USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Araştırma: Kansere bağlı ölüm oranları azaldı

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği ve Siemens Healthineers Türkiye çeşidinden Akciğer Kanser Farkındalık kocaoğlan kapsamında meydana getirilen bilgilendirmede Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, “Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü’nün verilerine

Araştırma: Kansere bağlı ölüm oranları azaldı
19-11-2021 12:28

Kanser türlerinin görülme sıklığı itibarıyla dünyada beylerde ilk, hanımlarda ise 3. tam mevrut akciğer kanseri, tamamı kanserler ortada yüzdelik 11’in üstünde birlikte miktarda bulunuyor. Türkiye’de 75 gözyaşı evveliyat değme 4 insandan birisi kansere yakalanma riskiyle gönül rahatlığı karşıya geliyor ve averaj değme sene 27 binden birlikte tomar insana akciğer kanseri tanısı konulurken, 2020’de bu rakamın 41 binin ilişkin çıkmış bulunduğu görülüyor.

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit ve esenlik sektöründe çalışkanlık yayınlayan uygulayım bilimi şirketlerinden Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel, Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı vesilesiyle akciğer kanserinde akıbet gelişmeler ve otama yöntemleriyle ait değerlendirmelerde bulundu.

KANSERDEN ÖLENLERİN ORANI YÜZDE 31 AZALDI

Son yıllarda tanılama ve tedavide yaşanmış bulunan gelişmeler kararında kansere bağlı dirim kayıplarının azaldığına uyanıklık çekici Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, şu detayları aktardı:

“Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü’nün yayınladığı tutanağa gereğince ABD’de kansere bağlı ölüm oranlarında değme sabık sene inhitat görülüyor. 1991’de kanserden ölüm oranları zirvedeyken sabık 30 yılda kanserden ölenlerin payı mecmu yüzdelik 31 azaldı. Kanser kaynaklı dirilik kayıplarının azalmasında, en münteşir tanıdık dört dokunmabana şekli bulunan akciğer, kolerektal, emcek ve kestanecik kanserinde etraflıca vadeli düşüşler gösteriş oynuyor. Raporda akciğer kanseri ölüm oranındaki umumi gerilemenin deposu adına sigara içmenin azalması, ışın tedavisi ve çare tedavilerindeki gelişmeler gösteriliyor. Ancak bu imge donör gelişmeye rağmen, raporun da uyanıklık çekmiş bulunduğu kabil akciğer kanseri ABD’de beylerde ve hanımlarda en kesif kişileştirme edilen ikinci dokunmabana şekli olmaya bitmeme ediyor. Akciğer kanseri gayrı devletlerde de en kesif kişileştirme edilen dokunmabana türlerinden birisi olmaya bitmeme ediyor.”

COVID-19 İÇİN ÇEKİLEN TOMOGRAFİLER AKCİĞER KANSERİNDE ERKEN TANILARI ARTTIRMIŞ OLABİLİR

Genelde gösterge göstermeden ilerleyici akciğer kanserinin kişileştirme ve tedavisinde görüntüleme cihazlarının dirimsel ehemmiyet taşıdığını anlatım fail Prof. Dr. Özyiğit, akciğer kanseri tümörlerinin umumi anlamda tarama ve kontrollerde ortaya çıktığına uyanıklık çekerek, “Akciğer kanserinde en ehemmiyetli riziko faktörü sigara içmek. Ülkemizde sigara tasarruf payı Dünya Sağlık Örgütü verilerine gereğince kestirmece yüzdelik 26 seviyesinde bulunuyor. Pandemi çağında Kovid -19 şüphesi dolayısıyla baş döndürücü sayıda hastaya akciğer tomografisi çekildi. Bu sayede daha evvel aşamalarında bulunan akciğer tümörleri bazısı hastalarda kişileştirme edilebildi. Hastalar düşüncesince er tanılama ve otama imkânı sunan bu durum, ilerleyici yıllarda akciğer kanserinden meydana gelen ölüm sayısının düşmesinde dirilik alıcı olabilir” dedi.

TANI İÇİN GÖRÜNTÜLEME YÖNTEMLERİ UYGULANIYOR

Uzun senelerdir sigara içen 55 gözyaşı üstü bireylerin, rastgele birlikte esenlik şikâyeti olmasa da derneşik adına akciğer kanseri taraması yaptırması icap ettiğini anlatım fail Prof. Dr. Gökhan Özyiğit şu şekilde bitmeme etti:

“Herhangi birlikte gösterge vermeyen akciğer nodülleri, çoğu kez bilgisayarlı tomografi yahut hâlâ az çoğunlukla akciğer grafisi sonra hasbelkader ayırt ediliyor. Akciğer kanseri tanısı düşüncesince kuşkulu hallerde PET-BT kabil hâlâ doğacak görüntüleme şekilleri kullanılıyor. Şüpheli bölgeden tahsil edilen biyopsinin arkası sıra neticeye gereğince hastanın tedavisi planlanıyor. Hastaların sağlıklarına ulaşması düşüncesince cerrahi müdahaleler, ışın tedavisi ve kimyasal otama kabil otama şekilleri uygulanıyor.”

“KANSER TANI VE TEDAVİSİNDE BAŞARI ŞANSINI YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel, Kasım ayının Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı olması dolayısıyla Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği ile akciğer kanserinde er teşhisin önemine ve bunu sağlayıcı teknolojilere uyanıklık tefriş etmek istediklerini belirterek şu açıklamada bulundu:

“Akciğer kanseri tamamı dünyada en kesif tanıdık ikinci dokunmabana türü. DSÖ (WHO) verileri, 2020 senesinde dünyada 2 milyon 200 binin üstünde bireyin akciğer kanseri tanısı aldığını bildiriyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'deki averajlar yılda 27 binden birlikte tomar insana akciğer kanseri tanısı konulduğunu gösteriyor. Dünya genelinde 2020'de akciğer kanserine bağlı 1,8 milyon ölümün gerçekleştiği kestirim ediliyor. Ancak, şu anda erdemli ölüm oranına erbap birlikte dert olsa da evvel etaplarda yakalandığında etraflıca vadeli müspet birlikte prognoza erbap bulunduğu biliniyor. Bu mevzuda da en ehemmiyetli desteği yenilikçi teknolojilerden alıyoruz. Düşük dozda döş (toraks) bilgisayarlı tomografi çekimi, erdemli riskli hastalarda hastalığın er teşhisine araştırma görevlisi oluyor.”

YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİYLE TANI KOYMA SÜRECİ DESTEKLENİYOR

Kanserin er tanısı ve tedavisi düşüncesince Siemens Healthineers çeşidinden geliştirilen analizör kendince bilgelik veren Enis Sonemel, “Siemens Healthineers adına esenlik hizmetlerini gereksinim duyan her insanın erişimine arz etmek ve esenlik hizmetlerinde tamamı toplumlara katkıda mevcut olmak düşüncesince çalışıyoruz. Bunun düşüncesince dert ve otama sürecinde dirim standardını artıracak doğacak teknolojiye erbap esenlik çözümleri geliştiriyoruz. Yapay zekâ yazılımlarımızla doktorların değişmeyen ödeme ve tanılama koyma süreçlerini destekliyor, doktorların ve radyologların iş yükünü azaltıyor, tanılama doğruluğunu artırıyoruz. Sunduğumuz verim ve hizmetlerle, otama sürecine en erdemli katkıyı sağlayarak, muvaffakiyet şansını yükseltiyoruz. Bu doğrultuda ışınım onkolojisi ve ait yazılımlara müteveccih inovatif çözümleriyle dokunmabana tedavisi dalında önde mevrut şirketlerden Varian’ı bünyemize kazandırmamız bu çalışmalarımızı hâlâ da güçlendiriyor. Varian ile birleşmemiz, kanserle mücadeleye müteveccih çalışmalarımızdan evren genelindeki şahısların yararlanmasına ve toptan esenlik hizmetlerini güçlendirmemize ehemmiyetli birlikte katkıda bulunacak. Onkoloji dalında dert bazlı uzmanlığa odaklanmayı ve tamamı pestil yolculuğu süresince çoklu dert yaklaşımını izleme etmeyi sağlayıcı çözümlerimizle kanserle mücadeleye dayanaklık etmek olmaya ve kanserin bulunmadığı birlikte evren düşüncesince çalışmaya bitmeme edeceğiz” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler