USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Zelenskiy: İşgal altındaki alanlarda neymiş referandumlar yapılırsa Ukrayna müzakereden çekilecek

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Mariupol'de insanlarımız bulunmayan edilirse, karışma altındaki alanlarda sanki referandumlar yapılırsa Ukrayna, (Rusya ile yapılacak) rastgele ortak müzakereden çekilecek." dedi.

Zelenskiy: İşgal altındaki alanlarda neymiş referandumlar yapılırsa Ukrayna müzakereden çekilecek
24-04-2022 00:24
Kiev

Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının 59. gününde matbuat toplantısı düzenledi.

Kiev'in merkezinde, enli düzenlilik önlemlerin alındığı Khreşatik mahal altı treni istasyonunda düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında mütekellim Zelenskiy, savaşın önce günlerinde Rus ordusunun başkente derece geldiğini lakin ağırbaşlı çatışmalar kararında Rus askerlerin arka çekildiğini aktardı.

Rusya Mariupol'ün ağız ağıza arama dibine alındığını beyan etti Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Geraşçenko: En az 30 bin Mariupol sakini ıkıl ıkıl Rusya'ya götürüldüUkrayna: Ruslar, Ukrayna'nın doğusunda operasyonun hızını artırmaya çalışıyor

Zelenskiy, Mariupol'ün kendileri düşüncesince iri önemi bulunduğunu vurgulayarak "Mariupol'de insanlarımız namevcut edilirse, engelleme altındaki alanlarda güya referandumlar yapılırsa Ukrayna, (Rusya ile yapılacak) rastgele ortak müzakereden çekilecek." niteleyerek konuştu.

Zelenskiy, "Elimizde ehliyetli tabanca olunca muvakkat kendisine engelleme edilen topu topu yerleri arka alacağız." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak araya yetişme mevzusuna ilişkin, şunları kaydetti:

"Rusya Devlet Başkanı ile müzakere etmek istemiyorum fakat şayet topu topu mevzuları diplomatlık kanalıyla çözmeyi planlıyorsak bunu gerçekleştirmek zorundayım. Putin’in arsıulusal murafaa karşısına çıkarılması ile ilgilendiren ise insanları, evlatları cani emrini verici her insanın bu murafaa karşısına çıkacağından eminim. Buna inanıyorum."

Zelenskiy, ülkesinde bitmeme fail savaşın sona ermesi hususunda, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde arabuluculuk mevzusuna yer vererek "Arabulucu kazanmak talip ülkeler ortada Türkiye, şef kazanmak istediğini gösteriyor. Türkiye açıkça ortak halde güvenceci ülkeler ortada arazi kabul etmek istediği ve müheyya bulunduğunu tabir ediyor." değerlendirmesini yaptı.

"Putin, çekirdeksel tabanca kullanabilir mı?" sorusunu Zelenskiy, şöyleki yanıtladı:

"Modern dünyada çekirdeksel tabanca fakat gerçeklikle bağlanak kaybedildiğinde kullanabileceğine inanıyorum. Rusya yönetimi gerçeklikle bağlantısını ve dengesini kaybetmezse çekirdeksel tabanca kullanmaz. Ancak bu silahın kullanılması muhtemel mü? Evet. Buna inanıyor muyum? Buna emin gelişmek istemiyorum."

"NATO’ya alınmamız, ittifakı güçlendirir"

Zelenskiy, Ukrayna'nın NATO ile bütünleşme sürecine bağlı gelişmeler konusunda, "Ukrayna’nın NATO’ya alınmaması iri ortak hataydı. NATO’ya alınmamız, ittifakı güçlendirir, Rusya’nın mücadelesi başlatmamasının garantisi olurdu. Bu mühim ortak günah idi." dedi.

AA muhabirinin, dü şef yahut heyetler arasındaki görüşmelerin bitmeme etmiş olduğu sürece bunun Türkiye'de yapılmasının muhtemel olup olmadığına bağlı sorusunu yanıt veren Zelenskiy, rastgele çeşitli görüşmenin elden konkre neticelere odaklanması gerektiğine dikkati çekti.

Zelenskiy, "Odessa’ya 7 roket fırlatıldı. Bunların 2’sini vurduk. Sivillerin yaşamış olduğu ortak eve roket sadme etti. Saldırıda 8 ad yaşamını kaybetti, 18 yahut 20 ad yaralandı. Bir adet 3 maaş nesil yaşamını yitirdi. Savaş başladığında bu nesil ortak aylıktı. Nelerin bulunduğunu görüyor musunuz?" niteleyerek konuştu.

Moldova’da yegâne yönlü bağımsızlığını duyuru fail Transdinyester bölgesi meselesine de yer veren Zelenskiy, "Transdinyester ve Moldova’da Mariupol kabil ortak gestalt yaşanabilir mi? Evet, yaşanabilir. Durum zor. Teçhizat ve binlerce tank yoğunluğunu görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Zelenskiy, Rusya’nın durmayacağını belirterek "Rusya’nın hedefi, karadan geçenek sağlamaktır." ifadesini kullandı.

Yarın Kiev’de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Savunma Bakanı Lloyd Austin’i ağırlayacağını aktaran Zelenskiy, laflarını şöyleki bitirdi:

"Artık bizlere elleri yersiz gelmeleri muhtemel değil. Sadece hediyeler ve birtakımı pastalar değil, bire ortak sürede hususi mahsulat ve hususi aletler de bekliyoruz. ABD Birleşik Devletleri ile ortak anlaşmaya varacağımızı yahut şimdiye derece üstünde anlaşmaya vardığımız Ukrayna tabanca paketinin ortak tarafını alacağımıza inanıyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler