USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

1 hafta içinde geçmeyen ağız yaralarına dikkat

Genellikle sezon değişikliklerinde yoğun tanıdık ağız yaraları ile ilişik açıklamalarda mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Rukiye Parlak, 1 hafta geçmeyen, derinliğine müddet kendini tekrarlayan ağız yaralarının ayrımlı rahatsızlıkların habercisi olabileceğini söyledi

1 hafta içinde geçmeyen ağız yaralarına dikkat
24-10-2021 11:23

Mevsim değişikliklerinde ortaya çıkan ve konuşma, yutkunma, çiğneme üzere hareketler sırasında zorluğa sebep bulunan ağız yaraları ile ait Emsey Hospital’dan Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Rukiye Parlak açıklamalarda bulundu. Bağışıklık sisteminin önemine yer veren Dt. Parlak, “Havanın ansızın soğumasıyla baş başa muafiyet sistemimiz hem kendini ısıya hem de ortamdaki alerjenlere, ayrışık gribal virüslere uyarlanmış etmeye çalışıyor. Dolayısıyla bu aşamada muafiyet sisteminin kilo vermesine ilişkin kendisine vakit geçişlerinde ağız yaraları artar” dedi.

FAZLA ALINAN VİTAMİN AĞIZ YARALARINI TETİKLEYEBİLİR

Koronavirüs süreciyle bu arada şahısların muafiyet sistemini pekitmek için tahkim gıdalar aldığını tamlayan Dt. Parlak, gözlemlerini şöyleki tabir etti:

"Biz markete giderken yavuz buzdolabımızda neyin fire olduğuna bakıyoruz. Koronavirüs süreciyle bu arada insanoğlu muafiyet sistemini pekitmek için baş döndürücü ortak tomar aut vitaminler almaya başladılar. Bağışıklık sistemi güçlüyse, güçlüdür. Bağışıklık sistemi şimdi çelimli olmaz. Eğer bedenimizde ortak vitamin tamsa, adına bunu aldığımızda bunun şimdi faydalı ortak tesiri yok, ziyanı var. Bu çabucak ağızda değil tamamı bedenimizde, ayrıca iç organlarımızda devamlı kendisine hasar verebiliyor. Her vitaminin fazlasının da bedenimizde birikmesi, bazılarının atılamaması ve dokunca vermesi mümkün. Bu sebepten umumi kendisine ek ortak vitamin ve mineral almadan ilkin içki testi yaptırarak bedeninizin hakkıyla buna gereksinimi olup olmadığına bakmakta üstünlük görüyorum."

SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI DİŞ MACUNLARI TERCİH EDİN

“Son devirde çabucak vakit değişikliklerinde değil bire ortak sürede 1 seneye yaklaşan süredir ağız yaralarının umumi kendisine tamamı senelerde arttığını görüyoruz” diyen Parlak, laflarını şöyleki sürdürdü:

“Ben bu vaziyeti çabucak Tarım Bakanlığı kabilinden onaylanan nebati macunların şimdi derin kullanılmasına bağlıyorum. Bu noktada çabucak gövde için ağılı sıfır maddelere bakılıyor. Halbuki Sağlık Bakanlığı musaddak macunlarda ağız dokuları için de fazladan dokunca donör sıfır maddelere bakılıyor ve nebati macunlardaki kimi bitkilerin ağız dokuları üstünde tırmalama edici, alerjen tesirleri var.”

FARKLI HASTALIKLARIN HABERCİSİ OLABİLİR

Ağız yaralarının 1 hafta içinde kendinden geçebildiğini, o devirde yunak dargın yemeklerden ırak durulması icap ettiğini tamlayan Rukiye Parlak, "Ağız içinde daim ortak aft var ise Behçet rahatsızlığı için gösterge olabilir. AIDS için ön gösterge olabilir. Birçok hastalığın evvel belirtisi ağızda başlar. Sürekli tekrarlıyorsa sistemik bambaşka ortak hastalığın belirtisi olabilir. Kimi bünyelerde aft, uçmuş üzere şeyler virütiktir. Bedende o virüs var ise muafiyet sistemi az buçuk zayıfladığında kendini tekrarlar. Kişi dumağı he ve üşüttüyse aftlar hastalığa zevcelik edebilir, bunun ilacı yok. Kullanılan ilaçlar şimdi baş döndürücü ferdin günce yaşamı için konfor sağlayacak şeyler” diyerek konuştu.

İYİLEŞMENİN HIZLANMASI İÇİN ÖNERİLER

Ağız yaralarının ayrımlı çeşitleri olduğunu, ortak çoğunun da kendinden geçebildiğini tamlayan Parlak, “Ağız yarasının baş döndürücü ayrımlı çeşitlerinin yanı esna travmayla oluşan ağız yaraları da var. Sert ortak şeyin ağzımızı ortak noktada çizmesi, yunak ortak gıdanın yenmesi gibi. Ağız yaralarının en şişman dezavantajı daim konuştuğumuz ve ortak şeyler yediğimiz için o yaraları travmalardan koruyup, iyileşmesi için onlara devir tanıyamamamız. Ağız içerisine baş döndürücü ortak tomar sürülen derman kullanamıyoruz. Bu yaraların üzerini şamil silikon bazlı kimi asistan ajanlar var. Eczanelerden bunlar alınıp, en azından bu yaraların diş dokularına daim değinme ederek şimdi biçimsiz ortak duruma gelmesi engellenebilir. Bunun haricinde baş döndürücü ortak tomar sıcak, soğuk, asitli gıdaların tüketimi, sigara, içki tüketimi azaltılarak salah hızlandırılabilir” ifadelerini kullandı.

Parlak, ağız yaraları için karbonatlı yada tuzlu su ile meydana getirilen gargaraların da sansasyonel olabileceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler