USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yanlış sünnet otizm hastası çocuğun hayatını kararttı

Otizm hastası 8 yaşındaki Aziz İleri, Sincan'da hususi ortak hastanede meydana getirilen kavisli sünnet işleminden sonraları tuvaletini yapması imkansız oldu. Çocuklarında sürekli hasar kalmasından rahatsız olan ailesinin nöbetleşerek aralıksız başlangıcında beklediği yüzdeli

Yanlış sünnet otizm hastası çocuğun hayatını kararttı
07-09-2022 03:03

8 yaşındaki yüzdelik 90 mânialı otizm hastası Aziz'in babası Turgay İleri, 5 buçuk ay önceki oğlunu sünnet yol açmak düşüncesince Sincan'da hususi ortak hastaneye götürdü. Baba İleri'nin iddialarına göre, 8 yaşındaki çocuğun sünnetinde otacı yanlışı yapıldı. İleri, İHA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, “Bana ne denildiyse onu yaptım. Çocuğumun sünnetinde otacı yanlışı mevcut fakat bunu kanıtlayacak ortak doküman vermiyorlar bana. Her yere yakınma edeceğim ve bu işin peşini bırakmayacağım” niteleyerek başkaldırı fail baba, “Eşimle aramız açıldı. Ailecek psikolojimiz bozuldu” dedi.

“Hastaneye gittiğimde oğlumu sünnet fail doktora ulaşamadım”

Baba İleri, aradan sabık 5 buçuk maaş süreci ve oğlu Aziz'in yaşadıklarını şu laflarla anlatım etti:
“27 Nisan 2022 tarihinde 8 yaşındaki oğlumu, sünnetini yaptırmak düşüncesince ortak topluluk çeşidinden meydana getirilen iane ile Sincan'da hususi ortak hastaneye götürdüm. Oğlumu, hastanede sünnet işlemleri bittikten 1 vakit hemen sonra taburcu yazar çıkardılar. 1 hafta süresince suyun içinde kalacağı söylenmedi bana. Sadece ortak krem yazıp verdiler. Bizde 1 ay süresince sürdük kremi. Doktor, 15 güneş sonraları çocuğu kontrole getir demişti. Götürdüğümde ortak dava bulunmayan gelişigüzel obje alışılagelen dedi. Aradan 1 buçuk ay geçti ve çocuğumun penisinin cilt çeşidinden kapatıldığını ve içerisine kaçtığını gördük. Şu an dört dörtlük 5 buçuk ay oldu. 5 buçuk aydır çocuğumun organı içerisine bulutlu ortak biçimde kaldı. Daha hemen sonra hususi hastaneyi aradım bana termin verdiler. Hastaneye gittiğimde oğlumu sünnet fail doktora ulaşamadım. Aynı hastaneden apayrı ortak otacı oğlumu sağlık muayenesi etti. Doktor bana ‘evet bu sünnette ortak otacı yanlışı mevcut fakat meslektaşımı ele kesmek düşüncesince bunu onama edemem. Kilodan çevre yağ bezesi oluşmuş' dedi. Kilosu ortak dava oluşturuyorsa illet bu sünnete icazet verdiniz, çağ makbuz ve gayrı testler yapılmış oldu benim çocuğuma dedim.”

“Tekrar sünnet yapılacak dediklerinde beynimden vurulmuşa döndüm”

Oğlunun sünneti ile ilişik otacı hatasının bulunduğunu onama fail ortak gayrı doktorun yönlendirmesiyle başdoktor yardımcısı ile mülaki İleri, “Hastanenin söylemleri ve bana bulunan tutumları beni baş döndürücü tasalı etti. Ben oğlumu yoldan bulmadım” niteleyerek şu lafları kaydetti:

"Tekrar sünnet yapılacak dediklerinde beynimden vurulmuşa döndüm. Benim çocuğum deneyim tahtası değil ki. Ben çocuğumu yolda toplamadım. Çocuğumun tırnaklarını güçlü kesemiyorum. Makası gördüğünde bundan sonraları bebek ürküyor. Çocuğumun psikolojisini bozdular. Sonrasında hastanenin başdoktor yardımcısı ile görüştüm. Başhekim yardımcısı da bana ‘Eğer başağrısı mevcut ise parasız gene sünnet ederiz‘ dedi. Ben onama etmedim. ‘Benim çocuğum deneyim tahtası değil' dedim. ‘Doktor illet en özellikle akla yatkın aklık yapmadı' niteleyerek sordum. Sonrasında beni esasen defetmek düşüncesince ‘Hukuk zımnında gidebilirsin. Bizim düşüncesince başağrısı yok' dediler. Eşimle mesail yaşadım bu süreçte. Hastane bana evraklarımı güçlü vermiyor. Sünnetin tutarı topluluk çeşidinden ödendiği düşüncesince hepsi bilgiler orada. Hastaneye gidip çocuğumun etiket numarasını verdiğimde elden yatış ve depar belgesi tarihleri çıkıyor. Onlar dışında sünnet olduğuna müteallik bilim verilmiyor bana. Çocuğumun şortunu indirdiğim devir reaksiyon veriyor. Tuvaletini yaparken baş döndürücü zorlanıyor. Gece eşim şems ego keşik tutuyoruz oğlumuzun başında. Çünkü tuvaletini yaparken baş döndürücü zorlanıyor ve canı yanıyor. Benim çocuğum otizm hastası ve yüzdelik 90 zihnî engelli. Çocuğum mânialı bulunduğu düşüncesince doğduğundan bu yana hastanelerde. Artık keski makasını güçlü yıldırma yerine algılıyor."

“Büyük ihtimalle benim gittiğim güneş doktoru hastaneden çıkardılar”

Oğlunun sünnetini önleyen otacı ile ahbaplık etmek düşüncesince hastaneye gittiğinde doktoru durumunda bulamadığını ve sekreterine sorduğunda ise sonsuz “Şu an ameliyatta. Odasında değil” niteleyerek yanıt verildiğini ve umursanmadığını tez fail İleri, “Sünneti önleyen doktorla ahbaplık etmek düşüncesince hastaneye gittim. Yanındaki müderris doktorun yanına girdim. Bana ‘doktorun kapısını çal içeriye girip çıkanlar var. Doktor hastanede' dedi. Sünneti önleyen doktorun sekreterine sorduğumda ise doktorun durumunda olmadığını söyledi. Profesör doktorun oğlumu sağlık muayenesi ettikten sonraları sünneti önleyen doktorun kapısını çaldım bahsetmek düşüncesince fakat bap kilitliydi. Daha sonraları başhekimin odasına gidip çocuğumun geleceği ile oynayan doktorun nerede bulunduğunu sormuş oldum fakat bilim verilmedi bana. Büyük ihtimalle benim gittiğim güneş doktoru hastaneden çıkardılar. Ben doktoru göremedim, konuşamadım. Doktoru görmüş olsaydım çocuğumun hayatı ile oynadın niteleyerek bilim verecektim ona. Ailecek psikolojimiz baş döndürücü bozuldu. hususi hastaneden şikayetçiyim. Ne gerekiyorsa yapacağım ve ucunda ahiret yolculuğu bile olsa peşini bırakmayacağım. Benim çocuğum elhak mânialı ne ana diyebiliyor ne ata diyebiliyor. Ben 8 senedir çocuğumun ata demesini bekliyorum” ifadelerini kullandı. Olayla ilişik sünneti önleyen otacı yaşanmış bulunan hadiseler kendince izah gerçekleştirmek istemediğini belirterek, aileye türel yolların açıkça bulunduğunu hatırlattı.

Evren Doğru - Gürkan Sayın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler