USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Annesine böbrek nakli için 35 kilo verdi

Diyarbakır'da, süreğen böbrek yetmezliği hastası bulunan anası Hamdiye Akan'a (38) böbreğini özgülemek talip fakat obez olduğundan donör olması benimseme edilmeyen Nurullah Akan (21), 5 ayda 35 kilo vererek annesini yaşama bağladı. Sol böbreği alınarak annesine nakledilen Nurul

Annesine böbrek nakli için 35 kilo verdi
06-11-2021 10:18
Diyarbakır'da, vakayiname böbrek yetmezliği hastası bulunan anası Hamdiye Akan'a (38) böbreğini hasretmek talip fakat obez olduğundan donör olması onama edilmeyen Nurullah Akan (21), 5 ayda 35 kilo vererek annesini yaşama bağladı. Sol böbreği alınarak annesine nakledilen Nurullah Akan, "İlk geldiğimde kilodan çevre olamaz dediler, sonradan ego rejime başladım kilo verdim. 5 ayda 127 kilodan 92 kiloya düştüm, direndim ve başardım. Annem bana ortak dirilik vermişti, ortak dirilik da ego anneme verdim" dedi. 

Diyarbakır'da canlı Hamdiye Akan, vakayiname böbrek yetmezliği yaşayınca Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Doktorlar, Akan'ın gelişigüzel dü böbreğinin de çalışmadığını belirleme etti. ilk şekilde Akan'ın benzeri böbreğini hasretmek diledi fakat diyabet olduğundan onama edilmedi, arkası sıra oğlu Nurullah böreğini hasretmek diledi annesine. Nurullah'ın da obez olması zımnında etibba nakli riskli buldu. Bunun hakkında kefaret hazırlamaya değişmeyen veren Nurullah Akan, 5 ayda 35 kilo verdi. Nurullah'ın ülkü kiloya düşmesinin arkası sıra etibba ana ile oğlunu ayrımsız anda ameliyata aldı. Başarılı sabık ameliyatta, Nurullah'ın sol böbreği alınarak anası Hamdiye Akan'a nakledildi.

'ANNEM BANA BİR CAN VERMİŞTİ, BİR CAN DA BEN ANNEME VERDİM'

Ameliyat sonrası luktan yüzü gülen Nurullah Akan, aşırı bahtiyar bulunduğunu dile getirerek yaşamış bulunduğu süreci şu halde anlattı:

"Annemin 6 aydır böbrek yetmezliği var, 6 ayın böylecene böbrek aktarım edilmesi icap ettiğini söylediler, ego de 'ben vericiyim' dedim, o esnada da kilom fazlaydı. İlk geldiğimde kilodan dolayı, olamaz dediler, sonradan ego rejime başladım kilo verdim. 5 ayda 127 kilodan 92 kiloya düştüm, direndim ve başardım. Spor yaptım, aşındırmak ortak tomar yemedim, annemin yaşamını örtbas etmek için azimle direndim. Organ nakli haftasıymış bu hafta, tığ de acemi öğrendik, örgen nakli sahn kurtaran ortak nesne ve aşırı güzel. Annem bana ortak dirilik vermişti, ortak dirilik da ego anneme verdim. Şimdi aşırı mutluyum, böbreğim anneme oldu, aşırı şükür, aşırı mıhlı geçti ameliyatımız. Tüm doktorlarımıza teşekkürname ediyorum."

'OĞLUM ZORLA İLLA BEN VERECEĞİM DEDİ'

Hamdiye Akan ise, "İlk bilhassa istemiyordum oğlum versin, ıkıl ıkıl 'illa ego böbreğimi vereceğim, diyaliz onama etmiyoruz, ki sana bakar' dedi, âşıklı kaldım onama ettim. Babası ego vereceğim dedi, onun şekeri vardı olmadı" halinde konuştu.

'NURULLAH BİZİM İÇİN BİR KAHRAMANDIR'

Dicle Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Veysi Bahadır, böbrek naklinin örgen nakli haftasına denktaş gelmesinin manalı bulunduğunu belirterek, ana ile oğlunun durumunun güzel bulunduğunu söyledi. Nurullah'ın ortak alp bulunduğunu anlatım fail Dr. Bahadır, bilhassa akıl ölümü gerçekleşen şahısların örgen bağışında bulunmasının önemine aksan yaparak şu halde konuştu:

"Hastamız, böbrek yetmezliği tablosu ortak sene içinde gelişen ortak hasta. Oğlunun ferah ortak obezitesi vardı ve ailede böbreğini verebilecek ortak tane isim şekilde bizlere sunuldu. Kendisinin obezitesi bulunduğu için, obez hastaların şu demek oluyor ki kilosu bulunan hastaların güzel ortak örgen vericisi bulunduğunu düşünmüyoruz. Kendisi aşırı azimli, anası için kilo verdi ve kilosu makul koşullara geldi, tığ de ondan sonradan cerrahi müdahale sonucu aldık. Kendisinin sol böbreğini aldık, kendisi bağışladı, kendisi ortak alp bizim için. Organ vericilerin tüm öyle. Annesine böbrek naklini gerçekleştirdik, anası iyi, klinik tablosu aşırı iyi, geceyi de aşırı güzel geçirdiler. Tabii bizim koyu ihtimam ve klinik takibimiz bitmeme ediyor gelişigüzel dü parasız için. İşler şu anda önünde görünüyor. Bu proses bittiğinde anası bu böbrekle acemi dünyasına dönecek ve mıhlı ortak halde yaşamını bitmeme ettirecek. Verici de kendine uyanıklık edecek, zayıflamaya bitmeme edecek, elan mıhlı ve elan zait ortak taayyüş geçerse aşırı şişman ortak dokunca ortada olmaksızın hayatına bitmeme edecek. Annesi, vakayiname böbrek yetmezliği hastası, dü böbreği de çalışmıyordu, tığ ona oğlundan aldığımız böbreği takarak diyaliz sürecine girmeden yeniden böbrekli hayatı başlatmış olduk. Tabii bizim isteğimiz, bu haftanın önemini vurgulamak namına söylüyorum, canlı ve hayatına bitmeme fail şahısların değil de akıl ölümü gerçekleşmiş şahısların örgen bağışı yapması mühimdir ve bunu istiyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler