USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Uzmanlara göre, İtalya'da seçimin arkası sıra iyi ortak hükümet ortaya çıkacak

İtalya'da uzmanlar, erte yapılacak genel seçimden sahih zaferle çıkabileceği fakat gücünün parlamentonun rastgele dü kanadında elde edeceği iskemle sayısına ilişkin bulunduğu görüşünde birleşti.

Uzmanlara göre, İtalya'da seçimin arkası sıra iyi ortak hükümet ortaya çıkacak
24-09-2022 16:00
Roma

Floransa Üniversitesi ve hususi LUISS Üniversitesi kuma araştırı merkezi bulunan İtalya Seçim Çalışmaları Merkezi (CISE) Müdürü Prof. Lorenzo De Sio ve LUISS Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Vincenzo Emanuele, baş döndürücü sahih iktidara yetişme ihtimalinin faziletli bulunduğu İtalya'daki nazik genel tarzı ve oluşması beklenen iyi hükümetin aut politikasını AA muhabirine değerlendirdi.

De Sio, seçimlerin beklenen sonuçlarına ilişkin, "En ihtimalli son sağın, referanduma lüzum kalmadan anayasayı değiştirebilecek üçte dü çoğunluğa cemaat olmasa da katı kuma tarz iyi hükümet çıkarmasıdır." dedi.

Böyle kuma hükümetin kurulması şeklinde İtalyan aut politikasının değişip değişmeyeceği yahut ne yönde ilerleyeceğine bağlı istifham üzerinde De Sio, "Bu anlamda beklenti, bilhassa aut yöntem ve Avrupa Birliği (AB) ile genel ilişkiler, Avrupa bütünleşme süreci itibarıyla İtalyan siyasetinin asliye koordinatlarında kuma süreklilik olması yönündedir." ifadelerini kullandı.

De Sio, bunların haricinde kimi gidişat mevzuları da peyda etmek neredeyse göçmenler ve kentlileşmiş hukuk sahalarında şimdi iyi karakteristiğinde kuma yaklaşım göreceklerini kaydetti.

Başbakan olması yerinde baş döndürücü sağcı İtalya'nın Kardeşleri Partisi (FdI) önderi Giorgia Meloni'nin AB ile ilişkilerde "iddialı" kuma davranış benimseyebileceğini dile getiren De Sio, "Burada öteki Avrupa ülkeleriyle müzakerelerde İtalya'nın kendilerini şimdi sansasyonel halde temessül etmeye çalışacağı kanaatindeyim. Ama benim izlenimim, İtalya'nın AB'nin anahtar ortağı bulunduğu gerçeğinden rastgele kuma sapma olmayacağı yönünde." sanarak konuştu.

NATO ile ilgiler mevzusuna da yer veren De Sio, Meloni ve partisinin anne muhalefette arazi almasına rağmen Rusya-Ukrayna harbinde Ukrayna'ya dayanak noktası dair hükümetin kararlarına parlamentoda lehte oy kullandığını hatırlatarak, "Bu anlamda bakıldığında, kanaatimce bu yönde iri kuma ayrım beklenmemelidir." dedi.

Giorgia Meloni liderliğindeki baş döndürücü sağcı FdI düşüncesince "post-faşist" değerlendirmelerinin yapıldığı hatırlatılan ve bunun kuma riziko olup bulunmadığı sorulan Lorenzo De Sio, "Hayır, ego hakeza kuma riziko görmüyorum. Çünkü aradan güzeşte 100 sene ehemmiyetli ve bunun 70 yılı demokrasiyle geçti. İtalya’da canlı vatandaşların anlaşılan haklarla taayyüş trendleri var, temessül edildiğinizi kullanmak gibi. Kendi özerkliğine cemaat olmaya alışkın farklılaşmış kentlileşmiş kuma maşer o sebeple hakeza kuma riziko görmüyorum." ifadelerini kullandı.

Kovid-19, harp ve faziletli erke maliyetlerinin gölgesinde güzeşte kuma seçim dönemi

LUISS Üniversitesi Siyaset Bilimi Doktor Öğretim Üyesi Vincenzo Emanuele de İtalya'nın İkinci Dünya Savaşı sonrası çağda önce kere güzün seçime gittiğine ayraç ederek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu, yurt düşüncesince dünkü kuma şey. Çok endamsız ve yaza denktaş mevrut kuma kampanya dönemiydi. Savaş ve Kovid-19 bilhassa peyda etmek neredeyse faziletli erke maliyetleri kadar şu anki hükümete ağırlık olan, doğacak hükümete de ağırlık olacak arsıulusal mesail haysiyetiyle kalkışa geçmekte zorluk çeken kuma kampanya dönemiydi. O sebeple partilerin vaatleri şimdi az emin namına değerlendirildi. Partiler, esbak kampanya dönemlerine uyarınca tonlarını düşüt tutmaya çalıştılar zira vadedip sonradan vaatlerini yapmak kabil olmayabilir. Bu bakımdan hususi kuma seçim."

Seçimin kararına müteveccih dü senaryonun öne çıktığını aktaran Emanuele, "En ihtimalli senaryo tarz sahih çoğunluğu alması ve Giorgia Meloni liderliğinde İtalya'nın Kardeşleri'nin zaferi. Bu senaryoda Meloni, İtalya tarihindeki önce eş başvekil olabilir. İkinci senaryo ise tarz iyi ittifakın parlamentonun dü kanadından birinde kesin çoğunluğu elde edemediği durum. Bu olursa 2013 ve 2018'den sonradan fevk fazladan 3. kere olacak. 'Hung parliament' kısaca tek partinin kesin çokluk sağlayamadığı yasama kurulu düzeninin ortaya çıkmış bulunduğu durumla huzur karşıya kalacağız." sanarak konuştu.

Geçmişteki bağları ve öğür logosunda kullandığı bayrak haysiyetiyle Meloni'nin partisinin "post-faşist" namına tanımlanabileceğini dile getiren Emanuele, "Bazı gözlemciler Meloni'nin kazanması yerinde İtalya’nın faşistlik tehlikesine koştuğunu belirtiyor ancak bence şayet kuma korku var ise bunun amme kaynaklarının idaresine, faziletli faturalara, ülkenin arsıulusal arenadaki pozisyonuna bağlı totaliter kuma korku olduğuna inanıyorum." dedi.

Emanuele, aut politikada Meloni'nin özelikle de Ukrayna mücadelesi dair iyi bağlaşma içerisindeki ortakları Silvio Berlusconi ve Matteo Salvini'ye uyarınca şimdi "Atlantikçi" bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"O şimdi fazla Atlantikçi bulunduğunu gösterdi. Bu harp meselesinde Berlusconi ve Salvini'den şimdi Atlantikçi ve kökeninden buyana Amerika ile iş birliğinden yanaydı. Dolayısıyla bu anlamda kendisini meşrulaştırdı. Ancak AB içre hâlâ mükemmel namına meşrulaştıramadı. Çünkü şu evrede Fransa ve Almanya liderleri ona müspet bakmıyor. Meloni'ye huzur anlaşılan kuma çekingenlik, az buçuk düşmanlık ve iticilik var. Ama burada değişik ülkelerle asıl yararlı şeyler bağlamında rastgele kuma şeyin aşılabileceğini düşünüyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler