USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

28 yaşında menopoza girdi; sonuç yumurtasıyla anne oldu

En iri imgesel anne peyda etmek bulunan Pakize Erdoğan, 28 yaşında menopoz sürecine girdiğini öğrendi. Tedavi olup, döl sahibi peyda etmek düşüncesince eşiyle beraberce nice doktora revan Erdoğan, 7 yılda 2 ilkah ve 2 tulum döl tedavisi gördü. Başarısızlıkla sonuçlanan tedavile

28 yaşında menopoza girdi; sonuç yumurtasıyla anne oldu
17-10-2021 11:34

Şanlıurfa’da canlı Pakize ve Yunus Erdoğan çifti 2014 senesinde evren evine girdi. Hiç zaman kaybetmeden ebeveyn kazanmak istiyorlardı. Evliliklerinin 6. Ayında birlikte iş bulunduğunu düşünüp o senelerde yaşadıkları kent bulunan Ağrı’da doktora başvurdular. Doktorlar, yumurta rezervinin az bulunduğunu ve bazı hormonların faziletli çıktığını söyleyip döllenme tedavisi önerdi. Aşılama tedavisi gören çiftin geçmiş denemeleri başarısızlıkla sonuçlandı. Bir müddet beklemeyi yeğleme fail eş tulum çocuk tedavisi kazanmak düşüncesince İstanbul’a geldi yekta gine hayallerine kavuşamadılar. Hem maddesel hem içsel şekilde anık kazanmak düşüncesince birlikte müddet henüz dinlenen eş bu kere Gaziantep’te çareyi aradı. Gaziantep’te de birlikte döllenme ve birlikte tulum çocuk tedavisi gördüler yekta çabaları gine hüsranla sonuçlandı.

İstanbul’a gelmiş şekilde Bahçeci Tüp Bebek doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Kübra Boynukalın çeşidinden yoklama edilen çift, elde edilmiş birlikte tane oğulcuk ile gebelik sağlandı ve eş geçtiğimiz aylarda oğlanları ‘İbrahim Berat’ı kucağına aldı.

“BOŞUNA ÇABALAMAYIN, EVLAT EDİNMEYİ DÜŞÜNÜN DEDİLER”

Son denemelerinden sonradan sıkıntı ve biçarelik içre olduklarını kail Pakize Erdoğan, “Doktorlar, ‘Çocuk sahibi olmanız imkansız, menopoz süreci başlamış, bundan böyle uğraşmanıza lüzum yok, soy sop almayı düşünün’ dediler. O sözlerden sonradan karabasan kabilinden eyyam geçirdik” dedi.

“’DÜZENLİ ADET GÖRÜYORUM’ DEYİP KONTROLLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN”

Pakize Erdoğan, yaşamış bulunduğu güçlü süreci şöyleki anlattı:

“Henüz 20 li yaşlarımdaydım, elbette menopoza girmiş olabilirim niteleyerek kendimi aşırı sorguladım. Düzenli skor görüyorum, birlikte esenlik problemim yok, aileden kaynaklı birlikte fukaralık sorunumuz bulunmayan niteleyerek analık duygusunu tadamayacak olmanın üzüntüsünü yaşadım. Kendimizi toparladık ve ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz dedik. İstanbul’a gelmiş şekilde Doç. Dr. Kübra Boynukalın ile tanıştık ve tulum çocuk tedavisine başladık, namına aşırı güvendik. Elde edilen birlikte tane mıhlı oğulcuk ile gebelik müjdesini aldım. Sanki ayaklarım yere basmıyordu. Mart ayında da oğlumuza kavuştuk. İbrahim Berat ailemizin neşesi, mutluluğu. Dilerim bu duyguyu talip hepsi tatsın. Tüm hanımlara da tavsiyem derneşik skor gördüklerini düşünüp kontrollerini boşlama etmesinler, bizim yaşadıklarımızı yaşamasınlar.”

LABORATUVAR ŞARTLARI VE DENEYİMLİ EMBRİYOLOGLARIN OLMASI ÖNEMLİ

Erdoğan çiftine meri tedaviyi özetleyen Doç. Dr. Kübra Boynukalın, “Pakize Erdoğan’ın yaşamış bulunduğu vaziyette bulunduğu kabilinden gelecek derecede azalmış mebiz rezervi olgularında meydana getirilen yumurta uyarımını arkasından sınırlanmış sayıda yumurta elde edilmektedir. Bu sınırlanmış sayıdaki yumurtaların güzel laboratuvar şartlarında tecrübeli embriyologlar eşliğinde işlenmesiyle güzel neticelere ulaşılır ve yaşı güre hastalarda küçümsenmeyecek miktarda gebelikler sağlanmaktadır. Biz de Pakize Hanım düşüncesince bu akla yatkın koşulları sağladık. Özenli izleme ve güzel revan birlikte otama döneminin böylecene çiftimiz oğlanları ‘İbrahim Berat’a kavuştu” niteleyerek konuştu.

MENOPOZ ÖNGÖRÜLEMEZ ANCAK DÜZENLİ MUAYENE İLE ERKEN TEŞHİS EDİLEBİLİR

Kadının 40 yaşından ilkin skor kanamalarının sonlanması er menopoz şekilde değerlendirildiğini kaydeden Boynukalın, “Erken menopozda östrojen hormonunun salgılanması azalır, FSH ve LH hormon seviyelerinde itila görülür” dedi.

Yapılacak bazı girintisiz çıkıntısız çağ tetkiklerinin menopoz sürecine müteallik bilgelik verdiğini tamlayan Doç. Dr. Kübra Boynukalın, “Kadınların menopoz yaşını belirleyen en ehemmiyetli aktif fiil annesinin menopoza girmiş bulunduğu yaştır. Birtakım cerrahi müdahaleler, otoimmun hastalıklar, dokunmabana tedavisi süresince tahsil edilen kemopterapi, kromozom bozuklukları, kusur tagaddi alışkanlıkları, stres, sigara ve içki kabilinden çirkin birlikte hayat seçimi er menopoza bozukluk olabilmektedir. Erken menopozda geçmiş gösterge henüz kalın skor görmektir. Normal şartlarda hanımlar 28 günde birlikte skor olmaktadır, adetin 22 günden henüz kalın görülmesi çoğu kere mebiz rezervinin azaldığına ayraç eder. Menopoza yaklaştığında ise skor müşahede sayısı azalır ve ağız ağıza kesilir. Erken menopoz öngörülemeyen birlikte olaydır ancak derneşik hekim muayenesi ile er tanısı mümkündür. Adetin geçmiş günlerinde hormon testleri yapılmaktadır ve vajinal ultrason ile yumurtalıklar yoklama edilir. Böylece döllenmeye makul yumurta sayısı üzerine düşünüm sahibi olunabilir. Erken menopoz tedavilerinde alınacak neticeler hastanın yaşına mucibince ayrımlılık gösterebilir. Yumurtalık rezervi azaldığını belirleme ettiğimiz ve anne kazanmak talip hastalar düşüncesince zaman kaybetmeden tulum çocuk tedavisi önerilir. Evli sıfır ve çelimsiz birlikte müddet arasında gebelik düşünmeyen hastalarımız düşüncesince ise yumurta dondurma uygulaması yeğleme edilecek birlikte yöntemdir” biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler