USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Yıldırım: Konuşmakta uzman oldular

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye’de solun işlev ve çalışmalar ika yeteneği olmadığını fakat konuşmada uzmanlaştıklarını belirterek, 'Ama onların hakkını yemeyelim. Onların da uzmanlaştığı ortak madde var, konuşmak. İktidara gelemedikleri düşünce

Yıldırım: Konuşmakta uzman oldular
11-10-2021 23:43
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye’de solun misyon ve çalışmalar etme yeteneği olmadığını fakat konuşmada uzmanlaştıklarını belirterek, "Ama onların hakkını yemeyelim. Onların da uzmanlaştığı birlikte husus var, konuşmak. İktidara gelemedikleri düşüncesince konuşa konuşa konuşa, konuşmakta uzman oldular. Onların bu hakkını tasdik buyurmak gerekir. Lafla peynir gemisi yürümüyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan vekili Binali Yıldırım, Erzurum İl Başkanlığınca biçim Yakutiye ilçesinde planlı Genişletilmiş İl Danışma Toplantısına katıldı. AK Parti’nin iktidarda 20 yılı geride bıraktığını tamlayan Yıldırım, "20 sene önceki doğan bebekler 20 yaşında, AK Parti’yle yaşıt. 20 sene arasında çoluk çocuk bizimle bu arada büyüdü, bu arada bu günlere geldik. 20 sene insanoğlu hayatında baş döndürücü önemli. 20 sene önceki bakanlarımız, vekillerimizle bu arada yola çıktığımız arkadaşlarımızın saçlarındaki beyazların miktarı siyahlardan azdı, demincek bilakis döndü. Ama kılıç bu saçları değirmende ağartmadık, milletin yolunda, millete misyon amacında kesintisiz fiilen bugünlere geldik” diyerek konuştu.

MAHÇUP OLDULAR

20 salname müddette baş döndürücü dobra işlere imza atıldığını tamlayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Şu kent hastanelerine tezvir edenler, getirim sağladınız diyenlerin şimdilerde sesi çıkıyor mu? Çıkmıyor, zira utangaç oldular. O kent hastaneleri pandemide sahn kurtarıyor. Bu vizyondur bu doğacak görüşlülüktür. Eğer bu kent hastanelerini yapmamış olsaydık, tedariksiz yakalansaydık ne olurdu halimize? Sadece kişi yurttaşlarımıza değil gereksinim duyan dünyanın baş döndürücü türlü yönlerindeki 156 ülkeye de iane elini uzatan birlikte Türkiye var. İşte Türkiye hakeza birlikte iri ülke. En zengin, teknolojisi kaslı devletler bu güneş tacı salgını zımnında sınıfta kaldılar, pimpirik oldular, hastalarına ehil çıkamadılar zorla Türkiye bu süreci alnının akıyla minimum zayiatla başaran, başöğretmen birlikte diyar olmayı sağladı. Bunun nedeni eskiden lazım insana, gerekse sayrılarevi fiziki altyapısına meydana getirilen yatırımdır. Ulaşımda gine benzeri şeyler yaptık. Yolları böldük hayatları birleştirdik, metodları böldük milleti birleştirdik metodları böldük ülkeyi birleştirdik. Doğudan batıya, kuzeyden güneye uzakları yakınlaştırdık. Ama birlikte şeyi baş döndürücü önemsedik; dedik ki metodları böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz. Başından buyana söyledik. Terörle mücadelede destanlar yazdık."

'BAŞBAKAN OLACAĞIM' DİYENLER VAR

Son günlerde yaşanmış bulunan cümle tartışmasıyla ilişik de değerlendirmede mevcut Yıldırım, "Bugünlerde cümle değişsin diyenler var, başvekil olacağım diyenler var, herhangi birlikte tarafta lafın bini birlikte para. Bakın Cumhuriyet tarihinden bu tarafa kurulan hükümetlerin ömrü çabucak 1,5 yıl. Bir buçuk yılda ne yapabilirsiniz soruyorum. 1,5 yılda ne projeyi adım atar bitirirsiniz. Sansa Deresine 50 kıta güreşçi köprüsü yapabilir misiniz. Sansa Deresini, Fırat’ı mısra getirebilir misiniz? 6 saatte şuradan bağırsan duyulacak Erzincan’a gidemiyordunuz, demincek elbette gidiyorsunuz, 1 vakit 15 dakika, bilemedin 1,5 saat. İşte uygarlık bu. Havayolunu halkın yolu yapacağız dedik yaptık mı? Sizin düşüncesince genel ağ sizin hayatınızın en iri parçası, sizin adeta kere arkadaşınız. Bugün size tek partal sökmez, zira siz kurnaz cihazınızla telefonunuzla, saatinizle evren avucunuzun ortamında herşeyin doğrusunu aceleten görebiliyorsunuz. Sosyal medyada ki köksüz söylüyor, ki bühtan ediyor, çabucak Türkiye’de değil dört başı mamur dünyada. Eğer bu pandemide 445 bin kilometre fiber hattımız olmasaydı kılıç elbette işe gitmeden, alış verişe gitmeden hayatımızı işimizi elbette yapacaktık. Yapamayacaktık batkınlık edecektik. Ama yaşamı durdurmadık elektronik ticaretle e-Devlet eliyle ve videoteyp konferanslar eliyle cümle para tıkır işledi. Bu vizyondur, öngörüdür, ırak görüşlülüktür” diyerek konuştu.

LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMÜYOR

Türkiye’de solun misyon ve çalışmalar etme yeteneği olmadığını kail Yıldırım, "Bunu neden söylüyorum zira onlar on paralık budun yardımı ile nüfuz olamayınca elbette misyon yapacaksın. Ama onların hakkını yemeyelim, onların da uzmanlaştığı birlikte husus var; konuşmak. İktidara gelemedikleri düşüncesince konuşa konuşa konuşa, konuşmakta uzman oldular. Onların bu hakkını tasdik buyurmak gerekir. Lafla peynir gemisi yürümüyor kılıç ne denir az tezvir baş döndürücü iş. Bir algı boyu konuşacağız, dağlar derece misyon yapacağız. Yaptık mı, bundan hakeza da AK Parti yapar. Bu iş deneme ister, tecrübesiyle, heyecanı, gençliğin gücünü birleştirerek evelallah 2023 hedeflerimize azimli birlikte biçimde yürüyeceğiz” dedi.

'20 YILIN ÖZETİ: GÜVEN VE İSTİKRAR'

"Güven ve abra dü kıta büyülü kelime. 20 senenin özeti bu” diyen Yıldırım, şöyleki bitmeme etti:

"Eğer inanma abra olmasaydı kılıç ne okullar ne hastaneler ne endüstri tesisleri ne de bu derece istihdam, bunların hiçbirini yapamazdık. Şu 1,5 sene çabucak Türkiye’nin değil dünyanın dengesini ast fevk etti. Çünkü sıhhatsiz gramlık birlikte mikrop dünyayı mısra getirdi. Hiçbir uygulayım bilimi gelişmişlik birlikte bolluk işe yaramadı. Bakın birlikte akse olur, kıyamet olur, zelzele olur, Allah göstermesin yangın, su taşkını olabilir bunları canlı milletiz. Bunları yönetirsiniz, üstesinden gelirsiniz zorla belirsizliği yönetemezsiniz. Belirsizlik yönetilemeyen birlikte şeydir. Bugün yaşadıklarımızın nedeni belirsizliktir. Kimse yazı yapamıyor 3 ay sonraları 6 ay sonraları ne olacak, 1 sene sonraları ne olacak on paralık kimesne öngöremiyor. Öngöremezseniz bekliyorsunuz, bekleyince istihsal olmuyor, bekleyince misyon yavaşlıyor, tecim yavaşlıyor, istihdam azalıyor. Dolayısıyla bu şerait altında dünyanın herhangi birlikte tarafında dava var. Sorun eskisi derece istihsal yapılamıyor. Eskisi derece istihsal yapılamayınca fiyatlar, maliyetler yükseliyor. Bir malın müşterisi çok, servet azsa kıymeti artar. Tersi servet baş döndürücü müşterisi az o devir malın kıymeti düşer. Bazen kumpir pahalı, arada sırada ehven olur. Bazen soğan pahalı, arada sırada ehven oluyor. Bu ne oluyor, aha bu sunma taleple ilişik birlikte şey. Pandemi dediğimiz müstevli sunma arzu dengesini ast fevk etti. Bu iare birlikte bilinçlilik hakeza kalmayacak. Dünyada ihracatını çoğaltan eşsiz ülkelerden birisi biziz. Dünyanın yüzdelik 3,5 küçüldüğü yerde kılıç 1,8 büyümeyle kapattık güzeşte seneyi, kendimize hayıf etmeyelim. Yani üçünden kötüysek 23’ünden iyiyiz hakeza görelim. Bu bizim düşüncesince ehliyetli değil, bizlere yakışan baştan sona elleme olmak” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler