USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

3 hile firması TOGG düşüncesince düzentileme yapıyor

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, "Biz A'dan B'ye giderken afiyet de kabul etmek istiyoruz. Dolayısıyla bizim düşüncesince söz gelişi şu an üç kıta düzen firması birlikte araya geldi. Bu mevzular üstünde çalışıyorlar." dedi.

3 hile firması TOGG düşüncesince düzentileme yapıyor
07-12-2021 18:08
İstanbul

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, akıllı maşa yerine nitelendirdikleri otomobilin çevresinde oluşan ekosistemde irtibatlı ve sevinçli repertuvar yaşatacak analizör üstünde çalıştıklarını belirterek, "Bizim düşüncesince söz gelimi şu an üç pare düzen firması ortak araya geldi. Bu mevzular üstünde çalışıyorlar." dedi.

Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) çeşidinden planlı 12. Boğaziçi Zirvesi kapsamında, "Otomotiv Sektörünün Geleceği" mevzulu ortak açık oturum gerçekleştirildi.

Karakaş, panelde meydana getirdiği konuşmada, dünyada sunturlu ortak inkılap yaşandığını ve dönüşümle bu arada fırsatların da ortaya çıktığını dile getirdi.

Bu fırsatların ilkin değişen teknolojinin gelişmesinden, toplumsal dünyadaki gelişmelerden ve mega trendlerin tetiklemesiyle otomotivin hayat sahalarına dönüşmesinden kaynaklandığını aktaran Karakaş, "Biz çağ bundan hakeza değişen teknolojinin desteğiyle, irtibatlı araçlarla, özerk araçlarla, otomobilin kullanımına odaklanmayacak olursak evimizde, ofisimizde neler yapabilirsek arabada onları yapabiliyor olacağız. Dolayısıyla ora ortak hayat sektörü olacak. Böyle olunca da esasen itibaren sıfırdan kurulan firmalar bizim kadar arabadan fazlasını hedefleyerek yola çıkıyorlar, kılıç de anca yaptık." ifadelerini kullandı.

Bir taraftan çokbilmiş ortak aleti tanımlarken ve tasarlarken gayrı taraftan da bunun gerekseme duyacağı ve yaratacağı iş modelleriyle bu arada oluşacak ortak ekosistemi geliştirmeye başladıklarını tamlayan Karakaş, "Biz 226'nın üstünde startup'la görüştük. Bunların içinden türlü görüşmelerden sonradan 24 tanesiyle 'Proof of Concept' yaptık. Nasıl alışılmış ortak arabası tasarlıyorsak ayrımsız sürede yankı sisteminin de üstünde kurulacağı sistemi ayrımsız hassasiyetle geliştiriyoruz. Ve bunların içinde bu bahsettiğin 24'ün içinden 10 tanesiyle de el sıkıştık. Yani kılıç çokbilmiş cihazlarımızın birlikte mobilite yankı sisteminin çekirdeğini oluşturacak yapıyı oluşturarak yola çıkıyor olacağız. Hatta şahsi hedefimiz, aracımızın, çokbilmiş cihazın lansmanından evvela ve hakeza ortak uygulayım bilimi ürününü tüketicilere arz etmek ve uygulayım bilimi firması olduğumuzun da altını çizmek." dedi.

"Günümüzde elektrikli araçlara bağlı kaygılar çözgün durumda"

Gürcan Karakaş, elektrikli vesait gözetiminde önceki zamanlarda kullananların 3 kaygısı olduğunu belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Birincisi fiyatlı olması, ikincisi yükleme süresi aşırı uzundu ve üçüncüsü menzili kısaydı. Günümüzde bunların bütünü çözgün durumda. Artık ulaşılabilir ve ahbapça yanmalı motorlu araçlarla eder rekabeti yapabilecek elektrikli vesait istihsal etmek mümkün. Özellikle lithium-ion NMC teknolojisi ile de bataryanızla 500 kilometre gidebilmek aşırı rahat. Bugün bakmış olduğunuzda nice benzinli vasıtaların menzili hâlâ ortak tomar değil. Farkı şu, önceki beniz yıldır etrafta mazot istasyonlar yaygınlaştığı düşüncesince o sıkıntıyı hissetmiyoruz korku olarak. Ama bunun da çözümü nitekim emeksiz ve türkiye engelleme şu an bütün dünyada bunun üstünde çalışılıyor"

"Kendimizi toy evlat teknolojiyi kullanan ortak mobilite sağlayıcısı yerine konumlandırıyoruz"

TOGG'un kendini toptan ortak bellik ve toy evlat teknolojiyi kullanan ortak mobilite sağlayıcısı yerine konumlandırdığına dikkati çekici Karakaş, "Biz de bu yaklaşımımızla şu an hâlâ evvela bahsettiğim startup'larla bu arada hakkıyla ortak meslek ortaya koyuyoruz. Ve bundan dolayı de bizim görüştüğümüz alanda toptan boyuttaki yaklaşımlarda bu sistemi kesinlikle güçlendiririz niteleyerek çalıştığımız iş ortaklarımız var. İş birliklerimiz var. Biz toptan rekabeti hedefliyoruz ve o toptan rekabetle bu arada ülkemizin toy uygulayım bilimi platformlarında ilkin startup'lar düşüncesince toy ortak seviyeye gelmesini sağlayacağız. Bizim amacımız budur." niteleyerek konuştu.

Akıllı maşa yerine nitelendirdikleri otomobilin çevresinde oluşan ekosistemde irtibatlı ve sorunsuz, eziyetsiz ve erinçli ortak repertuvar yaşatacak analizör üstünde çalıştıklarını özetleyen Karakaş, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Biz ortak buçuk seneden fazladır binlerce fikrin içinden 350 kullanıcı deneyimi sunan senaryo seçtik. Bunların içinde 40 tanesini inovasyon derecesi erdemli yerine belirledik ki bunları yapabilecek startup'ları aradık. Ve bunların içinden enteresandır günümüzün koşulları doğrultusunda 3 pare düzen şirketiyle de karşılaştık. Biz bu faaliyetlerin hepsini yaparken A'dan B'ye giderken esenlik de kabul etmek istiyoruz. Dolayısıyla bizim düşüncesince söz gelimi şu an üç pare düzen firması ortak araya geldi. Bu mevzular üstünde çalışıyorlar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler