USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya ve Ukrayna arasındaki esir takasında 220 asker serbest bırakıldı

Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen esir takasında 220 asker serbest bırakıldı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki esir takasında 220 asker serbest bırakıldı
07-03-2023 21:06

 

Rusya ve Ukrayna arasındaki acemi esir takası ile 220 asker serbest bırakıldı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak meydana getirdiği açıklamada, Rusya kabilinden mecmu 130 Ukraynalının art alındığını duyurdu. Yermak, art tahsil edilen 130 insandan 126'sının orduda memur asker 4 bireyin de çıplak korucu bulunduğunu belirterek, "Yeni ortak esir takasında mecmu 130 bireyin evine dönmesini sağladık. Bugün art alınanların çoğunda ciddi yaralanmalar var. Başkan Zelenskiy'in söylediği kadar gelişigüzel birine mevki bakacaktır. Kahramanlarımızın bütünü devletimizin onlara bedel verdiğin bilmelidir" dedi.

Rusya, 90 askerini Ukrayna'dan art aldı
Rusya Savunma Bakanlığı kabilinden meydana getirilen açıklamada ise, 90 Rus askerinin Ukrayna'dan art alındığı duyurularak, "Kiev diyetinin kontrolünde mevcut topraklardan ahiret yolculuğu tehlikesi ile için karşıya bulunan 90 Rus askeri art getirildi" denildi.

Geri tahsil edilen askerlerin Rus Hava Kuvvetleri'ne ilişik uçakla başşehir Moskova'ya götürülmüş olduğu anlatım edilen açıklamada, askerlere tıbbi ve ruh bilimsel dayanak verileceği aktarıldı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı görüntülerde, art tahsil edilen Rus askerlerinin yetkililere teşekkürname etmiş olduğu ve birtakım askerlerin aileleri ile telefon görüşmesi meydana getirdiği görüldü. Rus askerlerinin Ukrayna sınırındaki Belgorod alanından Moskova'ya nakil edildi.

Erhan Altıparmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler