USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu'dan deprem açıklaması

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı'nın kapanışında mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin iri birlikte facia bulunduğunu belirterek, "Ama Türkiye'nin bunu toparlayabilme yeteneği ve kapasitesi vardır. Bu masa ve bu masanın arka

İçişleri Bakanı Soylu'dan deprem açıklaması
04-03-2023 01:05

Dolmabahçe Ofisi'nde planlı Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nın kapanışında mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alanda vakit 04.17'de gerçekleşen depremin peşi esna 04.20 yahut 04.21'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradığını söyledi. Soylu, depremin önceki ilkin Osmaniye, Kahramanmaraş yahut Gaziantep yakınlarında olabileceğini değerlendirdiklerini fakat Pazarcık depremi bulunduğu bilgisine ulaştıklarını tabir ederek, "Tekrar Sayın Cumhurbaşkanımızı 1-2 çağ sonraları arayıp bilgilendirdik ve halis muhlis arkadaşlarımızla, Başkan Yardımcımız, tamamı bakanlarımızla baş başa AFAD merkezine daim bu arada ulaştık." dedi. Daha ilkin meydana getirilen planlamalara bağlı bilgelik sağlayan Soylu, Türkiye Afet Müdahale Planı'nın eden ve daim güncellenen müşterek tasar bulunduğunu kaydetti.

“Türkiye Afet Risk Azaltma Planı dair da önceki ilkin başladığımız il Kahramanmaraş'tı”

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı'nın da normalde 2025'te bitmesi icap ettiğini aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Burada nice hocamızla çalıştık. Türkiye Afet Risk Azaltma Planı dair da önceki ilkin başladığımız il Kahramanmaraş'tı. Kahramanmaraş'ta ODTÜ'lü hocalarla başlamıştık. 'Bunu elden bitirmemiz geçişsiz Türkiye'de.' dedik. 'Çünkü halis muhlis illerin kendine ilişik hakeza müşterek kere haritası ve riziko kısıntı haritası olması lazım.' dedik. 2022'nin hanuman kocaoğlan bakımından da Türkiye Afet Risk Azaltma Planı müşterek vesileyle Türkiye'de tamamlandı ama bu sona eren müşterek tasar değildir, bu aktif müşterek plandır. Sürekli bitmeme etmesi müstelzim müşterek plandır" niteleyerek konuştu.
"AFAD'a sabık sene bin 100 ad aldık"

Geçen sene AFAD'a bin 100 ad aldıklarını kaydeden Soylu, bunun 800'ünü ilişik kıyamet bölümlerinden yetkilendirilmiş kişilerden aldıklarını, gine sabık sene 112 Acil'e aldıkları bin 500 insandan bin 250'sinin de yalnızca acele bölümlerinden yetkilendirilmiş çocuklardan, gençlerden oluştuğunu tabir etti.

“Bu iri müşterek afettir”

Soylu, devletin hem kıyamet evveliyat hem kıyamet anı hem de kıyamet sonrası elinden mevrut halis muhlis rastgele şeyi ortaya koymaya daim baş başa çalıştığını vurgulayarak, "Yine bunun yanı esna halis muhlis bu süreçlerin içinde eksi kabil mu? Elbette ki olabilir. Çünkü bu depremi gene tanım edeyim. Bunu deprem yerine tanım etmek ihtimal kalık tanımlama anlamına gelir. Bu iri müşterek afettir. Yani süreçte gördüğümüz tamamı yönleriyle iri müşterek afettir ama Türkiye'nin bunu toparlayabilme yeteneği ve kapasitesi vardır. Bu masa ve bu masanın arkasındaki halis muhlis süreçler müşterek seferberlik oluşturduğu andan itibaren tığ bunu toparlayabilme yeteneğine sahibiz." niteleyerek konuştu.
“Geleceğimize hakeza müşterek mirası daim bu arada bırakmamalıyız”

Türkiye'nin geleceği düşüncesince daim baş başa emek vermesi icap ettiğini tamlayan Soylu, "Bir yenilenme imkanı, müşterek yenilenme fırsatı ortaya koyar. Bu yenilenme olanağı ve yenilenme fırsatını Türkiye birlik da bu adam başına sağlık seviyesinde, kısaca 10 bin dolarlık adam başına sağlık seviyesinde geleceği aşırı elan dobra planlayarak yapacaktır. Herkese ihtiyacın bulunduğu müşterek dönemdir. Hiç kimsenin masasını yahut sandalyesini müşterek tarafa çekebileceği ve izleyebileceği müşterek devre değildir. Bu bizim doğacak neslimize ve bu ülkeye ihtimal de en iri sorumluluklarımızdan birisidir. Tarihi eserlerimizi yitirdik. Şehirlerimiz, acep nüfus bilimi değişecek mi niteleyerek akıl içerisinde. Geleceğimize hakeza müşterek mirası daim bu arada bırakmamalıyız. Çalışmalıyız, uğraş etmeliyiz ve bu masanın etrafındaki ve arkasındaki halis muhlis birikimi Türkiye'nin istikbaline de yansıtmalıyız" dedi.

"Bu 25-26 günde Türkiye şahıs enerjisini gösterdi"

Türkiye'nin 25-26 günde şahıs enerjisini gösterdiğini dile getiren Soylu, "Uluslararası alandan elde edebileceği halis muhlis yetenekleri ve birikimleri, ayrımsız sürede destekleri aldı ve bundan erinmedi. Saat 05.30'da arsıulusal desteğe çıktık. Yani çıkalım mı, çıkmayalım mı niteleyerek müşterek kıymetlendirme içinde olmadık. Uluslararası yardımın en çelimsiz sürede Türkiye'ye gelmesini müşterek vesileyle sağlayabildik ve bunu da gerçekleştirebildik" ifadelerini kullandı.

“Profesyonel müşterek jandarma kontrol istirdat oluştu”

Soylu, kontrol istirdat sürecine sonuç zamanlarda aşırı asıldıklarını ve bu mevzuda aşırı çalıştıklarını söyleyerek, "Türkiye'de jandarma kontrol istirdat niteleyerek müşterek obje yoktu ama hevesli müşterek jandarma kontrol istirdat oluştu. Türkiye'de kolluk kontrol istirdat timi yoktu. Polis kontrol istirdat timleri oldu. Binlerce kontrol kurtarmacı yetiştirdik. Onlarca çıplak maşer kuruluşunu akredite ettik. Sadece kontrol kurtarmada değil ayrımsız sürede beslenmede, ayrımsız sürede debboy yönetimi müdahale peyda etmek neredeyse nice emek harcamayı Türkiye, 1999'dan ahir süreçte, Van depremindeki tecrübesiyle, Simav depremindeki tecrübesiyle bugüne denli getirdi" niteleyerek konuştu.

"El birliğiyle bu işin içinden milletimize, doğacak nesillerimize çelimli müşterek doğacak oluşturabilme olanağına daim baş başa erbap olalım”

“El birliğiyle çelimli müşterek doğacak tevlit olanağına daim baş başa erbap olalım” vurgusunu karşılayıcı Soylu, "Depremin her insanın üstünde müşterek hüznü ama ayrımsız sürede müşterek mesuliyeti da var. Oradaki zihayat şahısların o şehirlere gene dönüp, gene yaşamı aktif müşterek biçimde bitmeme etmelerine müteveccih müşterek sorumluluğumuz da var. Yıkılan zamanı eserlerimiz, yıkılan uran sitelerimiz, yaşamını kaybeden insanlarımız, hatıralarımız rastgele bir tanesini gene alevlendirmek durumundayız. Bu edinç bizim ülkemizde, milletimizde ve vatanımızda var. İnanıyorum ki 1999'da Türkiye müşterek seyahat yapmış oldu ve müşterek noktaya denli getirdi. Bugün acemi müşterek seferberlikle Türkiye alelacayip müşterek yolculuğu, doğacak nesillere elan mukavemetli şehirler, afete dirlik mukavemetli maşer oluşturabilecek müşterek anlayışı daim baş başa sergileyecektir. Birbirimize güvenlik edelim. Birbirimize güvenelim ve el birliğiyle bu işin içinden milletimize, doğacak nesillerimize çelimli müşterek doğacak oluşturabilme olanağına daim baş başa erbap olalım. Bu güruh yavuz bizatihi, bu efkâr yavuz otomatik bugüne denli yaşananların ve bugünden sonraları yaşanacakların esasta müşterek güzergahını ortaya koymuştur" İfadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler