USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Adrenalin tutkunu İranlı turistler, Çatak Çayı'nda rafting yaparak eğleniyor

Yaz tatillerini Van'da nâkil İranlı turistler, zamanı ve tabii güzellikleriyle öne çıkan Çatak ilçesinde rafting yaparak coşku komple anlamış olur yaşıyor.

Adrenalin tutkunu İranlı turistler, Çatak Çayı'nda rafting yaparak eğleniyor
15-08-2022 13:04
Van
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Adrenalin tutkunu İranlı turistler, Çatak Çayı'nda rafting yaparak eğleniyor

Tarihi ve ormanlık alanları, arızalı coğrafyasıyla nazarıitibar çekici Çatak, adrenalin tutkunu İranlı turistlerin de en baş döndürücü görüşme etmiş olduğu yerlerden birisi biçimine geldi.

Kara kanalıyla Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan ülkeye antre fail İranlılar, akıbet yıllarda kafileler biçiminde huy sporlarıyla da öne çıkan, Türkiye'nin en derinliğine rafting parkurlarından birine eş ilçeyi görüşme ediyor.

Tarihi ve natürel güzellikleri gezen, doğayla iç içe devir nakil olanağı bulan turistler, kaza merkezinden güzeşte Çatak Çayı'nda açılan parkurda rafting de yapıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yalçın, AA muhabirine, ilçenin akıbet yıllarda turizmde kalburüstü çağını yaşadığını söyledi.

El değmemiş doğası ve natürel güzellikleriyle ilçenin turizmde ön plana çıktığını tamlayan Yalçın, şunları kaydetti:

"İlçemizde 26 Haziran'da arsıulusal müşterek curcuna yaptık. İran'ın ciharıyek yanına broşürler ve davetiyeler dağıttık. Festivale İran'dan tahminî 5 bin ad katıldı. Bu insanoğlu festivalde ilçemizi baş döndürücü beğendiler. O günden buyana acente malikleri ilçemize gelmeye başladı. Festivalden buyana tahminî 10 bin İranlı misafirimizi ağırladık. Her çağ 50-100 şahsiyet gruplar, burada botlarla rafting yapıyor. Misafirlerimiz ayrımsız sürede zamanı köprüleri, manastırları, kiliseleri ve Saklı Şelale'yi görüşme ediyor. Raftingin haricinde İranlı misafirlerimizi cezbeden natürel güzellikler var. Bu denli yoğunluk, nazarıitibar beklemiyorduk. Acenteler rastgele çağ arıyorlar. Biz de rafting kapasitemizi artırıp hâlâ baş döndürücü konuk ağırlamayı planlıyoruz."

"Gittikten sonradan her insana buranın güzelliklerini anlatacağım"

Acente sahibi İbrahim Demirtaş da "Buranın natürel güzellikleri turistleri çekiyor. İranlılar akıbet yıllarda başta rafting gerçekleştirmek istiyorlar. Yoğun nazarıitibar var. Taleplere yetişemiyoruz. Gelen gruplar yenilerin gelmesini sağlıyor." dedi.

İranlı Parasto Derakhshan da "Belli aralıklarla dinlence düşüncesince Van'a geliyorum. Üç gündür buradayım. Saklı Şelale ve köprüleri gezdik. Buralarda ışık çektirdik. Şimdi de rafting yapıyoruz. Gerçekten rastgele obje baş döndürücü güzel." ifadelerini kullandı.

Ailesiyle tatile mevrut Meryem Derhanasu, "Alışveriş yaptık, eğlendik. Bugün de Çatak'a rafting hazırlamaya geldik. Gittikten sonradan her insana buranın güzelliklerini anlatacağım. Her yönüyle baş döndürücü güzel. Turizm düşüncesince neşet etmek talip her insana referans edeceğiz." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler