USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Zam iptal edildi, fiyat farkını tek tek müşterilere iade etti

Kocaeli'de akümülatör bayiliği eden Rıdvan Bayazıt, şirketin yüzdelik 20 bindirimli fiyat listesini arka çekmesi üzerine, şimdiki fiyattan sattığı kâffesi aküler düşüncesince fiyat farkını müşterilere arka iade etti. ‘Böyle esnaf kaldı mı?' dedirten ortak davranışa im

Zam iptal edildi, fiyat farkını tek tek müşterilere iade etti
27-12-2021 11:08

Kocaeli'de akümülatör bayiliği özne Rıdvan Bayazıt, namına bildirilen bindirimli fiyat listesinin iptal edilmesi ilişkin şimdiki fiyattan sattığı kâffesi aküler için, tek tek adanmış icra ettiği müşterileri aradı. Bayazıt, müşterilerinin tamamına ulaşmayı başararak birlikte geçmiş dizelge fiyatıyla bulunan fiyat farkını bire birlikte biçimde iade etti. misal birlikte davranışa imza atan 25 salname esnaf Rıdvan Bayazıt, kâffesi esnafların bire birlikte duyarlılığı göstermesi icap ettiğini söyledi. Zam iptali ilişkin paralarını art iade meydan yurttaşlar ise vaziyetten şaşırdıklarını ancak birlikte o derece da kıvançlı olduklarını dile getirdi.

“Bu bizim hakkımız sıfır birlikte paraydı”

Ürünü bindirimli fiyattan alacakları düşüncesince alıcıya en şimdiki listeden sattıklarını kail 25 salname esnaf Rıdvan Bayazıt, bindirim iptali sonrası fiyat farkını iade etmenin ehemmiyetli birlikte yazık bulunduğunun altını çizdi. Böyle birlikte paranın öz hakları olmadığını vurgulayan Bayazıt, “Akü ve metal yağ değiş işleri yapıyoruz. Ayın 16'sında semt distribütörümüzden yüzdelik 20 bindirimli dizelge mesajı geldi. Ayın 18'inden itibaren bu fiyat sıralaması üstünden olabileceği söylendi. Pazar günleri de çalıştığımız için, Pazar haset 3 pare akümülatör verdim. 2 tanesi format şekilde kalın revan aküler değildi. Pazartesi haset ego o aküleri gene ısmarlama ettim, 18'indeki listeden tığ bu ürünleri gene aldık. Çarşamba günü, ayın 22'sinde anne bayimiz tarafından, semt distribütörümüzden yüzdelik 20 zammın art çekilmiş olduğu bilgisi geldi. Bu gün aralığında mahsul aldıysak fiyat farkını satmaca etmemiz istendi. Bunun ilişkin ego de zammın art çekilmiş olduğu bilgisine taşıyan olunca adanmış yaptığım eksiksiz müşterilerimi aradım. Aküye iskonto geldiği düşüncesince ve tenzilatlı fiyattan alacağımız düşüncesince eksiksiz fiyat farkını iade ettim müşterilere. Kimisinin IBAN numarasına gönderdik, kimisi geldi doğrudan aldı. Bu bizim hakkımız sıfır birlikte paraydı. Çünkü tığ ürünü bindirimli fiyattan alacağımız düşüncesince alıcıya o fiyatla sattık. Ama bindirim art çekilince bu fiyatı iade etmem gerekirdi. Çünkü benim hakkım değildi. Herkes bu mevzuda duygun olmalı. Sonuçta raftaki ürünler, anlaşılan periyotlarda kırgın olduğu için tutarları birlikte günde değişmiyor” biçiminde konuştu.

“Ölüp gittikten sonradan ‘düzgün adamdı' densin yeter”

Esnaf olmanın bu duyarlılıkları kendilerine yüklediğini dile getiren Bayazıt, “Müşterilerden gelişigüzel daim müspet aksülamel aldık. Herkes, ‘Allah razı olsun, hakeza esnaf kaldı mı?' dedi. Kalması lazım. Esnaflık bizim 3 bin salname birlikte talih geleneğimiz. Bizim toplumumuzun, dinimizin, medeniyetimizin bizlere yüklediği sorumluluklar var. Toplum düzelecekse evvel bireylerin düzelmesi lazım. Her obje ev dünyalık değil, gelişigüzel obje güven değil. Ben bu pencereden bakıyorum. Esnaflığa da güven şekilde bakmıyorum. Bu dünyadan göçüp gideceğiz. Ölüp gittikten sonradan ‘düzgün adamdı' densin yeter. Başka birlikte isteğim yok” dedi.

İade etmiş olduğu meblağların ise birlikte önemi olmadığının ve asal olanın insanoğlu doğrultmak bulunduğunu kail Bayazıt, “İade ettiğimiz meblağlar akünün ebatına, fiyatına gereğince değişti. Kimi 100, kimisi 150, kimisi ise 300 TL idi. Ben insanoğlu kazandım, güven tek ehemmiyetli değil. ‘Önce iş, evvel insan' yaşama ayn açım, esnaflığa ayn felsefem bu” ifadelerini kullandı.

“Fiyatların düşeceğini kestirim ediyordum hemen iade alacağımı kestirim etmiyordum”

Fiyat farkını art meydan müşterilerden bir tanesi bulunan Cem Ortayazıcı ise fiyat düşeceğini kestirim ettiğini ancak rastgele birlikte iade alacağını tek kestirim etmediğini vurguladı. Diğer müesseselerin de bire birlikte hassasiyeti beklediğine yer veren Ortayazıcı, “Aküyü kesinlikle değiştirmem gerekiyordu. Fiyat araştırması yaptım, fiyatlar baş döndürücü yüksekti. Buraya geldim ve gene fiyat sordum. 850 TL'nin aşağısında olmayacağını söylediler. Mecburdum ve aküyü değiştirdim. Fakat ondan sonra seviye düştü. Fiyatların düşeceğini kestirim ediyordum hemen iade alacağımı kestirim etmiyordum. Bir telefon geldi ve bana art iade yapılacağı söylendi. Gerçekten baş döndürücü şaşırdım ve hoşuma da gitti. Böyle birlikte şeyin olması baş döndürücü güzel. Bunu gayrı müesseselerden de bekliyoruz. 850 TL yekûn akümülatör parası vermiştim, 150 TL art iade aldım” dedi.

Mustafa Taşören - Mehmet Ekrem Ceylan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler