USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yunanistan’da muhalefetten hükümete dinleme skandalı hakkında gensoru önergesi

Yunanistan anne muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon-İlerici İttifak (SYRIZA) ülkenin gündemini çalışır fail dinleme skandalının aydınlatılması hedefi ile hükümete gensoru önergesi sundu.

Yunanistan’da muhalefetten hükümete dinleme skandalı hakkında gensoru önergesi
25-01-2023 23:08

Yunanistan'da temsilci yazılım "Predator" ile fevk dozaj adların telefonlarının dinlendirilmiş olduğu yönündeki iddiaların arkası esna anne muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon - İlerici İttifak (SYRIZA) harekete geçti. SYRIZA, ülkenin gündemini çalışır fail dinleme skandalının aydınlatılması gayesi ile hükümete gensoru önergesi sundu.
SYRIZA çeşidinden meydana getirilen açıklamada, “Ülkemiz demokrasiye kavuştuğundan bugüne en ziyasız dönemden geçiyor. Siyasilerin, şöhretli kişilerin, fevk dozaj hükümet yetkililerinin beraberinde gazetecilerin de millî asayiş nedeni öne sürülerek Başbakanlığa ilişkin EYP çeşidinden izlendiği bundan böyle kanıtlandı ve bire ortak kişilerin, temsilci yazılım kullanılarak izleme edildiğine müteallik de belirgin göstergeler var” denildi.

“Bireysel adına başbakanın ve şişko adına hükümetin mesuliyeti aşırı büyüktür, apaçıktır, nesneldir ve devredilemezdir”

Söz konusu telefon dinleme skandalının iklim kurumlarına ve demokrasiye indirdiği ağırbaşlı darbenin tarihî anlamda tartışmasız olduğuna aksan meydana getirilen açıklamada, “Bireysel adına başbakanın ve şişko adına hükümetin mesuliyeti aşırı büyüktür, apaçıktır, nesneldir ve devredilemezdir. Telefon dinleme skandalına, aşamalı adına yayma edilmesinin ardından, bunu örtbas etmeye müteveccih alevli adım skandalı, tamamı aritmetik ita sorumluluğunun reddi, sorumluların ve kurumsal saptırmanın faillerinin değme ne pahasına olursa olsun korunması ve kurumsal saptırmanın skandalı da eklenmiştir” denildi.

“Bunca devir mesuliyeti inkar fail Miçotakis, demin zat eylemlerinin kanıtlarıyla huzur karşıyadır”

Anayasal görevlerini namına getiren, hakikatı ortaya boşaltmak düşüncesince soruşturmalar örümcek büyüklük görevlilerini sindirmeye çalışmanın da skandalın ortak öteki boyutu olduğuna nazarıitibar çekilen açıklamada, “Ancak, epey devir mesuliyeti inkar fail Miçotakis, demin zat eylemlerinin kanıtlarıyla huzur karşıyadır. Anayasal düzenin, hukukun üstünlüğünün ve devletin demokratik işleyişinin koyduğu sınırları daim adına aştığı ortadadır. Milli güvenliği bambaşka yararlar düşüncesince araçsallaştıranların iklim yönetiminde kalması, haklar, demokratlık ve iklim güvenliği açısından tehlikelidir. Daha şimdiden vatandaşın itimatını kaybetmiş, demokrasiyi ortak an caba iktidarda kalamayacak denli ağırbaşlı ortak biçimde aşağılamış bulunan bu iktidarın, benzeri yepyeni hazzı ve egoist idare anlayışı izlemsel ortak hatadır. Bu nedenlerle Hükümete huzur gensoru önergesi sunuyoruz” denildi.
SYRIZA önderi Alexis Çipras'ın imzası ile verilen gensoru düşüncesince hükümet kanadından daha izah yapılmadı.

Ne olmuştu?

Yunanistan'da, dinleme skandalını ortaya çıkaran Documento gazetesi, Yunanistan'ın en ehemmiyetli isimlerinin hükümet çeşidinden temsilci yazılımlarla dinlendirilmiş olduğu tez etmişti. Yunanistan İletişim Güvenliği ve Gizliliği Kurumu (ADAE) skandalla ait harekete geçmiş, Yolsuzlukla Mücadele Savcısı Eleni Toulupaki imzası ile ADAE'nin ülkede yaşanmış bulunan dinleme skandalının aydınlatılması gayesi ile hususi kadro yetkilendirmişti. ADAE çeşidinden kurulan hususi takımlar eşliğinde manşet çeşidinden ortak ferdin evine dominant düzenlenmiş, ADAE yetkilileri ve manşet hükûmet merkezi Atina'nın Glyfada semtindeki evde 2 saate yaklaşan ayrıntılı kontrol yapmıştı. Baskında temsilci yazılım programları ticareti icra ettiği tez edilen ortak ad gözaltına alınmış, evde mevcut sayısal alet ve dokümanlara da el konulmuştu.

Dinlendiği tez edilen adlar arasında, Yunanistan Ulusal Savunması Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Korgeneral Charalampos Lalousis, Yunanistan'ın emektar Emniyet Müdürü Mihalis Karamalakis, Eğitim ve Din İşleri Bakanı Niki Kerameus, CNN Yunanistan'ın iktisat muhabirlerinden Thanasis Koukakis, Panhelenik Sosyalist Hareket Partisi (PASOK) Lideri Nikos Androulakis, Eski Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, emektar Bakanlar Mihalis Hrisohoidis, Olga Yerovasili, zamanımız Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kalkınma ve Yatırım Bakanı Andonis Yeorgiadis, emektar Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, Kathimerini Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aleksis Papahelas, Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Maliye Bakanı Hristos Staikuras, Çalışma Bakanı Kostis Hacidakis, bazısı dernekevi yönetimsel ünite yöneticileri ve bazısı ehemmiyetli iş adamlar arazi almıştı.

Muhammed İkbal Hatunoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler