USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ağrı kesici ilaçlar böbrek hastalığına neden olabilir

Yaşlı insanlarda ve kimi ırklarda böbrek hastalığı evolüsyon riskinin çok olabileceğini tamlayan Nefroloji uzmanı Dr. Bahtışen Güven, dert kesicilerin hekim kontrolünde kullanılması gerektiğini, şuursuz uygulandığında insanda böbrek hastalığına kere açabileceğini ve süre

Ağrı kesici ilaçlar böbrek hastalığına neden olabilir
18-01-2022 17:58

Hücrelerin metabolizması kararında atılan mamüllerin ortaya çıkması ve birikmesi su dengesinin bozulması yerinde bireyin vakayiname böbrek hastalığı yaşadığını kail Emsey Hospital Nefroloji uzmanı Dr. Bahtışen Güven, vakayiname böbrek hastalığının çoğu kez aheste müşterek şekilde giderek inkişaf gösterdiğini ancak bu ilerlemenin insandan insana farklılık gösterdiğini kaydetti. Özellikle yaşı insanoğlu ve birtakımı ırklarda böbrek hastalığı evolüsyon riskinin müşterek tomar olabileceğine uyanıklık çekici Güven, bu durumun önüne devrolmak yerine ehemmiyetli uyarılarda bulundu.

HASTALIK SİNSİ İLERLER

Böbrek hastalığının er aşamalarda çoğu kez özellikli belirtke ve belirgi vermediğini kail Nefroloji uzmanı Dr. Bahtışen Güven, “Sıklıkla böbrek fonksiyonları yüzdelik 15’in dibine ide halsizlik, bulantı, kusma, iştahsızlık, kaşıntı kabilinden bulgular ortaya kazanç ve ne efsus ki böbrekler kalp, akciğer, beyin, çağ ve ten kabilinden sağlam başlangıç döndürücü örgen ile enformasyon şeklinde emek vermesi dolayısıyla hastalıkta bu organlarda etkilenir” dedi.

AİLE ÖYKÜSÜ HASTALIKTA ÖNEMLİ

Diyabet ve erdemli çağ basıncı duygu yetmezliği kabilinden vakayiname rahatsızlıkların böbrek hastalığına sefer açabileceğinin altını çizen Güven, “Ailedeki kişilerde böbrek hastalığı varsa, diyalize giriyorsa yahut böbrek nakli yapıldıysa böbrek hastalığı evolüsyon riski, hakeza müşterek öyküsü sıfır bireylere uyarınca şimdi erdemli olabilir. Ağrıkesici ve acı düşürücü şekilde aşina NSAİ (nonsteroid anti-enflamatuvar ilaçlar) ve parasetamol grubu ilaçlar çağımızda münteşir ve kontrolsüz şekilde kullanılıyor. Hastaların 3’te 1’i bu ilaçları başlangıç ağrısı, mafsal ağrısı indinde halsizlik, uykusuzluk kabilinden şikayetleri düşüncesince de insanların kullanıyor” niteleyerek konuştu.

İLAÇLARIN BÖBREKLERE ETKİSİ

Güven, ilaçların böbreklere bulunan etkilerini ise şöyleki anlattı:

“1953 senesinde derinlemesine ve erdemli dozda NSAİ kullanması vakayiname interstisyel nefrite (KİN) neden bulunduğu gösterilmiştir. NSAİ ilaçların Akut ve Kronik Böbrek Yetmezliği, hipertansiyon, ödem, elektrolit balans bozuklukları, kalsiyum ve potasyum yükselmesi sodyum klorür miktarının düşmesi kabilinden aşina başlangıç döndürücü müşterek tomar yen tesirleri var. Parasetamol kullananlarda seyrek taraf hasiyet görülmekte: bu olaylarda erdemli düze parasatemol kullanması ile münasebetli uykuluk ve böbrek yetmezliği görülmüştür. NSAİ kullanımda iveğen ve vakayiname böbrek hasarı oluşabilir. Ne efsus ki NSAİİ ilaçların başlangıç döndürücü endamsız ve başlangıç döndürücü az oranda kullanması mıhlı kişilerde fark ağırbaşlı böbrek yetmezliğine sefer açabilir.”

NSAİ kullanımında gelişen Akut Böbrek Hasarı ilaç dozuna yayımcı olmadığının altını çizen Güven, “Böbrek kanlanmasını bozarak, böbrek geçek hücrelerine ağırbaşlı hasar vererek hastayı hemodiyaliz tedavisine denli götürebilir. Alerjik reaksiyona eğik hücresel aksülamel oluşturarak gine böbrek hücrelerine dokunca verebilirler. Böbrek süzgeçlerine (glomerul) hasar vererek idrarda protein kaçağına ve glomerulonefrit hastalığına sefer açabilirler. Akut Böbrek Hasarı vaktiyle ve akilane müşterek otama ile ağız ağıza düzelebilir yahut vakayiname müşterek sürece dönüşüp vakayiname böbrek yetmezliğine ilerleyebilir. Zamanında belirleme edilen hasar likit tedavisi ve kortizon verilerek otama edilir” ifadelerini kullandı.

SUSUZ KALINDIĞINDA YAN ETKİ TETİKLENEBİLİR

NSAİ ilaçlar uygulandığında böbrek hasarını kolaylaştıran ve artı ahval bulunan bulunduğunu kail Güven, ‘’kişinin susuz kalması gelecek yaş, bulunan bulunan böbrek, duygu yetmezliği gayrı ilaçlarla bu arada kullanılması potansiyel farkı ilaçları, antibiyotikler kabilinden NSAİ ilaçların erdemli dozda ve derinlemesine müddet kullanması ilkin romatizma rahatsızlıkları tedavisinde, KİN yahut gayrı ismi ile Analjezik Nefropatiye sefer açar. İki ile iptidai sene zarfında 2-3 kilo ilaç kullanması sürekli böbrek hasarına neden olur. Bu halde hususi müşterek otama bulunmamaktadır hasar kalıcıdır ve aheste şekilde vakayiname böbrek yetmezliğine ilerler. Sonuç şekilde ağrıkesicilerin taraf tesirleri başlangıç döndürücü ağırbaşlı böbrek yetmezliğine sefer açabilir ve bu hasar sürekli olabilir. Bu ilaçların değme devir hekim önerisi ve kontrolü altında katılması gerekmektedir. NSAİ ilaç kullanması sırasında böbrek hasarını dökmek düşüncesince apayrı müşterek sakıncası bulunan değil ise (kalp yetmezliği gibi) günde dü litreden müşterek tomar su kullanması önerilir, espaslı kanda böbrek işlev testleri (üre, kreatinin, elektrolitler vs) kontrolü yapılabilir. Parasetamol şimdi güvenli şekilde değerlendirilse de taraf hasiyet açısından tetik olunmalı” uyarısında bulundu.

HASTA DİYALİZE GİREBİLİR

Kronik böbrek hastalığında sonuç devre börek hastalığı ismi sunulan dönemin, insanda sürekli hasara yol açan ve böbreklerinin baştan fonksiyonlarını edinim şansı başlangıç döndürücü bağan bulunan müşterek devre bulunduğunu tamlayan Nefroloji uzmanı Dr. Bahtışen Güven, hastalığın süreci kendisince şu, “Bu haldeki hastalara böbrek nakli, diyaliz dayanaklık etmek tedavisi ile hastanın şimdi nitelikli müşterek dirim sürmesi ve gayrı esenlik problemlerinizin azalmasına araştırma görevlisi olunur. Bu süreçte hastaya geçerli dü çeşit diyaliz tedavisi vardır. Hemodiyalizde hastanın efkâr müşterek makineden geçirilerek atılan mahsulat ve müşterek tomar likit vücuttan uzaklaştırılır. Haftada 2-3 çağ 4’er sayaç merkezde hemodiyaliz yahut birtakımı hastalarda evde kâffesi geceleyin diyaliz yapılmaktadır. Periton diyaliz tedavisi ise hasta tulum ile diyaliz sıvısını karnına verir, bu diyaliz sıvısı şimdi sonraları atılan maddelerle beraberce vücuttan boşaltılır. Bu diyaliz değme çağ yapılır. Gün zarfında yahut geceleyin hab sırasında tasfiye işlemi gerçekleştirmektedir. Hastayı birlik sağlığına kavuşturan otama ise böbrek nakli” bilgisini paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler