USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Zelenskiy: Erdoğan ve Aliyev Rusya ile müzakerelerin başlaması düşüncesince asistan olacaklarını söyledi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Aliyev, Rusya ile müzakerelerin başlaması düşüncesince araştırma görevlisi olacaklarını söyledi." açıklamasında bulundu.

Zelenskiy: Erdoğan ve Aliyev Rusya ile müzakerelerin başlaması düşüncesince asistan olacaklarını söyledi
26-02-2022 22:20
Kiev

Zelenskiy, toplumsal iletişim araçları hesabından paylaşmış olduğu videoteyp mesajında, Rusya'nın ülkesine saldırısına bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Rusya ile müzakerelerin başlaması düşüncesince asistan olacaklarını dediğini aktaran Zelenskiy, bu teklifi kıvançla karşıladıklarını belirtti.

Rus ordusuna Ukrayna'da eksiksiz istikametlerde saldırıya mürur buyruğu verildiCumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü

Zelenskiy, İsviçre, Yunanistan, Hollanda, İtalya ve Hindistan'ın liderleriyle görüştüğünü anlatarak, ülkesinin alışılagelen kentlileşmiş dünyanın samimiyetini ve dikkatini kazandığını kaydetti.

Rusya'ya dirlik SWIFT yaptırımı dair akıbet elde ettiklerini anlatım fail Zelenskiy, Rusya'nın toptan para sisteminden dışlanacağını ve milyarlarca dolar zarara uğrayacağını söyledi.

"Bugün deminden barınak bulunan Kiev metrosunda ortak çocuğun doğduğu önce gün"

Zelenskiy, Katolik Dünyası'nın ruhani önderi Papa Francis de müdahale sert aşırı dini liderle de görüştüğünü dile getirerek, hepsinin Ukrayna'nın zaferi düşüncesince afsun ettiğini belirtti.

Bugünün "işgalcilerin" ülkedeki öteki rastgele şeyle baş başa çıkarlarını de namevcut etmeye çalışmış oldukları gündüz bulunduğunu kaydeden Zelenskiy, "Ama bugün, cumartesi akşamı deminden barınak bulunan Kiev metrosunda önce kat ortak kız çocuğunun dünyaya geldiği gün." dedi.

Zelenskiy, yurtlarını özgürleştirmek düşüncesince ne derece savaşmaları gerekiyorsa savaşacaklarının altını çizdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler