USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Zelenskiy, ABD Kongresinden hâlâ aşkın defans desteği ve tayyare istem etti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin ABD Kongre üyelerinden ülkesine elan çok defans desteği ve tayyare arzu etmiş olduğu bildirildi.

Zelenskiy, ABD Kongresinden hâlâ aşkın defans desteği ve tayyare istem etti
05-03-2022 20:55
Washington DC

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin videoteyp konuşma kanalıyla ABD'li senatörler ve Temsilciler Meclisi üyeleriyle görüştüğünü açıkladı.

Rusya-Ukrayna mücadelesi 10. günündeBM: Ukrayna'da ölmüş ve gaileli sayısı 1000'i geçti Zelenskiy'den, NATO'nun Ukrayna'yı uçuşa haram semt anons etmeme sonucuna kaba tenkit

Schumer'in Amerikan medyasına icra ettiği açıklamaya göre, Zelenskiy toplantıda ülkesinin Rusya'ya huzur savunmasını güçlendirebilmek düşüncesince hızlı uçağa gereksinimi bulunduğunu ve bu mevzuda ABD'nin iane etmesini beklediklerini söyledi.

Toplam 280'den çok senato ve divan üyesinin görüşmeye katıldığını bildiren Schumer, "Bu uçaklara (Ukrayna'nın) gereksinimi hudut safhada. Ben de yönetimin bunları sağlaması düşüncesince elimden geleni yapacağım." değerlendirmesinde bulundu.

Schumer, Kongrenin Ukrayna'ya insanca ve defans katkısı yönünde 10 bilyon dolarlık pakete müsaade vereceğini ve Ukrayna halkını desteklemeye bitmeme edeceğini de laflarına ekledi.

ABD yönetimi Ukrayna'ya dayanak noktası gibi 10 bilyon dolarlık ortak paket düşüncesince Kongreye başvurmuş, endamsız müddet geçmiş de 350 milyon dolarlık defans yardımının Kiev'e gönderilmesini onaylamıştı.