USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Zor şartların aranan adamları: Jandarma komandolar engel tanımıyor

Yenifoça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığında gördükleri sıkıca eğitimin peşi sıra teröristleri nötr bir duruma getirecek halde yetiştirilen ve herhangi bir ayrışık harp zarfında fariza yapabilecek standartlara mevrut ‘zor şartların aranan adaml

Zor şartların aranan adamları: Jandarma komandolar engel tanımıyor
09-01-2022 10:53

Teröristle savaşım harekatı yürütme edilen alanlarda jandarma komando adına fariza takanak subay, müdavim ve bilirkişi erbaşlar, ülkenin mahdut komando okullarından bulunan Yenifoça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığında menfaatlerini koruyacak, kollayacak ve teröristleri kuvvetsiz bir duruma getirecek biçimde yetiştiriliyor. Jandarma komando adına fariza takanak bulunan subay, müdavim ve bilirkişi erbaşlar; ferdi ve timin birlikte parçası adına herhangi birlikte çeşitli iklim, arsa ve savaşma koşullarında ‘teröristle savaşım harekatına' müteveccih asliye harekat kurallarını bilici ve uygulayan, özgüvenini kazanmış, tabanca ve teçhizatını çalışan birlikte biçimde kullanabilen, fiziksel kabiliyet ve dayanıklılığı yüksek, attığını vuran ve kavgacı ruhu kazanmış, cebri temaşa sonrası fiziksel enerjisini esirgeyici ve sunulan rolü namına getirebilecek yetkinlikte yetiştiriliyor.

Hem kuramsal hem ameliye mayın ve EYP eğitimi

2 hafta boyunca ‘Mayın Dedektörü Kullanıcı Kursu' meydan kursiyerler, teröristlerin tuzakladıkları mayın ve el inşası patlayıcılar (EYP) dair kuramsal bilgiler ediniyor. Mayın dedektörü ile patlayıcı konu ve tuzaklarla savaşım derslerimizi meydan kursiyerler, yarıcı yıldırı örgütü üyeleri çeşidinden sonuç yıllarda meskun arsa ve arazide kullanılan; patlayıcı madde, EYP ve mayın örneklerini görüp mayın ve EYP belirleme olanağı sağlayan, asıl arsa deneyimini mevhum ortamda sunan birlikte algılayıcı terbiye simülasyonu bulunan ‘Mergen Parkur' ile kuramsal eğitimini tamamlıyor. Ardından araziye çıkan kursiyerler, mayın dedektörünü can alıcı halde kullanarak tuzaklanan mayın ve EYP'leri algılayıcı sebebiyle belirleme yazar imha ederek birliğin sakıncasız birlikte biçimde ameliyat alanına geçiş etmesini sağlıyor.

Zor şartların aranan adamları

Ülkenin herhangi birlikte alanında fariza yapabilecek yetenekte terbiye gören, komutanlarının “Zor şartların aranan adamları” adına anlatım etmiş olduğu jandarma komandolar, herhangi birlikte çeşitli sıkıca koşullar altında ehliyetli fiziksel maharet ve yeteneğe erişmek düşüncesince mânialı koşun parkurunda terbiye görüyor. Güç kazandırma gayesi da mevcut parkurda, engellerden nite sıyrılacaklarını öğrenen kursiyerler, sıkıca görevlere dayanıklılığı kalık biçimde hazırlanıyor.

Karakol emniyeti ve saldırılara huzur sıkıca terbiye alıyorlar

Terörist unsurların karakollara ve üs bölgelerine müteveccih rahatsızlık atışlarına huzur sıkıca tahsilden geçirilen kursiyerler, realist saldırı-sabotaj provaları ile tepki ve farkındalıklarını geliştiriyor. Teröristlerin bahis konusu eylemlerine engellemek yahut saldırıları kuvvetsiz bir duruma gelmek has muteber Karakol Emniyeti ve Saldırılara Karşı Koyma Eğitimlerinin kararında kursiyerler, en akla yatkın sonucu vererek çabuk birlikte biçimde uygulayabilecek donanıma erbap oluyor.

Teröristlerin inlerine giriyorlar

Kursiyerlerin birlikte başka dirimsel ehemmiyet haiz terbiye sahası ise in ve sığınaklara yönelik. Bölücü yıldırı örgütü üyelerinin şita aylarını geçirdiği arsa bulunan in ve sığınaklar herhangi birlikte ne derece huy şartlarına akla yatkın ve duyurulmayan adına yapılsa da yiğit Türk komandoları, bitirdikleri operasyonlarla bu in ve sığınakları belirleme yazar namevcut ediyor. Mağara ve barınak aramalarında kursiyerlere in ve sığınakların tespiti dair eğitimler verilirken, eğitimlerde meydana getirilen tatbikatlar ise asıl operasyonları aratmıyor. Kursiyerler in ve sığınağın belirleme edilmesinin ardından, geçmiş adına ağırbaşlı silahlarla bu noktaları acı dibine alıyor. Tam mutabık atışların peşi sıra ise komandolar, in ve sığınaklara ameliyat düzenleyerek teröristlerin inlerine giriyor.

Ersoy Toptaş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler