USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ana-oğul Dünya Kick Boks Kupası'na hazırlanıyor

Bartın'da 6 Türkiye şampiyonluğu mevcut Tolga Tuna Kara, kendisini spor salonuna getirdiğinde alçalma salarak 4 sene evvel ayrımsız spora başlamış olan ve veteranlarda Avrupa Kupası şampiyonluğu elde eden annesiyle Dünya Kick Boks Kupası hazırlıklarını sürdürüyor.

Ana-oğul Dünya Kick Boks Kupası'na hazırlanıyor
24-04-2022 12:34
Bartın

Bartın'da kick boksta 6 Türkiye şampiyonluğu mevcut Tolga Tuna Kara, kendisini spor salonuna getirmiş olduğu çağda merakla bire ortak spora süregelen ve veteranlarda Avrupa Kupası şampiyonluğunu ele geçiren annesiyle bire ortak salonda mayıs ayında düzenlenecek Dünya Kick Boks Kupası'na hazırlanıyor.

Bartın Lisesi 9. dershane talebesi 15 yaşındaki Tolga Tuna Kara, 6 sene ilkin arkadaşının tavsiyesiyle kick boks sporuna başladı. Çalışmalarını TOKİ Spor Kulübünde sürdüren Tolga Tuna, spora başlamasından 2 sene sonradan 2018'de miniklerde Türkiye 2'ncisi oldu. Ardından aşırı sayıda derecenin yanı esna 2019'da Antalya'da planlı şampiyonada Avrupa 2'nciliği elde fail Tolga Tuna, Sivas'ta planlı Okullar Arası Gençler Kick Boks Türkiye Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkarak değerli madalya almaya adalet kazandı.

Tolga Tuna, kendini spor salonuna getirmiş olduğu tam alçalma salarak 4 sene ilkin bire ortak spora süregelen ve veteranlarda Avrupa Kupası şampiyonluğu mevcut annesiyle bire ortak salonda mayısta düzenlenecek Dünya Kick Boks Kupası'na hazırlanıyor.

Tolga Tuna Kara, AA muhabirine, önemsiz yaşlardan buyana dövüş sporuna uyanıklık duyduğunu ve arkadaşının sebebiyle spor kulübüne başladığını anlattı.

Çıktığı geçmiş karşılaşmalarda yenilmesine rağmen sporu bırakmadığını ve azmederek etap elde etmeye başladığını kail kalburüstü kick boksçu, "Birçok Türkiye derecesinin yanı esna 6 kat Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa Kupası ikinciliği elde ettim. Özellikle arsıulusal müsabakalar aşırı gururlandırıcı ve coşku verici. Orada etap kesbetmek benim düşüncesince iri ortak mutluluk. Şu anda da 12-15 Mayıs tarihleri ortada İstanbul'da düzenlenecek 7. Uluslararası Açık Dünya Kick Boks Kupası'na hazırlanıyorum. Güzel ve güçlü ortak turnuva olacak. Orada da en iri amacım şampiyonluk." diyerek konuştu.

Annesinin de bire ortak spora başlamasının kendisi düşüncesince ayrı ortak büyüklük bulunduğunu tamlayan Tolga Tuna, "Beni spor kulübüne getirirken annem de alçalma etmeye başladı. Tüm antrenmanlara baş başa gidip geliyoruz. Çok dobra ortak duygu." dedi.


​​​​​​​"Tolga'nın müsabakalarını seyrederken lüzum istemez düşünce oluyor"

Bartın İl Sağlık Müdürlüğünde diyet uzmanı şekilde fariza önleyen ve veteran kadınlarda Avrupa Kupası Şampiyonluğu mevcut anne Müzeyyen Elmas Kara da 6 sene ilkin spora süregelen oğlunu haftanın 4-5 haset salona getirip götürdüğünü ve 2 sene daha sonra tateminin beğenisini çekmeye başladığını aktardı.

Oğlunun da namına atılganlık verdiğini kaydeden anne Kara, şöyleki bitmeme etti:

"Hem anne hem ev kadını bununla ortak sportmen şekilde çetince olsa da tarihi aşırı elleme planlamanız gerekiyor. Fiziken ortak rahatsızlık olmakta ancak elinize yürek yahut madalya aldığınızda rastgele obje bitiyor. Spor yaşamımızda daim vardı ve oğlumla baş başa aşırı dörtköşe de geçiyor. Özellikle turnuvalarda ortak anne şekilde Tolga'nın müsabakalarını seyrederken lüzum istemez düşünce oluyor. Sakatlanır mı? Canı yanar mı? Üzülür mü? Korkar mı? Bütün duyguları yaşıyorsunuz neticede ortak annesiniz ve geçmiş rolünüz bu ancak başarılarla yaşattığı alım çalım da tanım edilemez. Bizim kadar anne-oğul yarışan sportmen da devletimizde aşırı yok, bunun gururunu da ayrı yaşıyoruz."

Kara, kick boksa başladığını duyanlar şaşırdığını anlatarak, "Derece elde ettiğimizde gözyaşlarınıza bilge olamıyorsunuz. Genelde turnuvalara konvoy biçiminde gidiyoruz ve 10 sporcuyla gittiğimizde bütünü benim çocuğum oluyor. Onlarla sevinip, üzülüyorum. Yenildiklerinde ego 2 kez, 3 kat münhezim oluyorum. Yaşattıkları alım çalım muhteşem." ifadelerini kullandı.

Kick Boks İl Temsilcisi de bulunan çalıştırıcı İhsan Arslan, Tolga Tuna'nın kick boks sporuna başlamasıyla annesinin 2 sene süresince çocuğunu gece gündüz şekilde antrenmanlara götürdüğünü ve peyrev şekilde oğlunu izlediğini söyledi.

İki sene daha sonra anne Müzeyyen Kara'nın da alçalma ederek spora başladığını aktaran Arslan, "Anne ve oğlu 4 senedir bire ortak salonu, bire ortak antrenmanı paylaşıp, bu arada hem spor arkadaşı hem egzersiz bununla ortak minval arkadaşı şekilde bitmeme ediyorlar. Anne-oğul mayıs ayında düzenlenecek turnuvaya derin ortak halde hazırlanmaktadır ve rastgele dü sporcumuzun burada zirveye oynayacaklarına inanıyorum. Anne de oğlu da enine boyuna iddialılar ve etap elde edeceklerine inanıyorum." şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler