USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Artan siber güvenlik riskleri tek noktadan yönetilecek

Siber güvenlik riskleri herhangi bir sabık çağ artarken, tedricen henüz kompleks bir duruma geliyor. Bu sene Türkiye’deki yatırımlarını büyüten global BT dağıtıcısı Axoft, Siemplify ile ortaklığını ülkede genişleteceğini duyurdu. İşletmeler, güvenlik operasyonlarının

Artan siber güvenlik riskleri tek noktadan yönetilecek
22-12-2021 10:22

Şirketlerin faaliyetlerine gümrahlık kazandıran sayısal dönüşüm, siber güvenlik risklerini de artırıyor. Siber saldırılardaki yükselmenin yarattığı tehdit, şirketleri siber güvenlik hizmeti almaya yöneltiyor. Küresel SOAR (Güvenlik Düzenleme, Otomasyon ve Müdahale) pazarının 2024’e denli salname yüzdelik 15,6'lık birleşik faiz ile 1,8 bilyon dolara kavuşması bekleniyor. Pazardaki erdemli faiz beklentisi, acemi iş birliklerini yanı sıra getiriyor. Küresel BT dağıtıcısı Axoft, hür güvenlik sağlayıcısı Siemplify ile ortaklığını Türkiye pazarına taşıyacağını, bu kapsamda kuruluşların rastgele büyüklükteki siber tehditlere hâlâ çabuk ve hâlâ kırılan cevap verebilmelerini sağlayacağını duyurdu. Tüm adanmış faaliyetlerini Axoft'un destekleyeceği Siemplify SOAR platformu ile işletmelerin siber güvenlik yönetimini tek noktadan yapmasını sağlayacak. Platform ile firmalar verilerini güvenli kaynaklarda biriktirerek siber tehditlere üzerine çıkarlarını himaye dibine alabilecek.

SİBER SALDIRILARA KARŞI OTOMASYON İYİ NİYETLİ BİR SİLAH

Otomasyon ve orkestrasyonun siber güvenlik operasyonlarının esas yetkinlikleri durumuna dönüştüğünü tamlayan Axoft Stratejik Geliştirme Direktörü Evgeniy Kurtukov, mevzuya bağlı değerlendirmede bulunarak, “Siemplify bu yeteneğiyle, şirketlerle siber güvenlik ortaklığı kurarak tehditlere üzerine defans gücü kazanılmasının şeklini açıyor. Şirketlerin siber güvenlik tehditlerine üzerine çabuk aksülamel vermelerini sağlayıcı özişler yeteneğini, Güvenli Operasyon Merkezi ismi altında SOAR platformunda buluşturduk. Yaptığımız çalışmalarda Güvenli Operasyon Merkezi’nin özişler yetkinliğini artırdığını belirleme ettik. Bilgisayar korsanlarının aşırı sayıda özişler ara bulucu kullanarak gerçekleştirdiği saldırılara üzerine maruz mücadelede otomasyon, dobra oruçlu birlikte tabanca işlevi görüyor” dedi.

DİJİTALDE GÜVENLİ BİR ALAN YARATIYOR

Platform ile kuruluşların hepsi siber güvenlik tehditlerini bire birlikte anda yönetebildiklerini tamlayan Evgeniy Kurtukov, “Platform ile şirketlere elden oluşabilecek siber saldırılara üzerine defans gücü kazandırmıyor bire birlikte sürede dijitalde güvenli birlikte meydan yaratıyoruz. Şirketlerin siber güvenliğini güvence dibine alıyoruz. Bu yaklaşımımızla oluşabilecek tehditleri başlangıçta görerek operasyonlarımıza devir ve mücahede kazanıyoruz” niteleyerek konuştu.

BULUTTAN ALDIĞI GÜÇLE YEREL OPERASYONLARI ŞEKİLLENDİRİYOR

İş donanmasına bağlı değerlendirmede mevcut Siemplify EMEA Bölgesi (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) Kanal Satış Direktörü Mark Mcdaid “Ekibimizin birlikte parçası namına gördüğümüz Axoft ile çalışkanlık sahamızı uzun uzadıya MSSP (Yönetilen güvenlik hizmetleri sağlayıcısı) pazarında toprak meydan evren çapındaki kurumsal şirketlere odaklanacağız. Oluşturduğumuz Siemplify Güvenlik Operasyonları Platformu ile korku teknolojilerinden aldığımız güçle yerli operasyonlarımızı şekillendiriyoruz. Bu sayede düzen kitaplarını ve hadise yönetimini ölçün SOAR güvenlik hizmetlerinin ötesine taşıyarak interaktif araştırma, çöküntü yönetimi, beledi iş zekası üzere uygulamalarımızla derinleştiriyoruz” dedi.

GÜVENLİK OPERASYONLARI İŞ DÜNYASINDAKİ DEĞİŞİMLE BİRLİKTE YENİDEN TASARLANIYOR

Türkiye’de mücahede elde eden sayısal tahavvül faaliyetlerinin Siemplify Güvenlik Operasyonları Platformu’na müteveccih talepleri artırdığını kail Mark Mcdaid, “Türkiye'deki faaliyetlerimiz arsıulusal pazarlardaki etkinliğimizi artırmaya müteveccih stratejimizin ehemmiyetli birlikte parçasını oluşturuyor. Pandeminin çalışanlar, müşteriler, tedarikçiler ve kurumsal ekosistemler üstünde yarattığı konuş bağımsızlığı, kuruluşların siber güvenliğinin korunmasında hâlâ birlikte tomar uygulamayı birlikte araya getiren acemi sürümler geliştirmeyi mecburi kıldı. Yeni sürümlerimizi kuruluşların küsurat güvenlik gereksinimlerine layıkıyla şekillendirerek tasarlıyoruz. Otomasyon ve düzenleme, çağcıl güvenlik operasyonlarında esas kabiliyetler durumuna dönüştü. Otomasyon ile analistleri yeniden eden, müziç görevlerden kurtararak şirketlerine eklenmiş bedel sağlayabilecekleri dişi işlerde çalışmalarını, fevk düzem görevlerde toprak almalarını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler