USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

1000 erkekte 1 görülen genetik hastalık sonrası ‘Umut’una kavuştu

2018 senesinde yaşamını Başak Diker ile birleştiren Hacım Diker, 1000 erkekte 1 görülen Klinifelter hastalığını taşıdığını öğrendi. Hacım Diker 7 maaş birlikte otama süreci ve geçirdiği operasyonun arkası sıra sağlığına kavuştu. Genetik nedenlere ilişkin adına geli?

1000 erkekte 1 görülen genetik hastalık sonrası ‘Umut’una kavuştu
25-10-2021 16:38

Enfeksiyon nedeniyle doktora başvuran tekme nesil sahibi olamayacakları söylendi. Hacım Diker, yaptırdığı imtihan sonuçlarına uyarınca 1000 erkekte 1 görülen Klinifelter hastalığını taşıdığını öğrendi. Hastalığın ismini bile ilkin kat duyan koşa iri müşterek yıkıma uğradı. Taşıdığı genetik hastalık direkt Azospermi’ye (sıfır sperm) minval açan ve saf yollarla ata olması az şimdi olanaksız yer aldığı tamlanan Diker’in tedavisini Bahçeci Tüp Bebek doktorlarından Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Erol gerçekleştirdi. 7 maaş deva tedavisi ve güzel müşterek dizi eylem sonrası ata bulunan ve Umut’u kucağına düzlük Hacım Diker, “Baba olman olanaksız dedikleri an iri müşterek travmaydı, mesele benden kaynaklandığı düşüncesince her daim kendimi suçladım. Çok şükür oğlumuz dünyaya geldi, mucizemize kavuştuk kabilinden hissediyorum” dedi.

“BABA OLMAN İMKANSIZ DEDİLER”

İzmir’de canlı Hacım Diker (26) ve Başak Diker (24) 2018 senesinde evlenerek mutluluklarını taçlandırdı. Başak Diker’in balayı sonrası yaşamış yer aldığı müşterek enfeksiyon nedeniyle koşa doktora başvurdu. Doktorlar enfeksiyonun Hacım Diker’den kaynaklanabileceğini fikren şümullü müşterek istimara gerçekleştirmek istedi. Çıkan imtihan neticeleri çiftin iri müşterek şokla karşılaşmasına faktör oldu. Enfeksiyon problemini halletmek düşüncesince gittikleri doktordan nesil sahibi olamayacaklarını öğrenerek çıktılar. Hacım Diker, 1000 erkekte 1 görülen Klinifelter hastalığını taşıdığını ve bu genetik hastalığın ata bulunmasına bariyer olacağını öğrendi. İlk kat duydukları bu hastalık şimdi ilkin tek icmal göstermemişti. Doğal yollarla nesil sahibi olamayacaklarını öğrenen koşa sayaç kaybetmeden İzmir’de müşterek doktorun kapısını çaldı. Gittikleri hekim cerrahi müdahale olunması icap ettiğini söyleyince değişik müşterek doktordan da düşünüm kabul kılmak talip tekme ikinci gittikleri hekim ‘ameliyat olsan bile ata olman imkansız’ dedi. Çaresiz kaldıklarını düşünen koşa İstanbul’un şeklini tuttu. İstanbul’da dizi eylem sonrası tulum nesil tedavisi bulunan çiftin ilkin çabaları menfi sonuçlandı. Vakit kaybetmeden ikinci kat tulum nesil sınamak talip koşa Prof. Dr. Bülent Erol ile tanıştı. Hacım Diker’e 7 maaş deva tedavisi uygulandı ve peşi sıra müşterek dizi eylem geçirmesi gerektiği söylendi. Operasyon sonrası ortaya çıkan spermlerle 3 nüsha dimdik oğulcuk elde edildi. Transfer edilen müşterek embiryo ile tekme hamilelik müjdesi verildi. 14 Mayıs 2021’de doğan bebekleri Umut ile tansık yaşadıklarını tabir fail çift, “Kesinlikle evladınız olamaz lafları bizde sarsıntı tesiri yarattı. Psikolojik kendisine aşırı yıprandık. Çocuğu bulunan arkadaşlarımızla bile müzakere kılmak istemiyorduk. Geride dondurduğumuz 2 embriyomuz şimdi var. En çelimsiz sürede Umut’a ahi istiyoruz. Kesinlikle olamaz niteleyerek müşterek boyut yokmuş. Anne-baba peyda kılmak aşırı değişik müşterek duyguymuş. Mutluluğumuzu tanım kılmak imkansız” niteleyerek konuştu.

MİKROTESE OPERASYONU SONRASI KALİTELİ SPERMLER BULUNDU

Tedavi dönemini başarıyla tay tay arabası Prof. Dr. Bülent Erol uyguladığı otama yöntemiyle ait şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hastamız ilkin vardığında şimdi ilkin MikroTESE operasyonu geçirmiş ve tulum nesil denemesi menfi sonuçlanmıştı. Hastanın meydana getirilen muayenesinde er bezi çapları aşırı küçüktü caba müşterek MikroTESE ameliyatı da geçirmişti. Sperm bulma olasılığı aşırı düşüktü. Hormon tetkikleri ile lazım değerlendirmeler yapılıp baştan deneyim sonucu alındı, gerekseme mahsus tedaviye başlandı. Tedavinin yedinci ayında meydana getirilen değerlendirmelerle bundan sonra MikroTESE düşüncesince akla yatkın devir yer aldığı belirleme edildi. Bu kat hazırlıklar tamdı ve MikroTESE yapıldı; aşırı nitelikli spermler bulundu. Ardından mikroenjeksiyon yöntemi ile dimdik embriyolar oluştu. Tek oğulcuk transferi sonrası dimdik müşterek hamilelik oluştu ve doğumla sonuçlandı” dedi.

KLİNİFELTER SENDROMU NEDİR?

Klinifelter sendromu karşı bilgelik sağlayan Prof. Dr. Bülent Erol, “Sağlıklı müşterek bireyde dü X kromozom (XX) bulunmuş yer aldığı devir kadın, müşterek X ve müşterek Y kromozomu bulunmuş yer aldığı devir (XY) erkek özellikler ortaya çıkar. Ancak eşsiz hallerde müşterek erkek extra müşterek X kromozomuyla (XXY) doğar. Bu hale Klinefelter sendromu denir. Klinefelter sendromu, er bezi büyümesini menfi etkileyerek testislerin şimdi ıvır zıvır büyümesine minval açabilir ve bu boyut testosteron üretiminin düşmesine faktör olabilir” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Bülent Erol, “Sendrom adale kütlesinin, beden ve beniz kıllarının azalmasına ve emcek dokusunun genişlemesine de illet olabilir. Klinefelter sendromunun tesirleri değişkendir ve hepsi ayrımsız icmal ve semptomlara erbap değildir. Bu genetik bozukluğa erbap baylarda derinliğine boylu olmak, aşırı derinliğine paradigma ve bacaklara erbap peyda kılmak en açık özellikler ortada görülür. Testis boyutunun aşırı ıvır zıvır yer aldığı bu baylarda meni çıkışının on paralık olmamasına doğrusu azospermiye ilişkin verimsizlik problemi ortaya çıkar. Bu gruptaki adamların üremeye araştırma görevlisi otama yöntemlerine başvurmadan saf yollarla ata olması aşırı güçtür” ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler