USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Volkswagen, Rusya'ya ihracatını ve ülkedeki üretimini askıya alacak

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından sonradan firmanın Kaluga ve Nizhny Novgorod tesislerindeki üretimin müşterek ahir duyuruya derece askıya alınacağı ve Rusya'ya taşıt ihracatının elden durdurulacağı bildirildi.

Volkswagen, Rusya'ya ihracatını ve ülkedeki üretimini askıya alacak
03-03-2022 16:17
Berlin

Alman araba üreticisi Volkswagen, Rusya'ya taşıt ihracatını ve ülkedeki domestik üretimini durduracağını bildirdi.

Volkswagen’den meydana getirilen açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından sonraları firmanın Kaluga ve Nizhny Novgorod tesislerindeki üretimin birlikte ahir duyuruya denli askıya alınacağı ve Rusya'ya taşıt ihracatının doğrudan durdurulacağı belirtildi.

Açıklamada, Almanya ve Avrupa Birliği'nin Rusya’ya için hesaplı yaptırımlarının Rusya'daki ticari faaliyetleri şümullü biçimde kesintiye uğratmasından sonra, Volkswagen yönetiminin, “derin birlikte belirsizlikle karakterize edilen umumi durumu” değerlendirdiği vurgulandı.

Dünyanın en baş döndürücü araba üreten şirketlerinden birisi bulunan VW Grubu, güzeşte sene evren genelinde tahminî 9 milyon taşıt satarken, Rusya’da yalnızca 220 bin taşıt satışı yapabildi.

Alman basınında toprak meydan haberlere göre, Volkswagen, Moskova'nın 160 kilometre güneybatısındaki Kaluga'daki fabrikasına 1 bilyon avrodan birlikte tomar envestisman yaptı. Fabrikada 4 bin insan istihdam edilirken, firmanın Polo, Tiguan ve Skoda Rapid kıl payı modelleri üretiliyor.

Volkswagen, başkaca Rus araba üreticisi GAZ ile Moskova’nın 400 kilometre doğusundaki Nizhny Novgorod'da Skoda Octavia, Kodiaq ve Karoq modellerini üretiyor.

Volkswagen’in gösterişli Audi ve Porsche araçları ise Almanya'dan ithal ediliyor.

Volkswagen’in kararı, Batılı devletlerin Moskova'ya birlikte saf hesaplı müeyyide uygulamalarının ve baş döndürücü sayıda otomotiv şirketinin Rusya'daki faaliyetlerini askıya almasının arkası sıra geldi.

Otomotiv sektörü, gelişmelere "Rusya’da faaliyetlerini durdurarak" reaksiyon vermesiyle dikkati çekiyor.

Otomotiv şirketlerinin Rusya’daki rublenin dolar karşısında kaba düşüşünden sonraları ülkede belirsizliğin “daha derinliğine süreceği gerçeğine” hazırlandığı belirtiliyor.

Alman gösterişli araba üreticisi BMW, Rusya'ya taşıt ihracatını ve ülkedeki domestik üretimi durduracağını bildirmişti. İsveçli araba üreticisi Volvo Cars ve Alman gösterişli araba üreticisi Audi de birlikte ahir duyuruya denli Rusya pazarına taşıt sevkiyatlarını askıya aldıklarını açıklamıştı.

Alman kamyon üreticisi Daimler Truck da Rus ordusuna zırhlı taşıt da sağlayıcı Rusya'nın en şişman kamyon ve otobüs üreticisi Kamaz ile teşrikimesai de karışma edinmek kıl payı Rusya'daki ticari faaliyetlerini askıya alacağını duyurmuştu.

ABD'nin şişman araba üreticilerinden Ford'da Rusya'daki operasyonlarını askıya aldığını duyurdu.

Japon araba üreticileri Rusya'daki faaliyetlerini askıya alıyor

Toyota Motor karışma Japon araba firmaları, Rusya şümullü üretim operasyonlarını durdurmayı planlıyor.

Honda Motor, Rusya'ya araba ve motor nakliyatını durdurduğunu açıkladı. Rusya'da dernekevi tesisi namevcut firma, Amerika üstünden bu ülkeye taşıt sevkiyatı yapıyordu.

Mazda Motor ise Rusya'nın Uzak Doğu bölgesindeki Vladivostok kentinde iş ortaklıklı fabrikasına Japonya'da zerre ithalatını askıya edinmeyi planlıyor.

Rusya'da domestik fabrikaları mevcut Mitsubishi Motors faaliyetlerini askıya almayı, Nissan Motor ise süreci yakından seyredip değişmeyen vermeyi planlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler