USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Zelenskiy, Ukrayna'ya tam dayanaklık etmek vermeyen Batı'yı eleştirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülkesine meydana getirilen iklim saldırılarında şahısların ölmesinde suçlunun Rus devleti ve ordusu bulunduğunu ancak ülkenin iklim alanını esirgeme sonucu veremeyen Batılı güçlerin de bundan mesul bulunduğunu söyledi.

Zelenskiy, Ukrayna'ya tam dayanaklık etmek vermeyen Batı'yı eleştirdi
08-03-2022 15:20
Kiev

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşmasında, 13 gündür kavga ettiklerini ve işgalcileri ellerinden geldiğince namevcut ettiklerini belirtti.

Rusya-Ukrayna cenginde 13. güneş Rusya, Ukrayna'nın 5 kentinden sivillerin tahliyesi düşüncesince arızi mütareke anons etti BM: Ukrayna'da ölmüş ve gaileli sayısı 1200'ü geçti

Ukrayna iklim bölgesinde yüzlerce Rus tayyare ve helikopterinin uçtuğunu hatırlatan Zelenskiy, "Onları da namevcut ediyoruz. Rusya, sonuç 30 yılda bu 13 güneş süresince Ukrayna'da bulunduğu derece iklim ara bulucu kaybetmedi. Ama hala yeteri derece ahiret yolculuğu makinelerine sahipler. Hala yıldırı düşüncesince yeterince füzeleri var. Sıradan kişilerin üstüne atmaya 500 kilogramlık bombaları var." ifadesini kullandı.

Zelenskiy, 13 gündür kendilerine iklim desteği sağlanacağı, uçaklar verileceği anlamında vaatlerde bulunulduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Ukrayna'da iklim saldırılarında ve kuşatma altındaki illerde herhangi birlikte tek insanoğlunun ölümünün suçlusu tabii Rusya devleti ve ordusudur. Suç, topu topu harp kurallarını çiğneyen, kullanmakta olanları düşünülerek namevcut fail işgalcilerde ancak Batı'da birlikte yerlerde, ofislerinde oturup 13 gündür Ukrayna iklim alanını himaye sonucu veremeyenler de sorumludur."