçilerinden iri zevk gördüğünü kaydetti.

Ensar Gürsul, hayırseverlerin yardımlarıyla Hak İnsani Yardım Derneğinin realizasyon etmiş olduğu armağanların köye ulaştığını tabir ederek, "Köye şaşırtı birlikte halde düzen aletleri geldi. Çocuklar bu olanaklara kavuştukları düşüncesince baş döndürücü bahtiyar fakat bu malzemeler düşüncesince boğunuk birlikte düzlük da lazım. Bunun yapılması da baş döndürücü önemli." niteleyerek konuştu.

Hayırseverlere teşekkür

Hak İnsani Yardım Derneği Elazığ Temsilcisi Ali Şimşek, Ensar Gürsul'un meydana getirdiği paylaşımın arkası sıra hayırseverlerin harekete geçtiğini söyledi.

Gürsul'un köy evlatları düşüncesince gösterdiği bu çabaya peyrev kalmayarak kendileri ile iletişime sabık hayırseverlerin yardımlarıyla küçüklere tarz topu masası, langırt, spor malzemeleri ve zeka oyunları aldıklarını aktaran Şimşek, evlatların sevinçlerine eş olduklarını dile getirdi.

Şimşek, kâffesi hayırseverlere teşekkürname etti.

Çocuklardan Zeynep Gürsul, hâlâ ilk ibret dışındaki vaktini göstergeç seyrederek geçirdiğini, deminden ise dostlarıyla langırt oynayarak, gır gır devir geçirdiğini söyledi.

Köyde canlı dallar adına düzen sahalarına gerekseme duyduklarını tamlayan Gürsul, "Ensar ağabeyimiz bizlere kasadan langırt yaptı. Büyüklerimiz de bizlere esas langırt ve tarz topu masası getirdi, her insana teşekkürname ediyoruz. Yeni langırt masamız hâlâ güzel." ifadelerini kullandı.

Semih Gürsul da hâlâ ilk masasını televizyonda görmüş olduğu langırtı köylerinde oynuyor olmaktan iri mevki duyduğunu dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler